Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον Liam Neeson

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες 

για τον Liam Neeson


liam neeson
Ο Liam Neeson είναι ηθοποιός από τη  Βόρεια Ιρλανδία.
Το πλήρες όνομά του είναι ο Liam John Neeson .
Ο Neeson γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου 1952 στο Ballymena, County Antrim της Βόρειας Ιρλανδίας.
Ο πατέρας του, Bernard "Barney" Neeson , ήταν επιστάτης σχολείου ενώ η μητέρα του Katherine "Kitty" Neeson (née Brown), ήταν μαγείρισσα.
Ήταν το τρίτο από τα τέσσερα αδέλφια, έχει τρεις αδελφές: Elizabeth, Bernadette, και Rosaleen .
Βαπτίστηκε  ως ρωμαιοκαθολικός, ονομάστηκε Liam από τον τοπικό ιερέα.
Στην ηλικία των 9 ετών, ο Neeson άρχισε μαθήματα πυγμαχίας στο All Saints Youth Club και αργότερα έγινε ο ερασιτέχνης ανώτερος πρωταθλητής πυγμαχίας του Ulster .
Εγκατέλειψε την πυγμαχία και εισήλθε στο Queen's University Belfast με σκοπό να μελετήσει τη φυσική και την επιστήμη των υπολογιστών .
liam neeson νέος
Μετά από ένα χρόνο έφυγε από το κολέγιο και εργάστηκε για λίγο ως οδηγός περονοφόρου, αλλά στη συνέχεια άρχισε να σπουδάζει για να γίνει δάσκαλος.
Το 1976, ο Neeson εντάχθηκε στο Λυρικό Θέατρο στο Μπέλφαστ, όπου παίζει για δύο χρόνια.
Πήρε την πρώτη του κινηματογραφική εμπειρία το 1977, παίζοντας τον Ιησού Χριστό και Ευαγγελιστή στην θρησκευτική ταινία Pilgrim's Progress (1978).
Το 1978, ο Neeson μετακόμισε στο Θέατρο Abbey του Δουβλίνου, όπου ασχολήθηκε με τα κλασικά . Ήταν εδώ που εντοπίστηκε από τον σκηνοθέτη John Boorman και πήρε μέρος στην ταινία Excalibur (1981) ως ο Sir Gawain, ο πρώτος υψηλού προφίλ ρόλος του .
excalibur
Μετά το Excalibur, ο Neeson μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου συνέχισε να εργάζεται στη σκηνή, σε ταινίες χαμηλού προϋπολογισμού και στην τηλεόραση .
Μέσα από τη δεκαετία του '80, ο Neeson εμφανίστηκε σε μια σειρά από ταινίες και βρετανικές τηλεοπτικές σειρές - συμπεριλαμβανομένου του The Bounty (1984), μιας γυναίκας της ουσίας (1984), της αποστολής (1986) και του Duet for One (1986) μετακόμισε στο Χόλιγουντ για να επιδιώξει μεγαλύτερους ρόλους που άρχισε να ξεχωρίζει.
Το 1986, πρωταγωνίστησε μαζί με τον Cher και τον Dennis Quaid στον ύποπτο, σε ένα ρόλο που του έφερε επικρίσεις .
Το 1988 πρωταγωνίστησε μαζί με τον Clint Eastwood στην πέμπτη ταινία Dirty Harry " The Dead Pool"στο ρόλο του Peter Swan, ενός σκηνοθέτη ταινιών τρόμου.
Ο Neeson υποστήριξε τον πρώτο ηγετικό του ρόλο στο θρίλερ superhero Darkman (1990).
Το 1992 έκανε το ντεμπούτο του στο Broadway σε μια αναβίωση της Anna Christie του Eugene O'Neill, με την Natasha Richardson .
Ο σκηνοθέτης Steven Spielberg πρόσφερε στον Neeson το ρόλο του Oskar Schindler στην ταινία για το Ολοκαύτωμα, τον κατάλογο του Schindler, αφού τον είδε στην Anna Christie στο Broadway . Ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην ταινία του Ολοκαυτώματος του Ολοκαυτώματος έφερε το βραβείο Όσκαρ Neeson, τα βραβεία BAFTA και Golden Globe για τον Καλύτερο Ηθοποιό.
