Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Η ΖΉΛΕΙΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΉ

Η ΖΉΛΕΙΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΉ

Χαίρετε!!! Σήμερα ζούμε σε έναν κόσμο στον οποίο κανείς δεν είναι ικανοποιημένος. Δεν έχει σημασία πόσο καλή είναι η ζωή μας, δεν θα είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι από αυτό. Πάντα θέλουμε περισσότερα. Εν συντομία, "μπορούμε να πούμε ότι θέλουμε τα πάντα".
Και αν δεν έχουμε κανένα συγκεκριμένο πράγμα ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλο ή μικρό, πολύτιμο ή άχρηστο, όμορφο ή άσχημο είναι αυτό. "Αν δεν έχουμε τότε αυτό το πράγμα, κάναμε ζήλια για εκείνο το πρόσωπο που έχει αυτό το πράγμα".
Τι είναι λοιπόν ζηλότυπος;
αισθάνεται ή δείχνει μια ζηλιάρη δυσαρέσκεια για κάποιον ή για τα επιτεύγματά του, τα υπάρχοντά του ή τα αντιληπτά πλεονεκτήματα.
Γενικά, οι άνθρωποι θεωρούν τη ζήλια ως κακή ποιότητα ή συναισθήματα. Οι άνθρωποι λένε ότι αν έχετε ζηλότυπη σε εσάς τότε, θα μπορούσε να καταστρέψει τη ζωή σας. "Επειδή αν έχετε ζήλια μέσα σας τότε δεν έχετε ψυχική σταθερότητα". Και αυτό συμβαίνει επειδή με ζήλο θέλουμε πάντα πράγματα που δεν έχουμε.
Αλλά σύμφωνα με εμένα, όλη η πρόοδος που έχουμε κάνει σήμερα είναι λόγω της ζήλιας. Η πίστωση του τίποτου και όλων μας πηγαίνει σε ζήλια.
Και οι άνθρωποι που λένε ότι αν έχουμε ζήλια σε εμάς τότε, δεν έχουμε ποτέ ψυχική σταθερότητα. Αλλά σύμφωνα με εμένα, "μερικές φορές παίρνουμε ζηλεύω εκείνης της ψυχικής σταθερότητας επίσης".
Ας υποθέσουμε αν βλέπετε ένα άτομο με μεγάλη ψυχική σταθερότητα και ειρήνη. Τότε τι νιώθεις; Σίγουρα αισθάνεστε ζηλότυπος γι 'αυτό το πρόσωπο. Και γιατί νιώθετε ζηλότυπος; Νιώθετε ζηλότυπος γιατί "θέλεις επίσης αυτόν τον τύπο πνευματικής σταθερότητας".
Έτσι, μπορούμε να πούμε ότι και εμείς ζηλεύουμε για αυτό το πράγμα επίσης, ότι δεν παίρνουμε είναι λόγω της ζήλια.
Αλλά σύμφωνα με εμένα η ζήλια και η ψυχική σταθερότητα δεν έχουν καθόλου σχέση. "Επειδή η ζήλια σημαίνει ότι θέλουμε αυτό που δεν έχουμε και άλλοι άνθρωποι κατέχουν".
Και θέλει κάτι που λέγεται "ευχή". Έτσι, είναι μια ευχή και επιθυμία για κάτι δεν είναι κακό. Εμείς πάντα θέλουμε για τα πράγματα είτε εμείς ζηλεύουμε είτε όχι.
Και με αυτό, μπορούμε να πούμε ότι η ζήλια είναι επίσης ένας τύπος επιθυμίας.
Έτσι, αν δεν επιθυμούμε κάτι ή δεν θα ζηλέψουμε κάτι. Τότε, ποτέ δεν θα έχουμε πρόοδο ή επιτυχία στη ζωή μας. Έτσι, "τώρα η ζήλια γίνεται ένα σημαντικό κλειδί για την επιτυχία".
Μερικοί άνθρωποι δεν συμφωνούν μαζί μου. Λένε ότι γινόμαστε επιτυχημένοι και προοδευτικοί "λόγω της σκληρής δουλειάς και της δημιουργικότητάς μας".
Συμφωνώ απόλυτα με σας. Αλλά από πού πήρατε το κίνητρο να γίνετε προοδευτικοί και επιτυχημένοι;
"Γιατί να κάνεις κάτι που χρειάζεται κίνητρο" δεν έχει σημασία τι κάνεις. Είτε πρόκειται για ψώνια είτε πρόκειται για το διάστημα, όλα χρειάζονται κίνητρα. Και αν κοιτάξετε προσεκτικά τότε θα βρείτε ότι έχετε κίνητρο από τη ζήλια.
Ας προσπαθήσουμε να το καταλάβουμε από το ακόλουθο παράδειγμα:
Ας υποθέσουμε ότι Αν ο συνάδελφός σας στο γραφείο έχει τον καλύτερο μισθό, μεγαλύτερο σπίτι, και το καλύτερο αυτοκίνητο τότε you.Then τι αισθάνεστε; Τότε θα του ζήλευες. Και νομίζεις ότι "είμαι και εγώ σαν κι αυτόν, γιατί έχει τα πάντα καλύτερα από μένα".
Και σε αυτή τη ζήλεια, προσπαθείτε να μάθετε πώς γίνεται τόσο επιτυχημένος. Με αυτόν τον τρόπο δημιουργήσατε δημιουργικό πνεύμα και, στη συνέχεια, εργάζεστε σκληρά για να εφαρμόσετε αυτά τα δημιουργικά πράγματα ώστε να γίνει επιτυχημένος να γίνει σαν αυτόν.
Και κάνοντας όλα αυτά τα πράγματα σε κάποιο χρονικό διάστημα ήμασταν επίσης επιτυχημένοι σαν κι αυτόν ή ακόμα και περισσότερο από αυτόν. Έτσι, "είμαστε ικανοποιημένοι εδώ, αλλά τώρα έχουμε ζηλέψει κάποιος άλλος συνάδελφος μας που είναι πιο επιτυχημένος από εμάς".
Έτσι από αυτά, μπορούμε να πούμε ότι η ζήλια είναι αυτή η συγκίνηση που δεν τελειώνει ποτέ και έτσι η πρόοδό μας και η επιτυχία μας.
"Είναι η φύση του ανθρώπου να ζηλεύει" .Δεν μπορείτε να το ελέγξετε, δεν μπορείτε να το κρύψετε, δεν μπορείτε να το υποτάξετε.Αν προσπαθήσετε να κάνετε κάποιο από τα παραπάνω πράγματα στη συνέχεια, το παιχνίδι σας κρύψτε και αναζητήστε με τη φύση.Αλλά θυμηθείτε στο τέλος, η φύση κερδίζει όλα και κάθε παιχνίδι .
"Μερικοί άνθρωποι λένε ότι η ζήλεια είναι κακή, αλλά ο υγιής ανταγωνισμός είναι καλός." Αλλά σύμφωνα με εμένα, κανένας ανταγωνισμός στον κόσμο δεν είναι υγιής. Και ο ίδιος ο ανταγωνισμός σημαίνει ότι ζηλεύεις εκείνο το άτομο που θέλεις να ανταγωνιστείς γι 'αυτό ανταγωνίζεστε Αυτό το άτομο.
Ας προσπαθήσουμε λοιπόν να το καταλάβουμε. Αλλά πρώτα απ 'όλα, τι σημαίνει ένας ανταγωνισμός;
τη δραστηριότητα ή την κατάσταση της προσπάθειας να κερδίσετε ή να κερδίσετε κάτι, νικώντας ή εγκαθιδρύνοντας υπεροχή έναντι των άλλων.
Έτσι, εάν προσπαθείτε να κερδίσετε κάποιον ή προσπαθώντας να διαπιστώσετε την ανωτερότητά σας πάνω σ 'αυτά τότε, είστε σίγουρα ζηλότυπος γι' αυτούς διαφορετικά γιατί το κάνετε αυτό.
Για παράδειγμα:-
Στους φοιτητές υπάρχει πάντα αίσθηση «ανταγωνισμού». Και αυτό γιατί θέλουν πάντα περισσότερους βαθμούς από τους άλλους. Είναι πάντα ζηλιάρης των σημάτων άλλων μαθητών.
Αν ζητήσετε από οποιονδήποτε φοιτητή ποιος είναι ο στόχος του στη σχολική ζωή ή στη ζωή του κολλεγίου. Στη συνέχεια, οι μέγιστοι μαθητές λένε ότι "ο απώτερος στόχος τους είναι να πάρουν την πρώτη θέση στην τάξη, το σχολείο ή το κολλέγιο τους".
«Δεν ήθελαν να πάρουν καλό ποσοστό. Επιθυμούν απλώς ότι το ποσοστό τους θα πρέπει να είναι καλύτερο από τους άλλους σπουδαστές».
Εάν ένας φοιτητής παίρνει 95 τοις εκατό αλλά άλλοι δέκα φοιτητές παίρνουν επίσης 95 τοις εκατό. Τότε δεν έγινε ευτυχισμένος ή ικανοποιημένος με το ποσοστό του.
Αλλά αν ο ίδιος φοιτητής παίρνει 90% και παίρνει την πρώτη θέση στην τάξη του. Και ο φοιτητής που πήρε τη δεύτερη θέση στην τάξη παίρνει 85% απ 'ό, τι ο σπουδαστής που πήρε το 90 % γίνεται ευτυχισμένος.
Έτσι, δεν είναι ευτυχισμένος όταν σημείωσε περισσότερα σημάδια. Αλλά όταν σημείωσε περισσότερα σημάδια από τους άλλους μαθητές παρά τα δικά του σημάδια είναι λιγότερο σε σύγκριση με τα προηγούμενα αυτά γίνεται ευτυχισμένος.
Και γιατί συμβαίνει αυτό; αυτό συμβαίνει επειδή ζηλεύει από άλλους μαθητές.
Έτσι, ο ανταγωνισμός είναι απλά μια φανταστική λέξη για ζήλια.
Και σύμφωνα με εμένα αυτή η ζήλια ή ο ανταγωνισμός είναι καλός. Και το λέω αυτό γιατί "σε αυτή τη ζήλια αισθάνεστε ευτυχισμένοι εάν είστε επίτευγμα είναι μεγαλύτερο από το επίτευγμα του ατόμου που ζηλεύετε".
Και αν το επίτευγμά σας είναι μικρότερο τότε, προσπαθείτε να το κάνετε μεγάλο λόγω της ζήλιας όπως μιλήσαμε νωρίτερα.
Αλλά εσείς σκέφτεστε ότι σε αυτό το παράδειγμα αυτού του φοιτητή παίρνει χαμηλά σημάδια και γίνεται ευτυχισμένος. Και αν αυτό συμβαίνει κάθε φορά τότε, δεν μπορεί να επιτελέσει τα πράγματα ως προς τις δυνατότητές του.
Αλλά ποιος νοιάζεται για την επίτευξη των πραγμάτων αν είστε χαρούμενοι. Επειδή σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορείτε να πετύχετε τα πάντα. "Αλλά εάν είστε ευτυχείς τότε, έχετε ολοκληρώσει τα πάντα".
Έτσι, η ζήλια είναι ο δρόμος προς την ευτυχία.
Γενικά, οι άνθρωποι λένε "έγιναν ζηλότυποι όταν αγαπάμε κάποιον ή μισούμε κάποιον". Αλλά σύμφωνα με εμένα η αγάπη ή η αίσθηση μίσους δεν έχει καμία σχέση με ζήλια.
Για παράδειγμα:-
Εάν υπάρχει σύζυγος και σύζυγος και οι δύο δουλειές. Αλλά αν η γυναίκα κερδίσει περισσότερα χρήματα από τον σύζυγο, τότε ο σύζυγος ζηλεύει. "Την αγαπάει, αλλά το ζήλαζε, πόσα χρήματα κερδίζει".
Έτσι, κάναμε ζήλια για ένα συγκεκριμένο πράγμα, όχι για ανθρώπους.
Δεν θέλουμε να ζηλέψουμε μόνο τα πράγματα των λαών αλλά και να ζηλέψουμε τα πράγματα που δεν ζουν.
Για παράδειγμα:-
Οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ζηλεύουν τις μηχανές του εργοστασίου. "Αυτό το μηχάνημα κατασκευάζει 10 προϊόντα ανά ώρα και είμαστε σε θέση να κατασκευάσουμε μόνο 4 προϊόντα την ώρα".
Και αν αυτοί οι εργάτες γίνονται ζηλεύουν τότε, δουλεύουν σκληρά. "Και με αυτή τη ζήλια είναι σε θέση να φτιάξουν 6 προϊόντα ανά ώρα".
Έτσι, ζηλιάρης σημαίνει παραγωγικότητα.
Αλλά αυτό δεν είναι, "έχουμε επίσης ζηλεύει ακόμη και τον εαυτό μας". Με τη σκέψη ότι στις νεώτερες μέρες πόση ενέργεια κατέχω, έχω την ικανότητα να κάνω τίποτα. Αλλά σήμερα δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Και επίσης έγινε ζήλια για το "χρόνο" επίσης. Όπως λέμε ότι ο χρόνος κολλεγίων ήταν ο καλύτερος χρόνος της ζωής μας. Αλλά σήμερα απλά ζούμε μόνο επειδή πρέπει να ζήσουμε.
Έτσι, κάναμε ζηλιάρης μόνο για καλά πράγματα.
Κάποιοι αναγνώστες ίσως σκέφτονται ότι προσπαθώ απλώς να παρουσιάσω τη ζήλια με ζαχαρωμένη επικάλυψη και να μην παρουσιάσω μια πραγματική πλευρά της ζήλιας. Αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά τότε αυτή είναι και η πλευρά της ζήλιας. Αλλά πάντα βλέπουμε μόνο τις αρνητικές πλευρές πράγματα.
Η ζήλια είναι σίγουρα αρνητική συγκίνηση. "Αλλά αν προσπαθήσουμε, μπορούμε να το διοχετεύσουμε με θετικό τρόπο για να γίνει επιτυχής".
Ετσι,
Ζηλεύω.
https://thoughtspenwords.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κίνα: Κατασκευάστηκε ο ισχυρότερος μαγνήτης του κόσμου με 800,000 φορές μεγαλύτερο πεδίο από αυτό της Γης

  Κίνα: Κατασκευάστηκε ο ισχυρότερος μαγνήτης του κόσμου με 800,000 φορές μεγαλύτερο πεδίο από αυτό της Γης Νέο ρεκόρ Θέμης Μπολτσής 23 Οκτω...