Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

ΨΑΡΙ ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΟΛΑ ΤΑ "ΑΚΟΥΑ ΠΑΤΣΑ") ("ΤΡΕΛΟ ΝΕΡΟ")



 ψαρι ΧΡΥΣΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ (ΟΛΑ ΤΑ "ΑΚΟΥΑ ΠΑτσΑ") ("ΤΡΕΛΟ ΝΕΡΟ")


???????????????????????????????


Καλημέρα σε όλους. Θα προτείνω σήμερα μια δεύτερη πλάκα από τα ψάρια που χαρακτηρίζουν την περιοχή της Νάπολης, όπως η τσιπούρα ψημένη όλα τα «άκουα πάτσα».Το πιάτο χαρακτηρίζεται για το στόλισμα με ντοματίνια ένα καλό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μαϊντανό και το σκόρδο. Το ψήσιμο γίνεται με λευκό κρασί και νερό. 
Ονομάζεται «Acqua Pazza» επειδή οι ψαράδες μόλις καθαρίσουν τα ψάρια τα μαγειρεύουν  με θαλασσινό νερό, και έτσι προήλθε και το όνομα «Acqua Pazza». Τώρα στην κουζίνα ή στο εστιατόριο μαγειρεύεται με λευκό κρασί και κανονικό νερό .Μπορείτε να το συνοδεύσετε με πατάτες ή μαύρες ελιές, δίνει επίσης πολύ γευστικό αποτέλεσμα
Είναι εύκολο να το κάνουμε, μας παίρνει λίγο χρόνο για να το προετοιμάσουμε και έχει ένα μέτριο κόστος, όπως η τσιπούρα σε αυτόν τον τόπο όπου ζω δεν κοστίζει και πολύ με 18-20 ευρώ έχουμε φαγητό για 4 άτομα. 
Εκλεκτά ψάρια για μια ιδιαίτερη περίσταση ή ένα πάρτι και πάντα μπορείτε να αλλάξετε την τσιπούρα με ένα λαβράκι που ίσως μας αρέσει περισσότερο και τελειώνοντας πηγαίνουμε στη συνταγή.
Πληροφορίες:
  1. Χαμηλή δυσκολία
  2. Συνολικός χρόνος προετοιμασίας 1 ώρα (εξαρτάται από το εάν πρέπει να καθαρίσουμε το ψάρι, αν είναι καθαρό παίρνει λιγότερο χρόνο)
  3. Δόση για 4 άτομα
  4. Χαμηλό κόστος
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
  1. 2 ψάρια 700-800 γρ.
  2. 150 γρ. ντοματίνια
  3. 5-6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  4. λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
  5. το αλάτι και το μαύρο πιπέρι που χρειάζεστε
  6. 1 ποτήρι και μισό λευκό κρασί
  7. 1 ποτήρι νερό
  8. ένα λεμόνι
  9. 50 ml. εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
Ξεκινήσαμε με τον καθαρισμό του ψαριού, που για ευκολία μπορεί να το ετοιμάσει ο ιχθυοπώλης που αφαιρεί τα λέπια, όλα τα πτερύγια και κάνοντας μια μικρή περικοπή του κορμού του ψαριού αφαιρώντας τα εντόσθια και τα βράγχια ενώ αν το πάρουμε ακαθάριστο εμείς θα κάνουμε όλη αυτή τη βρώμικη δουλειά.
Ωραία όταν το ψάρι είναι καθαρό, απλώστε το λάδι στη βάση του ταψιού. Στη συνέχεια, στον κορμό του ψαριού βάζουμε λεπτό αλάτι, μαύρο πιπέρι, μαϊντανό, λίγο σκόρδο και ένα ελαφρύ χυμό λεμονιού. ο,τι βάλουμε στο κενό μέρος του κορμού το κλείνουμε πιέζοντας τα πλευρά.
 Συνεχίζουμε να βάζουμε περισσότερο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, λευκό κρασί και νερό (αυτό δύο συστατικά δεν πρέπει να υπερβαίνουν το μισό του δίσκου, για να αποφύγουμε να έχουμε στο τέλος ένα βραστό ψάρι), και τα ντοματίνια που ταιριάζουν προσθέτουμε περισσότερο μαϊντανό, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
Ωραία. Τώρα μαγειρεύουμε σε φούρνο στους 220 βαθμούς για 25-30 λεπτά καταβρέχοντας κατά διαστήματα το ψάρι με τη σάλτσα. 
Μπορείτε να ελέγξετε το μαγείρεμα του ψαριού με ένα μαχαίρι, όταν το κρέας είναι ψημένο ξεκολλάει από τη σπονδυλική στήλη (ψαροκόκαλο) τότε είναι έτοιμο να ανοίξει στη μέση .Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και ενός κουταλιού αφαιρούμε τα αγκάθια και τελικά  χύνουμε ομοιόμορφα τη σάλτσα.
Αν η σάλτσα είναι πολύ ρευστή τη βάζουμε σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να φτάσει στην επιθυμητή πυκνότητα. Όταν το ψάρι μαγειρεύεται στην πλάκα με τη σάλτσα, βάλτε λίγο περισσότερη από πάνω από το ψάρι..Βάλτε γενναιόδωρα μαϊντανό , Θα δείτε γρήγορο αποτέλεσμα και φαίνεται πιο εμφανίσημο το πιάτο είναι  καλό, όπως ακριβώς φαίνεται .
Θέλετε κάτι συγκεκριμένο ή έχετε κάποια ερώτηση μην διστάσετε να μου γράψετε σε αυτό το blog.Χαιρετισμούς σε όλους. Αύριο επιστρέφω με άλλη συνταγή.
???????????????????????????????

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα…

  Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… – StavRoula – 20 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Tώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… Ανακάλυψα μια δυνατή π...