Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2018

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Τόκιο

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Τόκιο

Τόκιο
Το Τόκιο , επίσημα η Μητρόπολη του Τόκιο , είναι η πρωτεύουσα και η πολυπληθέστερη πόλη της Ιαπωνίας .
Η πόλη βρίσκεται στην περιοχή του νότιου Καντού, που βρίσκεται περίπου στο κέντρο του ιαπωνικού αρχιπελάγους.
Από τον Ιανουάριο του 2017, ο πληθυσμός του Τόκιο είναι 13,65 εκατομμύρια άνθρωποι .
Η ευρύτερη περιοχή του Τόκιο είναι η πολυπληθέστερη μητροπολιτική περιοχή στον κόσμο με 38.305.000 άτομα το 2018.
Τόκιο καλύπτει μια έκταση των 2.188 τετραγωνικών χιλιομέτρων (845 τετραγωνικά μίλια).
tokyo-2
Το ηπειρωτικό τμήμα του Τόκιο βρίσκεται βορειοδυτικά του κόλπου του Τόκιο και μετρά περίπου 90 χιλιόμετρα ανατολικά προς δυτικά και 25 χιλιόμετρα βόρεια προς νότο.
Το μέσο ύψος στο Τόκιο είναι 40 μέτρα (131 πόδια).
Επίσης μέσα στα διοικητικά όρια της Μητρόπολης του Τόκιο υπάρχουν δύο νησιωτικές αλυσίδες στον Ειρηνικό Ωκεανό κατευθείαν νότια: τα νησιά Izu και τα νησιά Ogasawara , τα οποία εκτείνονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων (620 μίλια) από την ηπειρωτική χώρα.
Το Τόκιο είναι μητροπολιτική νομαρχία αποτελούμενη από διοικητικές οντότητες ειδικών περιφερειών και δήμων. Η " κεντρική" περιοχή χωρίζεται σε 23 ειδικές αποικίες και η περιοχή Τάμααποτελείται από 26 πόλεις , πέντε πόλεις και οκτώ χωριά .
tokyo χάρτη
Το Τόκιο ήταν αρχικά ένα μικρό ψαροχώρι που ονομάζεται Edo . Η Edo ενισχύθηκε για πρώτη φορά από την οικογένεια Edo, στα τέλη του δωδέκατου αιώνα. Το 1457, ο Ōta Dōkan έκτισε το κάστρο του Edo.
Η Edo άρχισε να ακμάζει αφού ο Tokugawa Ieyasu ίδρυσε το Shogunate του Tokugawa εδώ το 1603.
Ως κέντρο πολιτικής και πολιτισμού στην Ιαπωνία, η Edo μεγάλωσε σε μια τεράστια πόλη με πληθυσμό πάνω από ένα εκατομμύριο από τα μέσα του 18ου αιώνα.
Το 1869, ο 17χρονος αυτοκράτορας Meiji μετακόμισε στην Edo και σύμφωνα με την πόλη μετονομάστηκε σε Τόκιο (που σημαίνει Ανατολική Πρωτεύουσα).
Μια από τις πιο σύγχρονες πόλεις στον κόσμο όσον αφορά την υποδομή και το σχεδιασμό της - λόγω κυρίως του σεισμού του 1923 και της καταστροφής του Β Παγκοσμίου Πολέμου.
tokyo-3
Το Τόκιο είναι ένας θαυμάσιος συνδυασμός σύγχρονων ζωντανών και παλιομοδίτικων τρόπων, στιλπνές υψηλής τεχνολογίας gadgets και καλαίσθητες μασκότ κινουμένων σχεδίων. Είναι τρομερά γεμάτο, αλλά μπορεί να είναι παράξενα ήσυχο.
Η πολιτιστική πλευρά του Τόκιο φημίζεται για τα πολυάριθμα μουσεία, θέατρα, φεστιβάλ, διεθνώς αναγνωρισμένη κουζίνα και επαγγελματικές αθλητικές λέσχες, όπως μπέιζμπολ, ποδόσφαιρο, καθώς και παραδοσιακές ιαπωνικές επιδιώξεις όπως Sumo Wrestling.
