Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Ο πραγματικός Μόγλης λέγεται Tippi και είναι Γαλλικής καταγωγής

Ο πραγματικός Μόγλης λέγεται Tippi και είναι Γαλλικής καταγωγής

Όταν ο Rudyard Kipling δημιούργησε τον χαρακτήρα του Μόγλη, ένα ορφανό αγόρι που υιοθετήθηκε και μεγάλωσε από λύκους στα δάση της Ινδίας, ποτέ δεν θα φανταζόταν ότι μια μέρα θα υπάρξει ένα παιδί που θα ζήσει στην πραγματικότητα μια παρόμοια ζωή. Ο λόγος για την Tippi Benjamine Okanti Degre, ένα κορίτσι γαλλικής καταγωγής που πέρασε τα πρώτα δέκα χρόνια της ζωής της στις ζούγκλες. Η διαφορά είναι ότι στην περίπτωσή της υπήρξαν μόνο περιπέτειες διασκέδασης, και όχι οι δυσκολίες που αντιμετώπιζαν οι πρωταγωνιστές του Kipling.
Γεννήθηκε στην πρωτεύουσα Βίντχουκ της Ναμπίμια το 1990, ενώ οι γονείς της Sylvie Robert και Alain Degre ήταν φωτογράφοι της άγριας φύσης. Η Tippi εκτέθηκε στους «άγριους κατοίκους» των αφρικανικών ζούγκλων από την ημέρα που γεννήθηκε. Οι γονείς της ταξίδευαν εκτεταμένα σε ολόκληρη τη χώρα, με σκοπό να αναζητήσουν εξωτικά ζώα, όπου συχνά κατέληγαν να κοιμούνται και οι τρεις σε μια σκηνή στη μέση της ζούγκλας. Συνεπώς, δεν ήταν περίεργο που το κοριτσάκι φοβόταν ελάχιστα τα ζώα.
Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Μόγλη, οι γονείς της Tippi ήταν πάντα μαζί της για να την προστατεύουν, ενώ τα μοναδικά ζώα με τα οποία αλληλεπιδρούσε ήταν τα ορφανά άγρια ζώα που είχαν εκτραφεί από ανθρώπους σε εθνικά πάρκα. Αξίζει να αναφερθεί ότι αυτά τα ζώα ήταν ακόμα άγρια και η μικρή Tippi είχε μερικές επιπλοκές, όπως όταν ένας πίθηκος προσπάθησε να κλέψει το μπουκάλι με το γάλα της ή όταν μία σουρικάτα (μικρό σαρκοφάγο θηλαστικό) σκέφτηκε ότι η μύτη της φαινόταν αρκετά καλή για να τη φάει και απέκτησε έτσι μερικές δαγκωνιές. Το πιο σοβαρό συμβάν που μπορεί να θυμηθεί η μητέρα της ήταν όταν ο Cindy, ο μπαμπουίνος, ζήλεψε λίγο με τα πυκνά μαλλιά της Tippi και αποφάσισε να τραβήξει μια χούφτα.
Αλλά σε γενικές γραμμές, η νεαρή κοπέλα, που πολλοί ντόπιοι πίστεψαν ότι είχε μια ιδιαίτερη σχέση με τα ζώα, πήρε μέρος σε μια μάλλον μαγική ζωή. Πέρασε τις μέρες της ιππεύοντας στρουθοκαμήλους, κάνοντας παρέα με (εξημερωμένες) λεοπαρδάλεις και με ισχυρούς ελέφαντες. Στην πραγματικότητα, ο καλύτερος φίλος της έτυχε να είναι ο Abu, ένας τεράστιος αφρικανικός ελέφαντας. Και δεν είναι μόνο αυτό, αλλά συναντούσε και περνούσε χρόνο με πολλούς Βουσμάνους (φυλή της Νοτίου Αφρικής), οι οποίοι λάτρευαν το ελεύθερο πνεύμα του κοριτσιού.
Καθώς η μαγική ζωή της τελείωσε όταν ήταν δέκα ετών και οι γονείς της αποφάσισαν να επιστρέψουν στον Παρίσι, τα βιώματά της παραμένουν ανέπαφα και πρόσφατα εξιστορήθηκαν στο βιβλίο «Tippi, My Book of Africa», το οποίο, χωρίς να αποτελεί έκπληξη, έχει γίνει πασίγνωστο στους οπαδούς των ζώων. Αναρωτιόμαστε αν η πλέον 23χρονη Tippi, η οποία σπουδάζει κινηματογράφο στο Παρίσι, κάποια μέρα αποφασίσει να ακολουθήσει το παράδειγμα των γονιών της και επιδιώξει να βιώσει στα παιδιά της την εμπειρία που η ίδια έζησε!
Παιδί με αυτισμό καταφέρνει να γίνει ερευνητής
Δείτε τις απίστευτες εμπειρίες που έζησε η Tippi στην Αφρική.
Πηγές:[1]
https://ethernews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις 27 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 2024

  Εβδομαδιαίες αστρολογικές προβλέψεις  27 Οκτωβρίου – 3 Νοεμβρίου 2024 ATHINAIS ASTROLOGY , STAR SIGNS GynaikaEimai 28 Οκτωβρίου 2024 ΚΡΙΟΣ...