Παρασκευή 16 Μαρτίου 2018

Τουλάχιστον 6 οι νεκροί από την κατάρρευση πεζογέφυρας στο Μαϊάμι -- Pedestrian Bridge Collapse From Miami's Chopper Video | NBC News

Τουλάχιστον 6 οι νεκροί από την κατάρρευση πεζογέφυρας στο Μαϊάμι


Τουλάχιστον 6 οι νεκροί από την κατάρρευση πεζογέφυρας στο Μαϊάμι
Σε έξι ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση μιας πεζογέφυρας σε έναν αυτοκινητόδρομο στο Μαϊάμι, ανακοίνωσε η αστυνομία σήμερα επομένη του τραγικού δυστυχήματος, σημειώνοντας ότι εξανεμίζονται πλέον οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων.
Δέκα άνθρωποι νοσηλεύονται, διευκρίνισε επίσης ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Μαϊάμι, σημειώνοντας ότι δύο παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.
Τα σωστικά συνεργεία εργαζόντουσαν όλη τη νύχτα με τη βοήθεια εκπαιδευμένων σκύλων για την ανεύρεση επιζώντων, ενώ οι έρευνές τους επικεντρώνονται πλέον στην αναζήτηση σορών, πρόσθεσε.

"Δυστυχώς από επιχείρηση διάσωσης έχει μετατραπεί σε επιχείρηση περισυλλογής πτωμάτων", είπε το πρωί ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί καθώς κι άλλα οχήματα μπορεί να βρίσκονται ακόμη κάτω από τα ερείπια της πεζογέφυρας.
Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Rick Scott δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και θα αποδοθούν ευθύνες για ενδεχόμενα λάθη.
Η πεζογέφυρα συνδέει τους κοιτώνες του πανεπιστημίου με την πόλη Σουίτγουότερ. Τοποθετήθηκε το περασμένο Σάββατο πάνω από τον αυτοκινητόδρομο που διαθέτει οκτώ λωρίδες κυκλοφορίας. Είχε μήκος 53 μέτρα και ζύγιζε 950 τόνους. Δεν είχε ανοίξει ακόμη για το κοινό. Οι φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου αυτήν την περίοδο έχουν διακοπές από τα μαθήματά τους, από τις 12 μέχρι τις 17 Μαρτίου.

Το κανάλι CBS Miami είχε προβάλει τις πρώτες εικόνες του ατυχήματος, στις οποίες διακρίνονται πυροσβέστες να σκαρφαλώνουν στα συντρίμμια ενώ την ίδια ώρα νοσηλευτές δίνουν τις πρώτες βοήθειες σε τραυματίες στον δρόμο. Ένας μεγάλος γερανός και πολλά ασθενοφόρο βρίσκονταν στην περιοχή για να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες των οχημάτων και να απομακρύνουν τους τραυματίες.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Sarah Sanders δήλωσε ότι ο πρόεδρος Trump ενημερώθηκε για την κατάρρευση και ότι θα ερευνηθούν τα αίτια του δυστυχήματος.
(φωτογραφίες AP)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλά τά ὅπλα, ἀλλά χρειάζονται καί οἱ ἄνθρωποι

Καλά τά ὅπλα, ἀλλά χρειάζονται καί οἱ ἄνθρωποι 30 Σεπτεμβρίου, 2024 prodromikos Δημήτρης Καπράνος «Μηδέν ἐγγραφές μαθητῶν σέ 24 δημοτικά σχο...