Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις μοτοσικλέτες

Ενδιαφέρουσες  πληροφορίες 

για τις  μοτοσικλέτες

μοτοσικλέτες
Μια μοτοσυκλέτα που ονομάζεται συχνά ποδήλατο , μοτοσικλέτα ή κύκλος είναι ένα δίτροχο μηχανοκίνητο όχημα.
Η ιστορία της μοτοσικλέτας αρχίζει στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα.
Η πρώτη ατμοκίνητη μοτοσυκλέτα κατασκευάστηκε το 1867, στο εργοστάσιο του διάσημου εφευρέτη ποδηλάτων Pierre Michaux.
Το Daimler Petroleum Reitwagen ή το Einspur ήταν ένα αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε από τους Gottlieb Daimler και Wilhelm Maybach το 1885. Είναι ευρέως αναγνωρισμένο ως η πρώτη μοτοσικλέταΟ Daimler ονομάζεται συχνά "ο πατέρας της μοτοσικλέτας" για αυτήν την εφεύρεση.
daimler petroleum reitwagen
Στη δεκαετία από τα τέλη του 1880 , δημιουργήθηκαν δεκάδες σχέδια και μηχανές , ιδιαίτερα στη Γερμανία και την Αγγλία , και σύντομα εξαπλώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες . Κατά τη διάρκεια αυτής της πρώιμης περιόδου της ιστορίας των μοτοσικλετών υπήρχαν πολλοί κατασκευαστές, δεδομένου ότι οι κατασκευαστές ποδηλάτων προσαρμόζουν τα σχέδιά τους για τη νέα μηχανή εσωτερικής καύσης.
Το 1894 η Hildebrand & Wolfmüller έγινε η πρώτη μοτοσικλέτα παραγωγής σειράς και η πρώτη που ονομάζεται "μοτοσικλέτα" . Υπολογίζεται ότι κάπου μεταξύ 800 και 2.000 μοτοσικλετών έγιναν - από τις οποίες μόνο μια ντουζίνα επιβιώνει σε όλο τον κόσμο.
hildebrand & wolfmüller
Το 1898, η Triumph Motorcycles στην Αγγλία άρχισε να παράγει μοτοσικλέτες, και μέχρι το 1903 παράγει πάνω από 500 ποδήλατα.
Η Ινδία ξεκίνησε την παραγωγή το 1901 και η Harley-Davidson ιδρύθηκε δύο χρόνια αργότερα. Από το ξέσπασμα του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο μεγαλύτερος κατασκευαστής μοτοσικλετών στον κόσμο ήταν Ινδός, παράγοντας πάνω από 20.000 ποδήλατα το χρόνο.
Η παλαιότερη επιζήμια ρωσική κατασκευασμένη μοτοσικλέτα, η Rossiya , χρονολογείται από το 1902.
Κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου , η παραγωγή μοτοποδηλάτων αυξήθηκε σημαντικά για την πολεμική προσπάθεια παροχής αποτελεσματικών επικοινωνιών με τα στρατεύματα της πρώτης γραμμής.
μοτοσικλέτες πρώτος παγκόσμιος πόλεμος
Μέχρι το 1920, η Harley-Davidson ήταν ο μεγαλύτερος κατασκευαστής , με τις μοτοσικλέτες τους να πωλούνται από αντιπροσώπους σε 67 χώρες.
Το 1937, ο Joe Petrali έθεσε ένα νέο ρεκόρ ταχύτητας εδάφους με 219.165 χλμ. / Ώρα (136.183 μίλια / ώρα) σε μια τροποποιημένη μοτοσικλέτα με μοτέρ με βαλβίδα, τροποποιημένη από την Harley-Davidson 61 κυβικών ιντσών (1.000 κ.εκ.).
Μετά το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου , Αμερικανοί βετεράνοι πολέμου άρχισαν να συγκεντρώνονται σε χαλαρά οργανωμένες λέσχες μοτοσικλετών . Γίνονται πολύ διάσημοι μετά την απεικόνισή τους στην ταινία του Μάρλον Μπράντο το 1954 "The Wild One".
Ο Ιταλός σχεδιαστής Piaggio εισήγαγε τη Vespa το 1946, η οποία γνώρισε άμεση και διαδεδομένη δημοτικότητα . Η Piaggio πώλησε περίπου 2.500 Vespas το 1947, πάνω από 10.000 το 1948, 20.000 το 1949 και πάνω από 60.000 το 1950. Το μεγαλύτερο διαφημιστικό πακέτο πωλήσεων ήταν το Χόλιγουντ. Το 1952, η Audrey Hepburn έβαζε την Vespa του Gregory Peck στην ταινία της Ρωμαϊκής Διακοπής για μια βόλτα στη Ρώμη, με αποτέλεσμα πάνω από 100.000 πωλήσεις.
vespa
Ένας ελικόπτερο είναι ένας τύπος έθιμο μοτοσικλέτας που εμφανίστηκε στην Καλιφόρνια στα τέλη της δεκαετίας του 1950 . Ο ελικόπτερο είναι ίσως το πιο ακραίο από όλα τα προσαρμοσμένα στυλ, συχνά χρησιμοποιώντας ριζικά τροποποιημένες γωνίες διεύθυνσης και επιμηκυμένες πιρούνες για μια τεντωμένη εμφάνιση. Ίσως οι πιο γνωστοί ελικόπτερ είναι οι δύο προσαρμοσμένοι Harley-Davidsons, οι "Captain America" ​​και "Billy Bike", που εμφανίζονται στην ταινία Easy Rider του 1969.
ελικόπτερο
Η Suzuki, η Kawasaki και η Yamaha ξεκίνησαν να κατασκευάζουν μοτοσικλέτες τη δεκαετία του 1950.
Σήμερα οι Ιάπωνες κατασκευαστές, η Honda, η Kawasaki, η Suzuki και η Yamaha κυριαρχούν στη μεγάλη βιομηχανία μοτοσικλετών, αν και η Harley-Davidson εξακολουθεί να διατηρεί υψηλό βαθμό δημοτικότητας, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Τα τελευταία χρόνια έχουν αναβιώσει η δημοτικότητα σε όλο τον κόσμο πολλών άλλων εμπορικών σημάτων μοτοσικλετών, όπως η BMW, η Triumph και η Ducati, και η εμφάνιση της Victory ως δεύτερη επιτυχημένη μαζική οικοδόμηση μεγάλων δίδυμων αμερικανικών κρουαζιερόπλοιων.
Ο αγώνας μοτοσικλέτας Grand Prix αναφέρεται στην πρώτη κατηγορία αγωνιστικών αγώνων μοτοσικλέτας που διεξάγονται σε οδικά κυκλώματα που έχουν επιβληθεί από την FIM. Από την αρχή του εικοστού αιώνα διεξήχθησαν ανεξάρτητες διοργανώσεις αγώνων μοτοσικλετών και μεγάλα εθνικά γεγονότα έλαβαν συχνά τον τίτλο Grand Prix. Η ίδρυση ενός αναγνωρισμένου διεθνούς οργανισμού για τον αθλητισμό με μοτοσικλέτες, η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσυκλετιστών το 1949, έδωσε την ευκαιρία να συντονιστούν οι κανόνες και οι κανονισμοί ώστε τα επιλεγμένα γεγονότα να μπορούν να θεωρηθούν ως επίσημα Παγκόσμια Πρωταθλήματα ως Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος FIM Road Racing. Είναι το παλαιότερο καθιερωμένο παγκόσμιο πρωτάθλημα μηχανοκίνητων αθλημάτων.
πρωταθλήματα μοτοσικλέτας Grand Prix
Το TOP 1 Ack Attack είναι μια ειδικά κατασκευασμένη μοτοσικλέτα ρεκόρ ρεκόρ εδάφους, η οποία από τον Μάρτιο του 2018 κατέχει το ρεκόρ για την ταχύτερη μοτοσικλέτα στον κόσμο από τότε που σημείωσε μέση ταχύτητα διπλής κατεύθυνσης 605.697 km / h (376.363 mph) στις 25 Σεπτεμβρίου , Το 2010 στην εκκίνηση της κορυφαίας ταχύτητας Cook Motorsport στο Bonneville Speedway της Γιούτα. Η ταχύτερη μονόδρομη ταχύτητα του Ack Attack καταγράφηκε επισήμως στα 634.217 km / h (394.084 mph). Αυτή ήταν η τρίτη φορά μέσα σε τέσσερα χρόνια που η Ack Attack είχε σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας της μοτοσικλέτας.
αρχή 1 επίθεση
Το Dodge Tomahawk είναι η ταχύτερη μοτοσικλέτα στον κόσμο που παράγεται ποτέ . Οι ισχυρισμοί του Dodge για μια υποθετική τελική ταχύτητα 675 km / h (420 mph). Ο Tomahawk θα μπορούσε να περάσει από 0 σε 60 μίλια σε 1,5 δευτερόλεπτα περίπου. Η Dodge αποκάλυψε αυτή την απόλυτη superbike το 2003. Μόνο 9 από αυτά τα κακά αγόρια παρήγαγαν, τα οποία φέρουν μια τιμή περίπου 550.000 δολαρίων.
Dodge tomahawk
Το υπερ-αθλητικό Kawasaki Ninja H2R είναι η ταχύτερη παραγωγή superbike μέχρι σήμερα . Είναι μια μοτοσικλέτα με στίβο. Ο Τούρκος αναβάτης Kenan Sofuoğlu καρφώθηκε το εκπληκτικό σήμα των 400 χιλιομέτρων την ώρα (249 μίλια την ώρα) με το ποδήλατο το 2016.
kawasaki ninja h2r
Το MTT Turbine Superbike, το οποίο τροφοδοτείται από κινητήρα αεριοστροβίλου Rolls Royce Allison, κοστίζει $ 185.000 το 2004, καθιστώντας την την πιο ακριβή μοτοσικλέτα παραγωγής που θα κυκλοφορήσει ποτέ . Ο κινητήρας του στροβίλου Rolls Royce του ποδηλάτου παράγει ισχύ 213 kW (286 hp) στον πίσω τροχό.
σούπερ μίκι turbine mtt
Το Neiman Marcus Limited Edition Fighter είναι ένα από τα λίγα αποκλειστικά αριστουργήματα της ιστορίας των μοτοσικλετών. Αυτό το εξαιρετικά σπάνιο κόσμημα ξεκίνησε με προσφορά των 110.000 δολαρίων, αλλά τελικά κατέληξε να αγοράζεται σε 11 εκατομμύρια δολάρια , 100 φορές το ποσό αυτό. Ο εντυπωσιακός σχεδιασμός μοιάζει με μηχανισμό ρολογιού και έτσι ονομάζεται "Η Εξέλιξη του Μηχανήματος". Είναι η πιο ακριβή μοτοσικλέτα στον κόσμο.
neiman marcus μαχητής περιορισμένης έκδοσης
Από όλες τις μοτοσικλέτες στον κόσμο, το 58% βρίσκεται στις περιοχές της Ασίας-Ειρηνικού και της Νότιας και Ανατολικής Ασίας , εξαιρουμένης της Ιαπωνίας αυτοκινήτου- κεντρικής .
Σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών των Ηνωμένων Πολιτειών, ο αριθμός των θανάτων ανά χιλιόμετρο που διανύθηκε ήταν 37 φορές υψηλότερος για τις μοτοσυκλέτες απ 'ό, τι για τα αυτοκίνητα .
Η πιο συνηθισμένη διαμόρφωση των μοτοσικλετιστικών ατυχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι όταν ένας αυτοκινητιστής τραβιέται ή γυρίζει μπροστά από έναν μοτοσικλετιστή, παραβιάζοντας το δικαίωμά τους.
Ο Keanu Reeves χρησιμοποίησε το κέρδος του από το The Matrix για να αγοράσει μια μοτοσικλέτα Harley Davidson για όλους τους καλαθοσφαιριστές της ταινίας.
Η Καλιφόρνια είναι το μόνο κράτος στις Η.Π.Α. που έχει καταστήσει νόμιμη τη διαίρεση των λωρίδων.
Η ταχύτερη μοτοσικλέτα σε πάγο είναι 206,09 km / h (128,06 mph) και επιτεύχθηκε από τον Robert Gull (Σουηδία) στη Årsunda της Σουηδίας στις 28 Φεβρουαρίου 2015.
Interesting fact about motorcycles | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μπορείτε να αποδείξετε στο μέλλον την ανεξάρτητη καριέρα σας;

  Μπορείτε να αποδείξετε στο μέλλον την ανεξάρτητη καριέρα σας; Από  την Kally  στις  16 Οκτωβρίου 2024 Η αγορά εργασίας γίνεται πιο ποικιλό...