Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Νόστιμος τζιγιεροσαρμάς ή παπούδα


Νόστιμος τζιγιεροσαρμάς ή παπούδα


tzigierosarmasΈνα παραδοσιακό, πεντανόστιμο, αλλά ομολογούμενως «μπελαλίδικο» φαγητό, που δεν λείπει από τα σπίτια, κυρίως το Πάσχα. Μία συνταγή με τη «σφραγίδα» του newx.gr.
Υλικά
1 συκωταριά
6 σκέπες
1 φλυτζάνα περίπου ρύζι
2 πακετάκια φρέσκο κρεμμυδάκι
1 ματσάκι περίπου άνηθο
Λίγο μαϊντανό
Βούτυρο
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια τη συκωταριά. Βράζουμε νερό στην κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη συκωταριά και την αφήνουμε για 10 με 15 λεπτά.
Αφού ζεματιστεί η συκωταριά, πετάμε το νερό της κατσαρόλας, βάζουμε μέσα σε αυτήν 1 κουταλιά βούτυρο και ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα οποία έχουμε ήδη ψιλοκόψει και τα τσιγαρίζουμε.
Ακολούθως ρίχνουμε τη συκωταριά και τη σωτάρουμε, ενώ μόλις σωταριστεί ρίχνουμε δύο ποτήρια νερό και αφήνουμε να βράσει για 15 με 20 λεπτά περίπου.
Μόλις βράσουν ρίχνουμε και το ρύζι, αλάτι και πιπέρι. Όταν δούμε ότι είναι έτοιμο, ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο και τον, επίσης, ψιλοκομμένο μαϊντανό και αφήνουμε για 5 λεπτά.
Στο μεταξύ, βράζουμε νερό και ρίχνουμε τις σκέπες, αλλά όχι όλες μαζί. Τις αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να ανοίξουν και κατόπιν τις βράζουμε και τις στραγγίζουμε.
Βάζουμε μία- μία τη σκέπη σε κουτάλα και την προσαρμόζουμε σε αυτήν. Βάζουμε το μίγμα της συκωταριάς και το σκεπάζουμε με το υπόλοιπο της σκέπης.
Βάζουμε τα κομμάτια στο ταψί και περιλούζουμε με ένα φλιτζανάκι νερό.
Τα βάζουμε στο φούρνο και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για μισή ώρα στην τελευταία από κάτω σχάρα.
Ακολούθως για μισή ώρα ακόμη βάζουμε το ταψί στη μεσαία θέση του φούρνου, με αέρα και γκριλ.
Όταν ολοκληρωθεί το ψήσιμο, βγάζουμε τους τζιγιεροσαρμάδες από το ταψί και τα βάζουμε σε μία πιατέλα, για να μην απορροφήσουν περισσότερο λάδι.
Καλή σας όρεξη!
http://www.newx.gr/index.php
Το βρήκα στοSpinman (Spinman)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το έγκλημα του «κακού χωριού»: Η γυναίκα που έμεινε πέντε χρόνια στη φυλακή για έναν στυγερό φόνο που δεν έκανε ποτέ

  Το έγκλημα του «κακού χωριού»:   Η γυναίκα που έμεινε πέντε χρόνια στη φυλακή για έναν στυγερό φόνο που δεν έκανε ποτέ × Από το ένα σοκ στ...