Η λίστα του Σίντλερ
Λίγο μετά αυτά τα βραβεία, ο Neeson έγινε ηγετικός ηθοποιός . Ακολούθησε στα επόμενα κομμάτια Rob Roy (1995) και Michael Collins (1996), ο οποίος κέρδισε τη νίκη του για το καλύτερο πρωταγωνιστικό ρόλο στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και έναν άλλο υποψήφιο για την Χρυσή Σφαίρα.
Το 1998 εμφανίστηκε ως Jean Valjean σε μια κινηματογραφική προσαρμογή των Les Misérables του Victor Hugo Εκείνη τη χρονιά επέστρεψε στη σκηνή για να απεικονίσει τον Oscar Wilde στο The Judas Kiss στο Λονδίνο και στο Broadway.
Το 1999, ο Neeson πρωταγωνίστησε ως Jedi Master Qui-Gon Jinn στους Star Wars: Επεισόδιο Ι - Η Φανταστική Απειλή . Ο σκηνοθέτης Γιώργος Λουκάς έδωσε το ρόλο του Neeson, επειδή θεωρούσε τον ηθοποιό να έχει μεγάλες δεξιότητες και παρουσία, περιγράφοντάς τον ως «κύριο ηθοποιό, τον οποίο θα δουν οι άλλοι ηθοποιοί, που έχει τις ποιότητες της δύναμης που απαιτεί ο χαρακτήρας».
αστέρι πολέμου επεισόδιο I η φανταστική απειλή
Ο Neeson διηγήθηκε τα ντοκιμαντέρ Journey into Amazing Caves , μια ταινία μικρού μήκους για δυο επιστήμονες που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο για να αναζητήσουν υλικό για πιθανές θεραπείες, και το The Endurance: Legendary Antarctic Adventure του Shackleton .
Το 2002 απεικόνιζε έναν ηγέτη της μεταναστευτικής συμμορίας στις ιστορικές επικές συμμορίες της Νέας Υόρκης του Martin Scorsese .
Αφού εμφανίστηκε ως χήρος στην κωμωδία Love Actually (2003), απεικόνισε ζωολόγο και φοιτητή σεξουαλικής συμπεριφοράς Alfred Kinsey στο Kinsey (2004).
Το 2005, ο Neeson έπαιξε το Godfrey της Ibelin στην επική περιπέτεια Ridley Scott του Βασιλείου του Ουρανού . Την ίδια χρονιά έπαιξε το μυστηριώδες Ducard στον Batman Begins του Christopher Nolan και παρείχε τη φωνή του Aslan στο The Chronicles of Narnia: Το Λιοντάρι, η Μάγισσα και η Ντουλάπα .
Το 2006, πρωταγωνίστησε στον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο Seraphim Falls .
Ο Neeson βρήκε μια δεύτερη καριέρα έκπληξη ως δράση που οδηγεί τον άνθρωπο με την απελευθέρωση του Taken (2008)  ένα απροσδόκητο box office χτύπησε για έναν συνταξιούχο πράκτορα της CIA που προσπαθεί να διασώσει την κόρη του από το να πουλήσει στην πορνεία. η επιτυχία του στο box-office είχε ως αποτέλεσμα συνέχιση το 2012 και το 2014.
ληφθεί
Στη συνέχεια εμφανίστηκε στην Chloe (2009), στην οποία έπαιξε σύζυγο, η σύζυγος του οποίου μισθώνει μια πόρνη για να δοκιμάσει την πίστη του, και την δράση-περιπέτεια Σύγκρουση των Τιτάνων(2010), στην οποία έπαιζε τον Δία.
Το 2010, ο Neeson πρωταγωνίστησε επίσης στο The A-Team , ένα δραματικό δράμα βασισμένο στις τηλεοπτικές σειρές της δεκαετίας του '80 και εμφανίστηκε ως δραπέτης από το θρίλερ The Next Three Days .
Το 2011, πρωταγωνίστησε στο Άγνωστο , μια γερμανική-βρετανική-αμερικανική συμπαραγωγή ενός γαλλικού βιβλίου, γυρίστηκε στο Βερολίνο στις αρχές του 2010.
Το 2012, ο Neeson πρωταγωνίστησε ως John Ottway στο The Grey του Joe Carnahan Η ταινία έλαβε κυρίως θετικά σχόλια και η απόδοση του Neeson ως Ottway έλαβε κριτική.
