«Ζήσης»: Εδώ τρως ψαράκι στο χωνάκι και παίρνεις ρέστα από πεντάευρο
Αν έχετε βαρεθεί να τρώτε βιαστικά και πρόχειρα junk food ή δεν είστε φαν του κρέατος, ένακαινούργιοstreet food, που έχει ανοίξει στην πλατεία της Αγίας Ειρήνης,δημιουργεί τη δική του πρόταση ψαροφαγίας.
Ο ιδιοκτήτης του, οΖήσης Παπαζήσης, που κληρονόμησε το πάθος για την κουζίνα και τα θαλασσινά από τον παππού του,είχε την καταπληκτική ιδέανα βάλει τα ψαράκια σε χωνάκιακαι να προσφέρει στους Αθηναίους μια εύκολη και ταυτόχρονα πολύ υγιεινή λύση για γρήγορο φαγητό.
Αν παρατηρήσετετα σουπλά του μαγαζιού,θα διαβάσετε πάνω τους την ιστορία του παππού Ζήση και της γιαγιάς Ουρανίας που,στο δικό τους κατάστημα στο Βόλοπίσω από την ψαραγορά,έφτιαξαν ένα γαστρονομικό στέκι, για τους λάτρεις του τσίπουρου. Εκεί δημιουργούσαν μοναδικά βράδια και έστηναν τρελά γλέντια μετά μουσικής για τους πιστούς θαμώνες τους.
Τότε ήταν που οεγγονός τουείδε για πρώτη φορά τον παππού του να τυλίγει σε λαδόκολλα ψάριαγια τους πελάτες του που τα έπαιρναν μαζί τους στο σπίτι ή στη δουλειά. Μια άλλη εκδοχή -θα τη βρείτε κι αυτή γραμμένη- λέει ότι την ιδέα την εμπνεύστηκε από τα ναυτάκια του στόλου, πουγια να περάσουν κρυφάστα πλοίαλαχταριστούς ψαρομεζέδεςκαινασυνεχίσουν το τσιμπούσι εν πλω, του ζητούσαννα κρύψει στα καπέλα τους τις εκλεκτές του λιχουδιές.
Δεν έχει σημασία ποια εκδοχή είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα. Πάντως, όταν μεγάλωσε ο μικρός Ζήσης,οι παιδικές αναμνήσεις επανήλθαν στο μυαλό τουκαι λαμβάνοντας υπόψιν του το πόσο άσχημη είναι η διατροφή όσων εργάζονται σε μεγάλες πόλεις, αποφάσισε να φέρει την τακτική του παππού του και στην Αθήνα.
Στον δρόμο λοιπόν που βρίσκονται όλα τα υφασματάδικα του κέντρου, έφτιαξε το δικό του μαγαζί με γούστο και συνέπεια στην οικογενειακή του παράδοση.Θα δείτε τα χωνάκια νακρέμονται μαζί με φωτεινά λαμπιόνια, συνθέτοντας ένα μοντέρνο μινιμαλιστικό σκηνικό, όπου κυριαρχεί το λευκό χρώμα.
Φυσικά αν θέλετε μπορείτε να καθίσετε στον χώρο καινα απολαύσετε το γεύμα σας, μαζί με τσίπουρο ή ούζο. Έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία από μεζέδες, όπωςντολμαδάκια γιαλαντζί με ανηθάτο γιαούρτι,φακοσαλάτα με ψίχα από πορτοκάλι, τρία είδη πιπεριάς και πάστα από μαϊντανό ή φάβα με καραμελωμένο κρεμμύδι,μύδια αχνιστά σε κρασί μεσκόρδοή μαστιχωτό ψητό χταπόδι. Πολύ καλές επίσης είναι οιθαλασσινές μακαρονάδες, που τις έμαθε από τους μερακλήδες προγόνους του, αλλά και τοριζότο με γαρίδες.
Στο χωνάκι τώρα μπορείτε να πάρετε ψαράκια και θαλασσινά,όπωςγαύρο, αθερίνα, μαρίδα, κροκέτες μπακαλιάρου με κουρκούτι,καλαμαράκιααλλά καιψιλή γαριδούλα (και μεελαφρώς πικάντικη σάλτσα horseradish),σος ταρτάρ ή λαδολέμονο.
Συχνά μπορείτε να βρείτε και οστρακοειδή, όπως γυαλιστερές ήκυδώνια,που μπορείτε άφοβα να καταναλώσετε, καθώς ο Ζήσης επιμένεινα διαλέγει πάνταποιοτικές πρώτες ύλες, φροντίζοντας να διατηρεί τις τιμές του εξαιρετικά χαμηλές.
Το κάθε χωνάκικοστίζει 3,90 ευρώ,δηλαδή όσο περίπου και ένα burger. Οπότε χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία και χωρίς να χάσετε χρόνο, μπορείτε να προσθέσετεστη διατροφή σας ένα πλούσιο και γεμάτο βιταμίνες γεύμα!
Αθηναΐδος 3, Αθήνα
Tηλέφωνο: 210 321 1152
Tηλέφωνο: 210 321 1152
http://www.xaftas.com/neoteee?p=4710#
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου