Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

NASA: Τεράστια τρύπα στην ατμόσφαιρα του Ήλιου στραμμένη προς τη Γη, προκαλεί μαγνητικές καταιγίδες

NASA: Τεράστια τρύπα στην ατμόσφαιρα του Ήλιου στραμμένη προς τη Γη, προκαλεί μαγνητικές καταιγίδες

Τεράστια τρύπα πάνω από 700.000 χιλιόμετρα είναι 55 φορές ευρύτερη από τη Γη.

Μια μεγάλη τρύπα στην ατμόσφαιρα του ήλιου είναι στραμμένη προς τη Γη και σπρώχνει ένα ρεύμα ηλιακού ανέμου προς τον πλανήτη μας. Εκτιμώμενη ώρα άφιξης: ήδη από 9 Απριλίου. (Οι παρατηρητές της NOAA εκτιμούν ότι οιγεωμαγνητικές καταιγίδες της κατηγορίας G1 θα ανέλθουν κατά 55% στις 10 και 11 Απριλίου καθώς η Γη κινείται βαθύτερα στο ρεύμα.)


Σε αυτή την ακραία υπεριώδη εικόνα από το Παρατηρητήριο Solar Dynamics της NASA, βλέπουμε όχι μόνο την τρύπα, αλλά και ένα πυκνό νήμα μαγνητικού που συνορεύει με την αιχμή της τρύπας:

Μαζική κορωνική τρύπα που παρατηρήθηκε στον ήλιο στις 6 Απριλίου 2018 - Πρόκειται για μια ευρεία περιοχή όπου το μαγνητικό πεδίο του ήλιου έχει ανοίξει, επιτρέποντας να διαφύγει ο ηλιακός άνεμος. Γιατί είναι σκοτεινές οι τρύπες του στεφανιού; Επειδή το θερμό λαμπερό αέριο που γεμίζει κανονικά το κενό έχει φύγει ... στη Γη.

Τέτοια νημάτια είναι συχνά ασταθή. Αν αυτή εκρήγνυται ενώ βρίσκεται αντιμέτωπη με τη Γη, θα μπορούσε να εκτοξεύσει ένα CME προς την κατεύθυνσή μας, προσθέτοντας στην επίδραση του εισερχόμενου ηλιακού ανέμου.

Η τρύπα σε σχήμα φαράγγι είναι εξαιρετικά ευρεία, που εκτείνεται πάνω από 700.000 χιλιόμετρα από άκρο σε άκρο. Ως αποτέλεσμα, η Γη θα μπορούσε να είναι υπό την επήρεια των αερίων εκπομπών της για μέρες. Πολικές γεωμαγνητικές αναταραχές και μικρές μαγνητικές καταιγίδες κατηγορίας G1 είναι δυνατές από τις 9 έως τις 13 Απριλίου.





























Μέσω του Spaceweather της NASA

Στην ενότητα μας "Προειδοποιήσεις" μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα γύρω το θέμα!

kavalarissa.eu

https://master-lista.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μηχανοκίνητη πορεία στον Βόλο από διανομείς – photos

  Μηχανοκίνητη πορεία στον Βόλο από διανομείς – photos 11 Οκτωβρίου 2024, 19:38 Μαζική μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν πριν λίγη ώρα οι ...