το γκρι
Το 2013, εμφανίστηκε στο δράμα Τρίτο Πρόσωπο ως μυθιστοριογράφος που ασχολείται με μια εξωσυζυγική υπόθεση.
Το 2014, ο Neeson εξέφρασε χαρακτήρες στην ταινία " The Nut Nut" και στο " The LEGO Movie" . Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε σε ένα εκατομμύριο τρόπους να πεθάνει στη Δύση και στο μυστήριο thriller δράσης Non-Stop .
Το 2015, πρωταγωνίστησε στο thriller δράσης Run All Night .
Το 2016, ο Neeson επανενώθηκε με τον σκηνοθέτη Martin Scorsese για το ιστορικό δράμα Silence . Ο Neeson έχασε 20 κιλά για το ρόλο του. Η πρεμιέρα της ταινίας πραγματοποιήθηκε στο Βατικανό.
Το 2017 πρωταγωνίστησε στο Mark Felt: Ο Άνθρωπος που έφερε κάτω από το Λευκό Οίκο , σχετικά με τον αξιωματικό του FBI γνωστού ως Deep Throat, ο οποίος ενεργούσε ως πληροφοριοδότης σε δημοσιογράφους από το The Washington Post κατά τη διάρκεια του σκανδάλου Watergate.
Ο Neeson διορίστηκε Αξιωματικός του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (OBE) από τη Βασίλισσα Ελισάβετ Β 'στις Αγαπημένες του Πρωτοχρονιά 2000.
Ο Liam Neeson έχει εκτιμώμενη καθαρή αξία 75 εκατομμυρίων δολαρίων.
liam-neeson-2
Ο Neeson συναντήθηκε με τη μελλοντική σύζυγό του, ηθοποιό Natasha Richardson, ενώ πραγματοποίησε αναβίωση του έργου Anna Christie στο Broadway το 1993. Μαζί είχαν δύο γιους, τον Michael (γεννημένο το 1995) και τον Daniel (γεννημένο το 1996). Στις 18 Μαρτίου 2009, ο Richardson πέθανε όταν υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι σε σκιδρομικό ατύχημα στο Mont Tremblant Resort, βορειοδυτικά του Μόντρεαλ του Κεμπέκ του Καναδά.
Αναγνώρισε το 2014 ότι έπρεπε να σταματήσει το αλκοόλ, αφού άρχισε να πιει ήσυχα μετά το θάνατο της Natasha Richardson το 2009 και τελικά να πιει μέχρι δύο έως τρεις φιάλες κρασιού ανά διανυκτέρευση.
Ένας βαρύς καπνιστής νωρίτερα στην καριέρα του, ο Neeson εγκατέλειψε το κάπνισμα το 2003, ενώ εργάστηκε στην αγάπη στην πραγματικότητα.
Τον Αύγουστο του 2009, ο Neeson δήλωσε ότι είχε πολιτογραφηθεί ως πολίτης των Ηνωμένων Πολιτειών.
Τον Μάρτιο του 2011 διορίστηκε πρεσβευτής καλής θελήσεως για την UNICEF.
Η λίστα του Schindler (1993) κατατάσσεται # 3 στις 100 πιο εμπνευσμένες ταινίες του Αμερικανικού Κινηματογραφικού Ινστιτούτου όλων των εποχών.
Υπενθύμισε την πιο ενοχλητική στιγμή του να ενεργεί όπως όταν, σχετικά νωρίς στην καριέρα του, ορκίστηκε για το ρόλο του Fezzik, του γίγαντα της The Princess Bride (1987). Ο διευθυντής Rob Reiner είχε μια απογοητευτική εμφάνιση στο πρόσωπό του όταν συνειδητοποίησε ότι ο Neeson ήταν "μόνο" 193 εκατοστά (έξι πόδια τέσσερα). Ο André ο Γίγαντας κατέληξε να παίρνει το ρόλο.
http://justfunfacts.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αγανακτισμένοι οι Λαρισαίοι από τους μικρούς θορυβώδεις εισβολείς που τους ταλαιπωρούν σε σπίτια, καταστήματα και γραφεία

  Αγανακτισμένοι οι Λαρισαίοι από τους μικρούς θορυβώδεις εισβολείς που τους ταλαιπωρούν σε σπίτια, καταστήματα και γραφεία Τον μπελά τους έ...