Frida Kahlo
Γεννημένh στις 6 Ιουνίου 1907, ο
Frida Kahlo ήταν μια μεξικανή αυτοπροσωπογράφος που θεωρήθηκε σαν ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του Μεξικού.
Frida Kahlo ήταν μια μεξικανή αυτοπροσωπογράφος που θεωρήθηκε σαν ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες του Μεξικού.
Άρχισε να ζωγραφίζει ως επί το πλείστον αυτοπροσωπογραφίες μετά από σοβαρή τραυματισμό σε ατύχημα με λεωφορείο.
Η Kahlo αργότερα έγινε πολιτικά ενεργή και παντρεύτηκε τον καλλιτέχνη Ντιέγκο Ριβέρα το 1929. Έκθεσε τα έργα της στο Παρίσι και το Μεξικό πριν από το θάνατό της το 1954.
Εκείνη εξακολουθεί να θαυμάζεται για την
έντονα υποβλητική της τέχνη, τις φεμινιστικές ιδιότητες και την εικονική μόδα.
έντονα υποβλητική της τέχνη, τις φεμινιστικές ιδιότητες και την εικονική μόδα.
Η οικεία ζωή της Frida αποκαλύπτεται όμορφα στο εικονογραφημένο περιοδικό που κρατούσε κατά τα τελευταία 10 χρόνια της. Αυτό το παθιασμένο και μερικές φορές εκπληκτικό ρεκόρ περιέχει τις σκέψεις, τα ποιήματα και τα όνειρα του καλλιτέχνη. πολλοί αντανακλούν την θυελλώδη σχέση της με τον σύζυγό της, τον καλλιτέχνη Ντιέγκο Ριβέρα, μαζί με 70 μαγευτικές εικόνες ακουαρέλας. Οι καταχωρήσεις κειμένου σε έντονα έγχρωμες μελάνες καθιστούν το περιοδικό ως μαγευτικό για να το δούμε όπως είναι για να το διαβάσετε.
Αυτό το περίπλοκο βιβλίο επιτρέπει στον αναγνώστη να εισέλθει στον κόσμο αυτού του σεβαστού καλλιτέχνη, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά. Μέσα από μια σειρά από διαδοχικές σελίδες που έχουν κοπεί, κάποιος τραβιέται περνώντας μέσα από τις πτυχές της ζωής, της τέχνης και της δημιουργικής διαδικασίας, ενώ εξερευνά τα θέματα που την ενέπνευσαν περισσότερο, όπως η αγάπη, ο θάνατος και η μητρότητα. Εικονική και σπλαχνική, η δουλειά της είχε πάντα τη δυνατότητα να ξεπεράσει τα σύνορα και να αντηχεί με την ειλικρινή και γραφική απεικόνιση της ανθρώπινης κατάστασης.
Οι συλλήψεις της Frida Kahlo (1907-54) ήταν με πολλούς τρόπους εκφράσεις τραύματος. Μέσα από ένα σχεδόν θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα στην ηλικία των 18 ετών, την αποτυχία της υγείας, τον ταραχώδη γάμο, την αποβολή και την ατελιά, μεταμόρφωσε τις θλίψεις στην επαναστατική τέχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου