Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Εάλω η Πόλις…

Εάλω η Πόλις….


Τι μεγάλο Κακό είναι τούτο..
Δεν μας έφτανε η ανέχεια, οι αυτοκτονίες συμπολιτών μας από απελπισία λόγω του οικονομικού αφανισμού, δεν μας έφτανε η αναγκαστική μετανάστευση των παιδιών μας για μια καλύτερη τύχη σε άλλα κράτη, δεν μας έφτανε η φτώχεια μας, οικονομική και πνευματική,  δεν μας έφτανε η καταρράκωση της Εθνικής μας περηφάνειας, το ξεπούλημά της μαζί και της γης μας σε ξένους, δεν μας έφταναν τόσα και τόσα άσχημα και δυσβάσταχτα που ζούμε και βλέπουμε, έχει ρθεί από καιρούς και και το θανατικό σ’ ανθρώπους και ζωντανά...
Με τα πρωτοβρόχια της χρονιάς που μας πέρασε, να οι νεκροί οι πνιγμένοι από τα μπαζωμένα ρέματα και οι υπεύθυνοι ακόμη στις καρέκλες τους..ατιμώρητοι, όπως είθισται στην χώρα..Και πρόβλεψη καμμιά να μην επαναληφθεί το κακό..Κι εμείς ο λαός της ξεχνά..μέχρι τις επόμενες πλημμύρες με τα πρωτοβρόχια..Στο μεταξύ θα έχουν οι πολλοί ξαναψηφίσει εκείνους τους ‘άρχοντες” της Πολιτείας που τίμησαν και τιμούν τους ατιμώρητους..Και το Κακό θα διαιωνίζεται..
Εκεί, βέβαια, στους πνιγμούς και στις καταστροφές της γης και των περιουσιών των συνελλήνων από τις πλημμύρες, δεν μπορούμε να ρίξουμε το φταίξιμο σε ξένους..Το κεφάλι μας το κλούβιο φταίει και το ανεύθυνο των αξιωματούχων της, που οι ίδιοι εκλέγουμε για να παθαίνουμε τα ίδια κάθε τόσο..
Ήρθε και το φετινό το καλοκαίρι; Με τον πρώτο άνεμο, την πρώτη ζέστη, να  κι οι εμπρησμοί, πολλαπλοί και στοχευμένοι. Ενέργειες κάποιων σκοπούμενες σε βάρος της γης μας, της περιουσίας μας και τώρα αδίστακτα και αδιάκριτα κατά των ζωών των συμπολιτών μας..
Μπορούμε να το ρίξουμε το φταίξιμο στους ξένους; Μπορούμε..
Οι Τούρκοι άλλως τε το παραδέχτηκαν ρητά και επίσημα κάποτε..Εμείς σας κάψαμε τότε Έλληνες, είπαν…..
Και ο λαός μας τι έκανε μετά γιαυτό;; Συνέχισε και συνεχίζει να βλέπει μετά περίσσιου πάθους τουρκικά σίριαλ στις  Ελληνικές τηλεοράσεις του, να αγοράζει τούρκικα εισαγόμενα προϊόντα μετά μανίας, να κάνει τουρισμό στην γείτονα για τα δερμάτινα και τα άλλα….Κοντή η μνήμη, βλέπετε..
Ντροπή σε μας και σε όσους μας προμηθεύουν με αυτά..Μπορούσαμε και μπορούμε, βέβαια, να πούμε όχι..Αλλά δεν το έχουμε πει..Δίπλα στους καμμένους και στα καμένα και οι διαφημίσεις για τα τούρκικα..
Από τα τότε έως τα σήμερα, η πατρίδα μας καίγεται. Και φοβάμαι, ούτε αυτή η τωρινή δεν θάναι η τελευταία..Μέχρι να μείνει κρανίου τόπος.. Τόσο τακτό το φαινόμενο των εμπρησμών. Κάθε μα κάθε καλοκαίρι τα τελευταία κάμποσα χρόνια καίγεται η γη μας, τα βουνά μας τα δάση μας, οι περιουσίες μας σε στεριά και σε νησιά της χώρας μας..Άλλοτε πολύ, άλλες λιγότερο..Κατακάηκε ο τόπος μας..
Μπορούμε να το ρίξουμε το φταίξιμο και σε μας τους ίδιους; Και πάλι μπορούμε ..
Κάναμε τίποτε, στον βαθμό που εξαρτάται από μας, τους Έλληνες, για την αποτροπή ή την μείωση της έκτασης των πυρκαγιών;; Α! Μπα!!
Και να που τώρα κάηκε η γης μας και μαζί της πήρε στην κόλαση της φωτιάς και πολλούς ανθρώπους, συμπολίτες μας.  Άλλοι καήκαν ζωντανοί, άλλοι πνιγήκαν από τις αναθυμιάσεις κι άλλοι πνιγήκαν στις θάλασσες προσπαθώντας να ξεφύγουν από την λαίλαπα της φωτιάς. Και ψάχνουν και για άλλους.. Και το καλοκαίρι τούτο μόλις ξεκίνησε..Γύρευε τι θα πάθουμε τους επόμενους καυτούς του μήνες..
Και πρόβλεψη καμμιά για την αποτροπή, την ελαχιστοποίηση του κακού από τους δήθεν υπεύθυνους άρχοντες του τόπου τούτου, εδώ και χρόνια αυτό….Ωχ αδελφέ!!
Τι μεγάλο Κακό, όμως,  είναι τώρα ετούτο!! Τόσοι πολλοί οι νεκροί .. Ανάψανε και καήκανε ζωντανοί σα λαμπάδες μόνες κι άλλες αγκαλιασμένες. Γέροι και νέοι και παιδιά…
Εθνικός ο θρήνος …Και ακόμη οι σημαίες να κατεβούν μεσίστιες..
Τι περιμένουν άραγε γιαυτό οι της Πολιτείας; Τι περιμένει ο κάθε δήμος αυτής της χώρας;;; Για να πενθήσουμε ως χώρα, ως τόπος; Ακόμη πιο πολλούς νεκρούς- καμένους και πνιγμένους;;; Θα έχουμε, λένε, και άλλους..Ίσως τριψήφιος ο αριθμός τους..Τι περιμένουνε άλλο; Ακόμη πιο καμένη γης;;
Οι άρχοντες της Πολιτείας, απ’ όσο θυμάμαι,  περί άλλων πάντα τυρβάζανε μέχρι που το κακό- σαν ‘ρχόταν θες από πυρκαγιές εμπρηστικές, θες από πλημμύρες γινόταν δυσβάσταχτο..Τότε και εμφανίζονταν στις οθόνες για να μοιρολογήσουν, να φωνάξουν. Το ίδιο γίνεται και τώρα..Για να ξεχάσουν αυτοί μετά…για να ξεχάσει κι ο λαός ύστερα..Εμείς, ο λαός με την περιβόητη τόση κοντή μας μνήμη..Ντροπή τους!!!Και, ντροπή μας..
Ποιοι καίνε τώρα την Ελλάδα μας; Ποιοι καίνε τώρα τους Έλληνες και τα παιδιά τους;;  Θα μάθουμε; Και αν ναι, θα κάνουμε κάτι γιαυτό;;
Είχα ξαναγράψει κι άλλοτε για τους εμπρησμούς που ταλανίζουν τον τόπο μας..Πολλά τα αίτια για να φέρουν αυτό το καταστροφικό αποτέλεσμα… Δείτε εδώ, αν θέλετε.
Μήπως και δεν τα ξέρανε τα αίτια οι παλιοί, μήπως δεν τα μάθανε και οι τωρινοί που κυβερνάνε τον τόπο;; Τα αίτια εκεί είναι, υπάρχουν ακόμη, ανέγγιχτα..σαν να είναι αυτά που καίνε για να τα πιάσουν να τα εξαλείψουν, να τα περιορίσουν έστω..
1.-blu_thumb.gif
Νεώτερη ενημέρωση: Εντοπίστηκαν 14 ταυτόχρονες εστίες φωτιάς στην Ανατολική Αττική ..Βέβαιος εμπρησμός σε οργανωμένο σχεδιασμό! Διατάχθηκε ήδη έρευνα των αιτιών της πυρκαγιάς από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου..
Οι νεκροί , καμένοι και πνιγμένοι ξεπερνάνε ήδη τους 76..
Πριν από λίγο: Κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος
Εντολή εκκένωσης στο Μάτι δεν δόθηκε ποτέ.. : Ο κ. Δήμαρχος δικαιολογείται τώρα…για όσα δεν έκανε ..
1.-blu.gif
Τώρα, γιατί ο λόγος μου σήμερα; Πριν κατακάτσει ο κουρνιαχτός; Πριν καν σβήσουν οι πυρκαγιές και μετρηθούν οι νεκροί και οι ζημιές;;
Να, είναι που σήμερα κάποιοι μου είπαν  καλημέρα και με ρωτήσανε αν είμαι καλά.. Πως να είμαι, με τέτοιο θανατικό, απάντησα Και εκείνοι  χωρίς να πουν το κάτι τις,  γυρίσαν’ ανάλαφρα την κουβέντα στα δικά τους τα καθημερινά που μίλαγαν και πριν… Ξαφνιάστηκα.. Θύμωσα μετά.. Κι οι άλλοι, σκεφτόμουν, οι καμμένοι, είναι ακόμη σφιχταγκαλιασμένοι κι άταφοι. Και να, που αυτοί οι απέναντι, κάνουν σαν να μην συνέβη τίποτε…Αχ! Κι είναι που οι κυρ’ Παντελήδες είναι οι πολλοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

16 Ιδέες Παθητικού Εισοδήματος για Νέους Ενήλικες

16 Ιδέες Παθητικού Εισοδήματος για Νέους Ενήλικες Από  την Kally  στις  18 Σεπτεμβρίου 2024 Είστε στα τέλη της εφηβείας σας ή στις αρχές της...