a-1983-pinellas-county-courtroom-photo.jpg
Το σημερινό μας κείμενο θα είναι κάπως κωμικό μιας και θα αναφερθούμε σε ένα τραγελαφικό περιστατικό που συνέβη στην κομητεία Pinellas της Florida των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.
Την δεκαετία του 80’, πιθανώς ακόμη μέχρι και σήμερα, στην συγκεκριμένη πολιτεία υπήρχε νομοθεσία ενάντια στην γύμνια διότι πρόσβαλε την δημόσια αιδώ. Επίσης, εάν στον χώρο που συλλαμβανόσουν υπήρχε αλκοόλ η ποινή θα ήταν ακόμη μεγαλύτερη!
Μια μέρα λοιπόν του 1983, κάποιοι υπό κάλυψη αστυνομικοί πήγαν σε ένα μπαράκι για έλεγχο, όπως έκαναν συνήθως. Στο μπαράκι υπήρχαν 3 σερβιτόρες με μίνι σορτσάκια, όπου σέρβιραν τους υπό κάλυψη αστυνομικούς αλκοολούχα ποτά. Οι τελευταίοι, για λόγους που δεν μάθαμε ποτέ, θεώρησαν ότι τα σορτάκια ήταν πολύ κοντά έτσι αποφάσισαν να τις συλλάβουν. Η κατηγορία ήταν ότι εξέθεσαν τον κώλο και το αιδοίο τους στο κοινό!
Οι κοπέλες έφεραν αντίρρηση στην κατηγορία των αστυνομικών έτσι αποφάσισαν να λύσουν το πρόβλημα τους στο δικαστήριο. Μάλιστα, η μια από τις κοπέλες, αποφασισμένη να αποδείξει την αθωότητα της στο δικαστή David A. Demers, έσκυψε μπροστά του και του έδειξε πως τα σορτς ήταν πολύ μεγάλα άρα οι κατηγορίες των αστυνομικών δεν ευσταθούσαν!
O δικαστής, όπως φαίνεται από την φωτογραφία, έμεινε λίγο να δει το θέαμα (!) μέχρι που αποφάσισε ότι οι κοπέλες είχαν δίκαιο άρα έπρεπε να αθωωθούν. Η φωτογραφία του Jim Damaske, με την σερβιτόρα να σκύβει, έγινε ιδιαίτερα διάσημη αφού συμπεριλήφθηκε στο ετήσιο περιοδικό, που έβγαζε τότε το Playboy, “The Year in Sex”.
Και όμως αυτά συμβαίνουν στις κοινωνίες που ζούμε είτε σ’ αρέσουν ή όχι!
 https://perithorio.wordpress.com/