Τρίτη 24 Απριλίου 2018

ΧΑΣΙΣ - ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ.

ΧΑΣΙΣ - ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΗ.

Τα προϊόντα της κάνναβης (χασίς και μαριχουάνα) δεν είναι τόσο ακίνδυνα, όπως υποστηρίζεται συχνά. Αυτοί οι ισχυρισμοί προέρχονται από μια εποχή που δεν υπήρχαν σχεδόν καθόλου μελέτες σχετικά με τις επιπτώσεις της κατανάλωσης χασίς. Αλλά εντωμεταξύ έχουν γίνει πάρα πολλές μελέτες – και τα
αποτελέσματα είναι τρομακτικά.
Ένα κέντρο τεκμηρίωσης στο Πανεπιστήμιο του Μισισιπή, έχει την πιο ολοκληρωμένη συλλογή επιστημονικών συγγραμμάτων για την κάνναβη με 6.500 εκθέσεις. Ούτε μία από αυτές τις εκθέσεις δεν μας διαβεβαιώνει ότι η κάνναβη είναι ακίνδυνη.
Μακροπρόθεσμα, η  κάνναβη, οδηγεί σε σοβαρές βλάβες της υγείας και στην αλλαγή της προσωπικότητας. Όσο νεότερος ο χρήστης, τόσο χειρότερα είναι τα αποτέλεσμα.

Η κάνναβη είναι το πιο πολύπλοκο ναρκωτικό, με διαφορά.

Η κάνναβη περιέχει 421 χημικές ουσίες, σε κατάταξη πριν το κάπνισμα. Όταν καπνίζουν μαριχουάνα οι ουσίες αυτές μετατρέπεται σε περισσότερες από 2000 και στο σώμα ακόμη περισσότερες. Το αλκοόλ  και η κοκαΐνη  περιέχουν 1 χημική ουσία, αντίστοιχα.
Η κάνναβη δεν είναι ένα απλό φυσικό χόρτο!
Κανένα άλλο ναρκωτικό, που χρησιμοποιείται από τον άνθρωπο, δεν παραμένει τόσο πολύ στο σώμα, όπως η κάνναβη. Δεν υπάρχει κανένα άλλο νόμιμο ή παράνομο ναρκωτικό,  που να προσβάλλει κάθε ζωτικό όργανο του σώματος. Και κάθε σύστημα του σώματός μας (αναπνευστικό, ανοσοποιητικό, αναπαραγωγικό, …).
Και κάθε κύτταρο στο σώμα. Μόνο ένα μικρό μέρος της ουσίας, που προκαλεί την ευφορία, εισέρχεται στα εγκεφαλικά κύτταρα, όπου παράγει ηδονική μέθη.  Το υπόλοιπο εναποτίθεται στο σώμα, κυρίως στους πνεύμονες και  στα όργανα με πολύ λίπος, όπως ο εγκέφαλος ή τα όργανα αναπαραγωγής. Χρειάζονται 3 ημέρες έως 1 εβδομάδα έως ότου εξαφανιστεί το μισό αυτών των ουσιών από το σώμα του χρήστη.  Μέχρι να εξαφανιστούν όλες οι ουσίες, χρειάζεται ένας ολόκληρος μήνας. Τώρα, μπορείς να υπολογίσεις, πόσο γρήγορα συσσωρεύεται το δηλητήριο στα όργανά του.
Σε κανά δυο περιπτώσεις, μάλιστα, προκλήθηκε στον χρήστη σοβαρή ψυχική ασθένεια.

Με την πάροδο του χρόνου, όλοι οι χρήστες της κάνναβης αναπτύσσουν μια παρόμοια προσωπικότητα με τα εξής συμπτώματα: έλλειψη κινήτρων, έλλειψη συγκέντρωσης,  μείωση μνήμης, κατάθλιψη,  σκέψεις αυτοκτονίας. Αργότερα έρχονται  και τα συναισθήματα άγχους , ψυχικής διαταραχής και παράνοιας.
Αλλαγή προσωπικότητας
Υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι η χρήση μαριχουάνας, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο, καταστρέφει το γεννητικό σύστημα του χρήστη.
Τα μωρά των γυναικών που χρησιμοποιούν κάνναβη, πεθαίνουν πιο συχνά στη μήτρα, απ’ ότι τα μωρά των μητέρων που δεν παίρνουν ναρκωτικά, και αυτά τα μωρά που γεννιούνται παρουσιάζουν συχνά διαταραχές συμπεριφοράς ή σωματική αναπηρία. Στους άνδρες, η μαριχουάνα αναστέλλει την ωρίμανση του σπέρματος – δεν αναπτύσσεται εντελώς κι αυτό σημαίνει στειρότητα.

Κανένα άλλο ναρκωτικό, συμπεριλαμβανομένης της ηρωίνης, δεν προκαλεί παρόμοιες βλάβες στο DNA, όπως η μαριχουάνα.
Και τα κύτταρα καταστρέφονται από την κατανάλωση χασίς.
Στους  καπνιστές του χασίς που καπνίζουν 2-7 τσιγάρα την εβδομάδα, μειώνεται ο κανονικός αριθμός χρωματοσωμάτων στο ένα τρίτο των κυττάρων τους. Ο φυσιολογικός αριθμός των χρωμοσωμάτων του ανθρώπου είναι 46. Σε άτομα που καπνίζουν χασίς μόνο τα Σαββατοκύριακα μειώνεται ο αριθμός των χρωμοσωμάτων, στο ένα τρίτο των κυττάρων, από 46 σε 20-30  (ένας βάτραχος έχει 26). Σε άτομα που καπνίζουν καθημερινά, μειώνεται σε 5-12.
Περαιτέρω βλάβες στα κύτταρα μπορεί να είναι: παραμόρφωση του πυρήνα τους, ανώμαλα κύτταρα του μυελού των οστών, κατεστραμμένα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, ασθενικά σπερματοζωάρια, ανάμιξη του γενετικού κώδικα, …
Πραγματικά στοιχεία από το βιβλίο: «Χασίς – κατάρριψη ενός θρύλου»  της Peggy Mann, εκδόσεις Fischer Verlag (Tb),  Frankfurt.

https://k-proothisi.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μεταφόρτωση: Μεταφορτώθηκαν 743424 από 2494583 byte.

  Μανταρίνια: Η σχέση τους με την  χο ληστερίνη, την πίεση και τα οστά Ευ Ζην    Παρασκευή, 25/10/2024 - 06:21 Τα  μανταρίνια  έρχονται τον ...