Η Ιαπωνία φιλοξενεί χιλιάδες ναούς, αλλά ο παλαιότερος από όλους τους είναι ο ναός Sensō-ji στο Τόκιο . Αφιερωμένο στο Kannon, τη βουδιστική θεά της συμπόνιας, η ιστορία του ναού χρονολογείται από το 645, κάνοντάς την πάνω από 1.400 χρόνια. Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, μεγάλο μέρος του ναού καταστράφηκε, αλλά αργότερα ανοικοδομήθηκε στο αρχικό στυλ. Αυτό κάνει το Sensō-ji Temple μια υπενθύμιση της ανθεκτικότητας του Ιαπωνικού λαού και ένα παράδειγμα νέων αρχών.
sensō-ji ναός
Ένα από τα κύρια αξιοθέατα στο Τόκιο είναι το Αυτοκρατορικό Παλάτι , η πρωτεύουσα κατοικία του αυτοκράτορα της Ιαπωνίας. Πρόκειται για μια μεγάλη περιοχή που μοιάζει με πάρκο και βρίσκεται στο Τσιόο Τόκιο και περιλαμβάνει κτίρια όπως το κύριο ανάκτορο, οι ιδιωτικές κατοικίες της αυτοκρατορικής οικογένειας, ένα αρχείο, μουσεία και διοικητικά γραφεία. Πολλοί από τους εξωτερικούς κήπους είναι ανοιχτοί και ελεύθεροι στο κοινό, επιτρέποντάς σας να περπατήσετε μέσα σε καταπράσινα πάρκα, θαυμάζοντας τη γεμάτη με νερό τάφρο και τα κερασιά γύρω σας.
tokyo αυτοκρατορικό παλάτι
Αφιερωμένο στον αυτοκράτορα Meiji και τη γυναίκα του Empress Shōken, η κατασκευή του υπέροχου ναού Meiji ξεκίνησε το 1915 και ολοκληρώθηκε το 1926. Αν και η αρχική δομή καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ξαναχτίστηκε το 1958 και παραμένει ένας από τους σημαντικότερους θρησκευτικούς χώρους του Τόκιο. Το Meiji Shrine βρίσκεται σε ένα δάσος που καλύπτει έκταση 70 στρεμμάτων.
meiji ιερό
Το Τόκιο Skytree είναι πύργος ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών, εστιατορίων και παρατηρητηρίων στη Sumida του Τόκιο. Με ύψος 634 μέτρα (2.080 πόδια), το Tokyo SkyTree είναι η ψηλότερη δομή στην Ιαπωνία. Είναι επίσης ο ψηλότερος πύργος στον κόσμο και η δεύτερη ψηλότερη δομή στον κόσμο μετά το Burj Khalifa (829,8 m / 2,722 ft).
tokyo skytree
Ο Tokyo Tower είναι ένας πύργος επικοινωνιών και παρατήρησης στο Τόκιο. Στα 332,9 μέτρα (1,092 πόδια), είναι η δεύτερη ψηλότερη δομή στην Ιαπωνία. Κοιτάζοντας τον δυτικό κόσμο για έμπνευση, ο αρχιτέκτονας Tachū Naitō βασίστηκε το σχέδιό του στον Πύργο του Άιφελ στο Παρίσι της Γαλλίας.
tokyo πύργος
Το Ginza είναι η πιο πολυσύχναστη εμπορική περιοχή του Τόκυο και είναι τόσο εικονική όσο η Times Square στη Νέα Υόρκη και πολύ μεγαλύτερης ηλικίας: εδώ και αιώνες υπήρξε το εμπορικό κέντρο της χώρας και όπου συναντήθηκαν πέντε αρχαίοι δρόμοι που συνδέουν τις μεγάλες πόλεις της Ιαπωνίας. Η περιοχή Ginza, γεμάτη από αποκλειστικά καταστήματα και επιβλητικά παλάτια, είναι επίσης διασκεδαστικό να περιπλανηθείτε ή, ακόμα καλύτερα, να καθίσετε σε ένα από τα πολλά του καταστήματα τσαγιού και καφέ ή εστιατόρια, ενώ βλέπετε το παρελθόν.
ginza
Η αγορά Tsukiji είναι η μεγαλύτερη, πιο πολυσύχναστη αγορά ψαριών στον κόσμο . Η αγορά χειρίζεται περισσότερους από 400 διαφορετικούς τύπους θαλασσινών από φθηνά φύκια μέχρι το πιο ακριβό χαβιάρι και από μικροσκοπικές σαρδέλες σε τόνους 300 κιλών και αμφιλεγόμενα είδη φαλαινών. Είναι από καιρό ένας αγαπημένος προορισμός για τους τουρίστες που έχουν καθυστερήσει με τζετ με ώρες πριν από την άφιξη. Αλλά ο κύριος λόγος για να πάει στις 5 το πρωί είναι να πιάσει τις δημοπρασίες ζωντανών τόνων.
tsukiji αγορά
Ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1927 και επεκτάθηκε σε μεγάλο βαθμό για την προετοιμασία των Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 1963. Το σύστημα μαζικής διέλευσης του Τόκιο , μόνο ένα τμήμα του οποίου τρέχει υπόγεια, είναι το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο , που μεταφέρει περισσότερα από 8,7 εκατομμύρια καθημερινά δρομολόγια ημερησίως - και πάνω από 3,2 δισεκατομμύρια ετησίως - κατά μήκος των 320 χιλιομέτρων των διαδρομών.
tokyo metro
Για μια τόσο πολυσύχναστη και πολυσύχναστη πόλη, το Τόκιο διαθέτει εκπληκτικό αριθμό πάρκων, πολλά από τα οποία είναι αρκετά όμορφα. Υπάρχουν πάνω από 6.000 διαφορετικά πάρκα και κήποι που καλύπτουν περισσότερα από 1.000 εκτάρια (2.471 στρέμματα) στην πόλη.
πάρκο tokyo
Το Cherry Blossom είναι το εθνικό λουλούδι της Ιαπωνίας και συμβολίζει την άφιξη της άνοιξης και την αρχή του νέου σχολείου και οικονομικού έτους. Το άνθος κερασιού των δέντρων του Τόκυο είναι ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα και ένα από τα καλύτερα μέρη για να βιώσετε την πλήρη επίδραση είναι στο πάρκο Ueno όπου υπάρχουν πάνω από χίλια δέντρα.
ueno πάρκο κεράσι άνθος
Στην Ιαπωνία διεξάγονται κάθε χρόνο έξι 15-ημερών Grand Sumo τουρνουά . Οι περισσότερες πραγματοποιούνται στο Τόκιο, με τον Ιανουάριο, τον Μάιο και τον τρίτο τον Σεπτέμβριο, ενώ το Φουκουόκα, η Όσακα και η Ναγκόγια φιλοξενούν το καθένα και ένα τουρνουά, τον Νοέμβριο, τον Μάρτιο και τον Ιούλιο αντίστοιχα.
sumo
Το πρωταρχικό πράγμα που βλέπετε για το Τόκιο είναι ότι δεν υπάρχει βανδαλισμός. Είναι μια από τις ασφαλέστερες πόλεις στον κόσμο.
Το Τόκιο είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις στον κόσμο .
Το Τόκιο είναι επίσης μια από τις ακριβότερες πόλεις του κόσμου .
Μερικά από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να αγοράσετε από αυτόματες μηχανές πώλησης στο Τόκιο. Βρίσκονται σε σχεδόν κάθε μπλοκ στο Τόκιο - κάτω σοκάκια, μπροστά σε καταστήματα ευκολίας, σε περιοχές κατοικίες και εμπορικά.
Υπάρχουν εκατοντάδες εστιατόρια Sushi με διάφορες τιμές στο Τόκιο και 22 από αυτά έχουν λάβει αστέρια Michelin.
Ενδεχομένως η πιο πολυσύχναστη διασταύρωση στον κόσμο (και σίγουρα στην Ιαπωνία), το Shibuya Crossing , είναι σαν μια γιγαντιαία καρδιά που κτυπά, στέλνοντας ανθρώπους προς όλες τις κατευθύνσεις με κάθε παλλόμενη αλλαγή φωτός. Ίσως πουθενά αλλού δεν λέει "Καλώς ήλθατε στο Τόκιο" καλύτερα από αυτό. Εκατοντάδες άνθρωποι - και σε ώρες αιχμής που λέγεται ότι είναι πάνω από 1000 άνθρωποι - διασχίζουν κάθε φορά, προερχόμενοι από όλες τις κατευθύνσεις ταυτόχρονα, αλλά ακόμα καταφέρνουν να αποφεύγουν ο ένας τον άλλον με μια πρακτική, μη ικανοποιητική ευκινησία.
Το Τόκιο έχει περισσότερα σημάδια νέον από οποιαδήποτε άλλη πόλη στον κόσμο . Μια εικόνα εμπορικού σήματος στο Τόκιο είναι ολόκληροι δρόμοι γεμάτοι φώτα νέον!
Το Τόκιο Disneyland ήταν το πρώτο πάρκο της Disney έξω από τις ΗΠΑ.
Στις 7 Σεπτεμβρίου 2013, η ΔΟΕ επέλεξε το Τόκιο για να φιλοξενήσει τους θερινούς Ολυμπιακούς του 2020. Το Τόκιο θα είναι η πρώτη ασιατική πόλη που φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες δύο φορές.
Το Τόκιο είναι η πόλη με τους περισσότερους εκατομμυριούχους στον κόσμο, αλλά το  Λονδίνο  έχει τους περισσότερους πολλούς εκατομμυριούχους και τη Νέα Υόρκη τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους.
http://justfunfacts.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Α.Κοπάνας: Τι απαντά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ύδρευσης – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

  Α.Κοπάνας: Τι απαντά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ για τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς ύδρευσης – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες Απάντηση σχετικά...