Συνταγή για απολαυστικό παγωμένο γλύκισμα με ζαχαρούχο
Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή που μετρούσαμε το καλοκαίρι πόσα παγωτά φάγαμε, λες και επρόκειτο για διαγωνισμό που κάποιος έπρεπε να κερδίσει! Η ίδια λατρεία εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα, είτε πρόκειται για παγωτό είτε για ένα σπιτικό παγωμένο γλύκισμα. Είναι ευρέως διαδεδομένη αυτή η συνταγή με ζαχαρούχο, ωστόσο έχει τις δικές μας μικρές διαφοροποιήσεις που την κάνουν έξτρα απολαυστική.
Υλικά
- 1 κουτί γάλα Νουνού
- 1 φυτική κρέμα 500ml
- 1 ζαχαρούχο
- 1 κουτί πτι μπερ
- 1 κουβερτούρα
- Άρωμα βανίλιας
- Κακάο
- Μακρόστενη αντικολλητική φόρμα
- Διάφανη μεμβράνη
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα και ρίχνουμε σταδιακά το γάλα Νουνού και το ζαχαρούχο. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Χωρίζουμε την ποσότητα στα δύο. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αναμειγνύουμε στο μισό μείγμα. Για να γίνει πιο σοκολατένιο ρίχνουμε και 2 κουταλιές κακάο. Στο άλλο μισό βάζουμε λίγο άρωμα βανίλιας (ή σκόνη βανίλιας) κι ανακατεύουμε.
Σε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα στρώνουμε μια διάφανη μεμβράνη και γεμίζουμε από κάτω με το σοκολατένιο και από πάνω με το λευκό μείγμα. Αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 5 ώρες και το παγωμένο γλύκισμα είναι έτοιμο να σερβιριστεί. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε προαιρετικά με λίγη τρούφα. Το φυλάσσουμε στην κατάψυξη σε ένα μακρόστενο δισκάκι.
Θέλει μόνο λίγα υλικά, ακόμη λιγότερο χρόνο και είναι τόσο εύκολη η συνταγή που μπορείτε να τη φτιάξετε μαζί με τα παιδιά! Οι κόρες μου έχουν δώσει μάλιστα και όνομα σε αυτό το γλυκό. Το ονόμασαν “μερεντιούμ”! Τώρα πως το εμπνεύστηκαν αφού δεν έχει καμία σχέση με μερέντα, δεν ξέρω. Ίσως επειδή τους αρέσει τόσο όσο η μερέντα…
Εμένα πάλι μου θυμίζει κορμό αλλά με πιο… “παγωτένια” υφή!
Καλή σας απόλαυση!
https://makelife.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου