Ενδιαφέρουσες πληροφορίες
για τον βασιλικό
Ο βασιλικός είναι ένα μαγειρικό βότανο της οικογένειας των νομισματοκοπείων ( Lamiaceae ).
Αν και εκτιμάται ότι υπάρχουν 50 έως 150 είδη βασιλικού, τα περισσότερα, αλλά όχι όλα, γαστρονομικά βασιλικά είναι ποικιλίες του O. basilicum ή γλυκό βασιλικό .
Πιστεύεται ότι ο βασιλικός έχει προέλευση στην Ινδία , αλλά το βότανο έχει καλλιεργηθεί για πάνω από 5.000 με την εμβέλειά του να εξαπλώνεται σε όλες τις γωνιές του πλανήτη.
Ο βασιλικός χρησιμοποιείται από μακρού στις γαστρονομικές παραδόσεις, αλλά η ιστορία του είναι πλούσια σε άλλες χρήσεις στην κοινωνία.
Έχει βρεθεί σε μούμιες στην Αίγυπτο , επειδή οι αρχαίοι Αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν αυτό το βότανο για την ταρίχευση.
Στην Ελλάδα, όπου ήταν γνωστό ως βασιλικός φώτων , που σημαίνει υπέροχο, βασιλικό ή βασιλικό βότανο και ήταν σύμβολο πένθους .
Ο Βασίλειος έχει επίσης μια ισχυρή ιστορία σε αρχαία παραδοσιακά φάρμακα όπως η Αγιουρβέδα , το παραδοσιακό φαρμακευτικό σύστημα της αρχαίας Ινδίας , εκτός από άλλες φαρμακευτικές φυτικές παραδόσεις.
Χρησιμοποιήθηκε ως αντίδοτο για τσιμπήματα φιδιών και πιστεύεται ότι δίνει δύναμη κατά τη διάρκεια της θρησκευτικής νηστείας.
Πιστεύεται ότι ο βασιλικός βρέθηκε γύρω από τον τάφο του Χριστού μετά την ανάστασή του . Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, η Ορθόδοξη Εκκλησία της ΠΓΔΜ και η Ρουμανική Ορθόδοξη Εκκλησία χρησιμοποιούν βασιλικό για να προετοιμάσουν το ιερό νερό και τα αγγεία του βασιλικού συχνά τοποθετούνται κάτω από τους βωμούς των εκκλησιών.
Το όνομα "βασιλικός" προέρχεται από το λατινικό, βασιλικό και το ελληνικό βασιλικό φυτό (βασιλικό φουτόν), το "βασιλικό / βασιλικό φυτό". Αυτό συμβαίνει επειδή πιστεύεται ότι έχει μεγαλώσει πάνω από το σημείο όπου ο Άγιος Κωνσταντίνος και η Ελένη ανακάλυψαν τον Τίμιο Σταυρό.
Ο βασιλικός αυξάνεται σε ύψος μεταξύ 30 και 60 εκατοστών, με αντίθετα, ανοιχτό πράσινο, μεταξένιο, επίπεδο, γυαλιστερό φύλλο με μήκος 3 έως 7 cm και πλάτος 1 έως 3 cm. Τα λουλούδια είναι αρκετά μεγάλα. Έχουν άσπρο χρώμα και είναι διατεταγμένα ως ακίδα.
Ο βασιλικός είναι ο πιό κοινά χρησιμοποιούμενος φρέσκος σε συνταγές. Γενικά, προστίθεται την τελευταία στιγμή, καθώς το μαγείρεμα καταστρέφει γρήγορα τη γεύση.
Στην ιταλική κουζίνα , ο βασιλικός προσθέτει υπέροχη γεύση σε σάλτσα ντομάτας, πέστο και ξύδι. Μπορεί επίσης να πασπαλιστεί πάνω από σαλάτες και τεμαχισμένες ντομάτες . Στην ασιατική κουζίνα, αυτό το βότανο είναι εξαιρετικό στις σαλάτες και σε πολλά είδη κρέατος και λαχανικών. Είναι επίσης εξαιρετικό στο πέστο.
Ο βασιλικός είναι μια εξαιρετική πηγή των βιταμίνης Κ και μαγγάνιο? μια πολύ καλή πηγή χαλκού, βιταμίνη Α (με τη μορφή καροτενοειδών όπως β-καροτένιο) και βιταμίνη C. και μια καλή πηγήασβεστίου, σιδήρου, φυλλικού οξέος, μαγνησίου και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων.
Τα οφέλη για την υγεία του βασιλικού περιλαμβάνουν την υποστήριξη του υγιούς εγκεφάλου, τη διαχείριση της αρθρίτιδας, τη διαχείριση του στρες, την επιβράδυνση της γήρανσης, την υποστήριξη της οστικής υγείας, τη διαχείριση της επιληψίας και του μεταβολισμού βοήθειας. Άλλα οφέλη περιλαμβάνουν την ανακούφιση του μετα-εμμηνορροϊκού συνδρόμου, την παροχή ενέργειας, την πρόληψη του καρκίνου και την υποστήριξη της υγείας των ματιών.
Τσαγιούσα το τσάι βασιλικού προσθέτοντας ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο, οργανικό βασιλικό ή μια κουταλιά της σούπας φρέσκα φύλλα βασιλικού σε ένα φλιτζάνι βραστό νερό και αφήστε το να βουτήξει για 10 λεπτά. Στρώνετε και πίνετε ένα φλιτζάνι τρεις φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.
Puree φρέσκα φύλλα βασιλικού σε έναν επεξεργαστή τροφίμων με σκόρδο, ελαιόλαδο, θαλασσινό αλάτι, μια πιπεριά πιπεριά και μερικά φρέσκα κουκουνάρια (προαιρετικά). Χρησιμοποιήστε αμέσως ή παγώστε σε δίσκους πάγου. Αφού καταψυχθούν αποθηκεύσετε τους κύβους σε μια σφραγισμένη σακούλα στην κατάψυξη. Προσθέστε τους κύβους όπως θέλετε για να προσθέσετε μια γεύση γεύσης σε μαγειρεμένες σούπες, πιάτα ζυμαρικών, σούπες και σάλτσες.
Το φρέσκο βότανο μπορεί να διατηρηθεί για μικρό χρονικό διάστημα σε πλαστικές σακούλες στο ψυγείο ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στον καταψύκτη, αφού ξυριστεί γρήγορα σε βραστό νερό.
Τα διάφορα βασιλικά έχουν τόσο διαφορετικά αρώματα επειδή το βότανο έχει διάφορα διαφορετικά αιθέρια έλαια σε διαφορετικές αναλογίες για διάφορες ποικιλίες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου