Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

Συνταγή για απολαυστικό παγωμένο γλύκισμα με ζαχαρούχο

Συνταγή για απολαυστικό παγωμένο γλύκισμα με ζαχαρούχο

Συνταγή για απολαυστικό παγωμένο γλύκισμα με ζαχαρούχο

Θυμάμαι όταν ήμουν μικρή που μετρούσαμε το καλοκαίρι πόσα παγωτά φάγαμε, λες και επρόκειτο για διαγωνισμό που κάποιος έπρεπε να κερδίσει! Η ίδια λατρεία εξακολουθεί να υπάρχει και σήμερα, είτε πρόκειται για παγωτό είτε για ένα σπιτικό παγωμένο γλύκισμα. Είναι ευρέως διαδεδομένη αυτή η συνταγή με ζαχαρούχο, ωστόσο έχει τις δικές μας μικρές διαφοροποιήσεις που την κάνουν έξτρα απολαυστική.

Υλικά

  • 1 κουτί γάλα Νουνού
  • 1 φυτική κρέμα 500ml
  • 1 ζαχαρούχο
  • 1 κουτί πτι μπερ
  • 1 κουβερτούρα
  • Άρωμα βανίλιας
  • Κακάο
  • Μακρόστενη αντικολλητική φόρμα
  • Διάφανη μεμβράνη
υλικά-για-σπιτικό-παγωτό
Σας δείχνω τα υλικά που χρησιμοποίησα γιατί πιστεύω ότι θα σας βοηθήσει στη συνταγή.

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ τη φυτική κρέμα και ρίχνουμε σταδιακά το γάλα Νουνού και το ζαχαρούχο. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, τα προσθέτουμε και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Συνταγή-για-σπιτικό-παγωτό
Χωρίς τους μικρούς μας βοηθούς η συνταγή δεν πετυχαίνει!
Χωρίζουμε την ποσότητα στα δύο. Λιώνουμε την κουβερτούρα και την αναμειγνύουμε στο μισό μείγμα. Για να γίνει πιο σοκολατένιο ρίχνουμε και 2 κουταλιές κακάο. Στο άλλο μισό βάζουμε λίγο άρωμα βανίλιας (ή σκόνη βανίλιας) κι ανακατεύουμε.
Πως-θα-φτιάξουμε-παγωμένο-γλύκισμα
Αυτές οι δοκιμές είναι η πιο ωραία στιγμή όταν φτιάχνεις γλυκό!
Σε μια μακρόστενη αντικολλητική φόρμα στρώνουμε μια διάφανη μεμβράνη και γεμίζουμε από κάτω με το σοκολατένιο και από πάνω με το λευκό μείγμα. Αφήνουμε στην κατάψυξη τουλάχιστον 5 ώρες και το παγωμένο γλύκισμα είναι έτοιμο να σερβιριστεί. Ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε προαιρετικά με λίγη τρούφα. Το φυλάσσουμε στην κατάψυξη σε ένα μακρόστενο δισκάκι.
παγωμένο-γλύκισμα
Θέλει μόνο λίγα υλικά, ακόμη λιγότερο χρόνο και είναι τόσο εύκολη η συνταγή που μπορείτε να τη φτιάξετε μαζί με τα παιδιά! Οι κόρες μου έχουν δώσει μάλιστα και όνομα σε αυτό το γλυκό. Το ονόμασαν “μερεντιούμ”! Τώρα πως το εμπνεύστηκαν αφού δεν έχει καμία σχέση με μερέντα, δεν ξέρω. Ίσως επειδή τους αρέσει τόσο όσο η μερέντα…
Απολαυστικό-σπιτικό-παγωτό
Εμένα πάλι μου θυμίζει κορμό αλλά με πιο… “παγωτένια” υφή!
Καλή σας απόλαυση!
https://makelife.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μηχανοκίνητη πορεία στον Βόλο από διανομείς – photos

  Μηχανοκίνητη πορεία στον Βόλο από διανομείς – photos 11 Οκτωβρίου 2024, 19:38 Μαζική μηχανοκίνητη πορεία πραγματοποίησαν πριν λίγη ώρα οι ...