Τρίτη 20 Μαρτίου 2018

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ, ΣΕΟΥΛ.


Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη Σεούλ


Σεούλ
Η Σεούλ είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Νότιας Κορέας .
Το επίσημο όνομα της πόλης είναι η Ειδική Μητροπολιτική Πόλη της Σεούλ .
Η Σεούλ βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της Νότιας Κορέας στον ποταμό Χαν.
Από τον Ιανουάριο του 2017, ο πληθυσμός της Σεούλ είναι 10.197.604 εκατομμύρια άνθρωποι .
Η εκτεταμένη μητροπολιτική περιοχή είναι πολύ μεγαλύτερη σε 25,6 εκατομμύρια άτομα  - η 5η πιο πυκνοκατοικημένη στον κόσμο.
Η Σεούλ είναι γνωστή για την πυκνότητα του πληθυσμού της , η οποία είναι σχεδόν διπλάσια από τη Νέα Υόρκη και οκτώ φορές μεγαλύτερη από τη Ρώμη .
Η Σεούλ περιλαμβάνει 605 τετραγωνικά χιλιόμετρα (234 τετραγωνικά μίλια), με ακτίνα περίπου 15 χιλιομέτρων (9 μίλια), που διαχωρίζεται περίπου στα βόρεια και νότια μισά από τον ποταμό Χαν.
Η πόλη συνορεύει με οκτώ βουνά, καθώς και τα πιο επίπεδη εδάφη της απλής και δυτικής περιοχής του ποταμού Χαν.
seoul-2
Το μέσο ύψος στη Σεούλ είναι 38 μέτρα (125 πόδια) πάνω από τη στάθμη της θάλασσας .
Διευθέτηση της περιοχής Χαν ποταμού, όπου σημερινού Seoul βρίσκεται, ξεκίνησε γύρω 4000 π.Χ. .
Το 18 π.Χ. , το βασίλειο του Baekje ίδρυσε την πρωτεύουσα του, το Wiryeseong , το οποίο πιστεύεται ότι βρίσκεται μέσα στη σύγχρονη Σεούλ.
Με την έλευση της δυναστείας Joseon (1392-1910), η πρωτεύουσα μετονομάστηκε και πάλι σε "Hanyang" και αργότερα "Hanseong." [Εικόνα παρακάτω: Taejo Joseon - ο ιδρυτής και ο πρώτος βασιλιάς της δυναστείας Joseon]
βασιλιάς του τζέο
Ο βασιλιάς της ενοποιημένης Κορέας, βασιλιάς Yi Song-Gye, έφερε το δικαστήριό του - γεμάτο ιερά, παλάτια, εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες και ισχυρά οχυρωμένο τοίχο - στη σύγχρονη Σεούλ το 1394 .
Στα τέλη του 19ου αιώνα , μετά από εκατοντάδες χρόνια απομόνωσης, η Σεούλ άνοιξε τις πύλες της σε αλλοδαπούς και άρχισε να εκσυγχρονίζεται .
Το 1910, η ιαπωνική εισβολή έλαβε το καθεστώς της Κορέας και της πόλης της Σεούλ . Κατά τη διάρκεια των επόμενων 35 ετών η Σεούλ καταδικάστηκε υπό ιαπωνική αποικιακή κυριαρχία. Τα παλάτια καταστράφηκαν και ο πολιτισμός της Κορέας φάνηκε να ξεθωριάζει.
Η Κορέα επιβίωσε και απελευθερώθηκε από την ιαπωνική κυριαρχία το 1948 . Κατά τη διάρκεια του κορεατικού πολέμου, η Σεούλ αντιμετώπισε τον πόλεμο 4 φορές, μόνο για να γίνει και πάλι το κύριο κεφάλαιο και πάλι το 1953. Από τότε η Σεούλ αναπτύσσεται ταχέως και συνεχώς.
Σήμερα, η Σεούλ θεωρείται πρωτοπόρος και ανερχόμενη παγκόσμια πόλη , που απορρέει από μια οικονομική άνθηση που ονομάζεται Θαύμα στον ποταμό Χαν , ο οποίος την μεταμόρφωσε στην 4η μεγαλύτερη μητροπολιτική οικονομία του κόσμου το 2017.
seoul-3
Η μόδα και η τεχνολογία μπροστά αλλά και βαθιά παραδοσιακή, αυτή η δυναμική πόλη ανακατεύει ναούς, παλάτια, μοντέρνο σχεδιασμό και ορεινά μονοπάτια, όλα σε ένα μη-κτύπημα K-Pop.
Όπως και με τη μακρά ιστορία της, η Περιοχή Κεφαλαίου της Σεούλ περιλαμβάνει πέντε περιοχές της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO : το Ανάκτορο Changdeok, το Φρούριο Hwaseong, το Ιερό Τζόνγκυο, το Namhansanseong και οι Βασιλικοί Τάφοι της Δυναστείας Joseon.
Το Gyeongbokgung Palace χτίστηκε το 1395 από τον βασιλιά Taejo. Είναι το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό από τα πέντε μεγάλα ανάκτορα που χτίστηκαν από τη δυναστεία του Joseon και στεγάζουν περισσότερα από 300 κτίρια, το Εθνικό Λαογραφικό Μουσείο και το Εθνικό Μουσείο των Παλατιών.
gyeongbokgung παλάτι
Το ανάκτορο Changdeokgung είναι το πιο καλά διατηρημένο από τα πέντε εναπομείναντα βασιλικά ανάκτορα στη Νότια Κορέα. Η κατασκευή του ανακτόρου Changdeok ξεκίνησε το 1405 και ολοκληρώθηκε το 1412. Το παλάτι καίγεται στο έδαφος κατά την ιαπωνική εισβολή το 1592 και ανακατασκευάστηκε το 1609 από τον βασιλιά Seonjo και τον βασιλιά Gwanghaegun.
changdeokgung παλάτι
Ο N Seoul Tower είναι ένας πύργος επικοινωνίας και παρατήρησης που βρίσκεται στο βουνό Namsan στο κέντρο της Σεούλ. Στα 236,7 μέτρα (777 πόδια), σηματοδοτεί το δεύτερο υψηλότερο σημείο στη Σεούλ. Κατασκευασμένο το 1971, ο N Seoul Tower είναι ο πρώτος γενικός πύργος ραδιοκυμάτων της Νότιας Κορέας, ο οποίος παρέχει τηλεοπτική και ραδιοφωνική μετάδοση στη Σεούλ. Ο πύργος είναι γνωστός ως εθνικό ορόσημο και για το αστικό τοπίο του.
n πύργος Σεούλ
Το Lotte World είναι ένα σημαντικό συγκρότημα αναψυχής στη Σεούλ. Αποτελείται από το μεγαλύτερο κλειστό θεματικό πάρκο στον κόσμο, ένα υπαίθριο πάρκο ψυχαγωγίας που ονομάζεται "Magic Island", ένα τεχνητό νησί μέσα σε μια λίμνη που συνδέεται με μονοπάτια, εμπορικά κέντρα, ένα πολυτελές ξενοδοχείο, ένα κορεατικό λαογραφικό μουσείο, αθλητικές εγκαταστάσεις και κινηματογραφικές αίθουσες. Ανοιχτή στις 12 Ιουλίου 1989, η Lotte World λαμβάνει 7,3 εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.
lotte κόσμο
Το Bukchon Hanok Village καταλαμβάνει τη λοφώδη γειτονιά ανάμεσα στο Παλάτι Gyeongbok και το Παλάτι Changdeok στη βόρεια κεντρική Σεούλ. Η γειτονιά διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή ιδιωτικών hanoks ή παραδοσιακών κορεατικών σπιτιών με κεραμοσκεπές και πέτρινα δάπεδα στη Σεούλ. Όχι μόνο αυτό, αλλά αυτά τα 900 hanoks χρονολογούνται σε όλη τη διαδρομή πίσω στη δυναστεία Joseon. Ενώ μια βόλτα στο Bukchon Village μπορεί να αισθάνεται σαν ένα ταξίδι δια μέσου των αιώνων, η γειτονιά δεν είναι παγωμένη εγκαίρως. Ορισμένα από τα hanoks είναι ακόμα ιδιωτικά σπίτια, άλλα άλλα έχουν μετατραπεί σε σπίτια τσαγιού, καφετέριες, καφετέριες, γκαλερί τέχνης, πανδοχεία και μουσεία.
χωριό μπουκχόν Χανόκ
Η Dongdaemun Market , που βρίσκεται στη Σεούλ, είναι η μεγαλύτερη αγορά χονδρικής και λιανικής πώλησης στην Κορέα, με περισσότερα από 30.000 καταστήματα μόδας και 50.000 κατασκευαστές που ανοίγουν για 24 ώρες την ημέρα. Η αγορά πωλεί όλα τα είδη αγαθών, αλλά κυρίως τα μεταξωτά και τα υφάσματα, τα ρούχα, τα παπούτσια και τα δερμάτινα είδη, τα αθλητικά είδη, τις υδραυλικές και ηλεκτρονικές συσκευές, τα είδη γραφείου, τους τυχερούς, τα παιχνίδια και τις περιοχές τροφίμων που ειδικεύονται στην κουζίνα της Κορέας. Το Dongdaemun Design Plaza με ένα ξεχωριστό νεοφιουργικό σχεδιασμό είναι το κεντρικό σημείο της εμπορικής περιοχής.
dongdaemun design plaza
Η αγορά Gwangjang είναι μια παραδοσιακή αγορά στο δρόμο. Η αγορά είναι μία από τις παλαιότερες και μεγαλύτερες παραδοσιακές αγορές στη Νότια Κορέα, με περισσότερα από 5000 καταστήματα και 20.000 υπαλλήλους σε μια έκταση 42.000 τετραγωνικών μέτρων (450.000 τετραγωνικά πόδια). Η αγορά Gwangjang είναι επίσης γνωστή ως η μεγαλύτερη αλυσίδα τροφίμων της Σεούλ με περίπου 200 στάβλους που δημιουργήθηκαν μεταξύ kimchi και φρέσκων πωλητών θαλασσινών.
gwangjang αγορά
Η μεγαλύτερη συντριβάνι γέφυρας στον κόσμο βρίσκεται στη γέφυρα Banpo Grand πάνω από τον ποταμό Χαν στη Σεούλ που μετρά 1.140 μέτρα (3.740 ft 1 in). Κατασκευάστηκε από το Αρχηγείο Μητροπολιτικής Υποδομής της Σεούλ. Κατά μήκος του μήκους της γέφυρας υπάρχουν 380 ακροφύσια που στέλνουν 54 τόνους (60 τόνους) νερού που διασχίζουν 43 μέτρα (140 πόδια) οριζόντια και 20 μέτρα (65 πόδια) κάτω από τον ποταμό κάθε λεπτό. Το βράδυ, οι λυχνίες LED φωτίζουν το σπρέι νερού, το οποίο «χορεύει» στο χρόνο σε 100 διαφορετικά κομμάτια μουσικής.
banpo μεγάλη γέφυρα βρύση
Παρά την πυκνότητα του πληθυσμού της πόλης, η Σεούλ έχει μια μεγάλη ποσότητα πάρκων .
Η Σεούλ έχει υγρό ηπειρωτικό κλίμα , που συνορεύει επίσης με ένα υγρό υποτροπικό κλίμα.
Η ατμοσφαιρική ρύπανση αποτελεί σημαντικό ζήτημα στη Σεούλ.
Η Σεούλ προέκυψε από την κορεατική λέξη "seo'ul" που σημαίνει "πρωτεύουσα" . Μια ετυμολογική υπόθεση υποθέτει ότι η προέλευση της μητρικής λέξης "seo'ul" προέρχεται από το εγγενές όνομα Seorabeol, το οποίο αρχικά αναφερόταν στο Gyeongju, πρωτεύουσα της Silla, τότε αποκαλούμενο Geumseong.
Οι δύο μεγάλες θρησκείες στη Σεούλ είναι ο Χριστιανισμός και ο Βουδισμός .
Η Σεούλ έχει χαρακτηριστεί ως η "πιο ενσύρματη πόλη" στον κόσμο , η οποία κατέχει την πρώτη θέση στην τεχνολογική ετοιμότητα από την έκθεση Cities of Opportunity της PwC.
Η Σεούλ είναι από τους παγκόσμιους ηγέτες στη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο , είναι η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, η οποία έχει την υψηλότερη παγκόσμια διείσδυση οπτικών ινών παγκοσμίως και τις υψηλότερες παγκόσμιες μέσες ταχύτητες Internet 26,1 Mbit / s.
Επιπλέον, η πόλη εξυπηρετείται από το σιδηροδρομικό σταθμό KTX υψηλής ταχύτητας και το μετρό Σεούλ , το οποίο παρέχει 4G LTE, WiFi και DMB μέσα σε αυτοκίνητα μετρό.
Οι κάτοικοι της Σεούλ αντιμετωπίζουν υψηλό κόστος ζωής , για το οποίο η πόλη κατατάχθηκε 6η σε παγκόσμιο επίπεδο το 2017.
Η Σεούλ φιλοξένησε τους Ασιατικούς Αγώνες του 1986, τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988, το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA το 2002 και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του 2018.
Interesting facts about Seoul | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πάντα να λες ΟΧΙ σε αυτούς τους 10 τύπους ανθρώπων 

Πάντα να λες ΟΧΙ σε αυτούς τους 10 τύπους ανθρώπων / Στωική φιλοσοφία