Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟ ΒΟΥΒΑΛΙ


Ενδιαφέροντα γεγονότα 

για το αφρικανικό βουβάλι


αφρικανικό βουβάλι
Το αφρικανικό βουβάλι ή το βουβάλι του Ακρωτηρίου είναι ένα μεγάλο βοδινό αφρικανικό.
Το αφρικανικό βουβάλι είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα βοσκότοπα στην Αφρική. Θα ζει σε βάλτουςκαι των πλημμυρικών περιοχών , καθώς και λιβάδια Mopane και τα δάση από τα σημαντικότερα βουνά της Αφρικής .
Το αφρικανικό βουβάλι έχει ένα ευρύ στήθος, μεγάλα άκρα και ένα μεγάλο κεφάλι .
Τα κέρατα των βουβαλιών ενηλίκων είναι το χαρακτηριστικό χαρακτηριστικό τους. έχουν συγκολλημένες βάσεις, σχηματίζοντας μια συνεχή οστική ασπίδα που αναφέρεται ως "αφεντικό".
Η αραιή κάλυψη των μαλλιών πάνω από το σώμα κυμαίνεται συνήθως από καφέ έως μαύρο χρώμα .
Η μέση διάρκεια ζωής του αφρικανικού βουβάλου είναι περίπου 20 χρόνια στη φύση.
αφρικανικό-βουβάλο-2
Το ύψος του ώμου μπορεί να κυμαίνεται από 1,0 έως 1,7 μέτρα (3,3 έως 5,6 πόδια) και το μήκος της κεφαλής και του σώματος μπορεί να κυμαίνεται από 1,7 έως 3,4 μέτρα (5,6 έως 11,2 πόδια). Η ουρά μπορεί να κυμαίνεται από 70 έως 110 εκατοστά (28 έως 43 ίντσες). Το μήκος του κέρατος ενός μεγάλου αφρικανικού βουβάλου μπορεί να υπερβαίνει το 1 μέτρο (3 πόδια).
Υπάρχουν επί του παρόντος τέσσερα αναγνωρισμένα υποείδη αφρικανικού βουβάλου , τα οποία ποικίλλουν σε μέγεθος και εμφάνιση.
Ο δάσος βουβάλου ( Syncerus caffer nanus ) είναι το μικρότερο από τα υποείδη και το βάρος περίπου 270 κιλά (595 λίβρες). Έχει ένα κοκκινωπό έως σκούρο κόκκινο-καφέ παλτό, και μικρότερα, σκούπισμα-πίσω κέρατα. Ξεχωριστές φούντες κρέμονται από τις άκρες των αυτιών των δασικών βουβαλιών.
αφρικανικός δάσος βουβάλι
Υπάρχουν τρεις μορφές του βουβάλου σαβάνας. το δυτικό αφρικανικό βουβάλι σαβάνας ή το βουδάλι του Σουδάν ( S. c. brachyceros ), το βουβάλι σαββάνας της Κεντρικής Αφρικής ή το βουβάλι του Νείλου ( S. c. aequinoctialis ) και το νότιο Savanna buffalo ή το βουβάλι του Cape ( Syncerus caffer caffer ).
Ο νότος σαβάνα βουβάλου , ή βουβάλι ακρωτηρίων , είναι το μεγαλύτερο υποείδος και το βάρος μέχρι 910 κιλά (2.010 λίβρες).
αφρικανικός ακρωτήρι βουβάλου
Η διατροφή ενός Αφρικανικού Buffalo αποτελείται από χόρτο και άλλη βλάστηση.
Όντας μεγάλα ζώα μπορούν εύκολα να υπερθερμανθούν, γι αυτό τρώνε κυρίως κατά τη διάρκεια της δροσερής νύχτας , και να ξεκουραστούν στη ζέστη της ημέρας.
Μπορούν να τρέξουν σε ταχύτητες μέχρι 57 χιλιόμετρα (35 μίλια) την ώρα .
african buffaloes τρέχει
Τα αφρικανικά βουβάλια είναι κοινωνικά ζώα και ζουν σε ομάδες που ονομάζονται αγέλες .
Οι βούβαλες Savannah ζουν σε μεγάλες αγέλες των 50-1000 ζώων, αποτελούμενες από μικρότερες υποομάδες αρσενικών, θηλυκών και των νέων ή νεαρών. Τα ηλικιωμένα αρσενικά μπορεί να είναι μοναχικά. Τα βουβάλια των δασών ζουν σε μικρότερες μικτές αγέλες των 8-20 ζώων.
αφρικανική αγέλη βουβάλου
Τα κοπάδια αφρικανικών βουβάλων φαίνεται να έχουν έναν μοναδικό τρόπο να αποφασίσουν σε ποια κατεύθυνση θα κινηθούν: ψηφίζουν πάνω σε αυτό! Όταν το κοπάδι είναι έτοιμο να μετακινηθεί μετά την ηρεμία, τα άτομα αρχίζουν να σηκώνονται και να αντιμετωπίζουν την κατεύθυνση στην οποία επιθυμούν να μετακινηθούν. Τελικά, όταν αρκετά μέλη έχουν «ψηφίσει», η κυρίαρχη γυναίκα οδηγεί την αγέλη μακριά προς την κατεύθυνση που οι περισσότεροι από τα άτομα έχουν αντιμετωπίσει.
Οι Buffaloes ζευγαρώνουν και γεννούν μόνο κατά τη διάρκεια των βροχερών εποχών . Η αιχμή της γέννησης λαμβάνει χώρα στις αρχές της σεζόν, ενώ οι κορυφές ζευγαρώματος αργότερα.
Συνήθως, έχουν ένα μοσχάρι τη φορά και το θηλυκό θα φέρει τον μόσχο για μια περίοδο κύησης 11 μηνών πριν από τη γέννηση.
Τα νεογέννητα μόσχοι παραμένουν κρυμμένα στη βλάστηση για τις πρώτες εβδομάδες ενώ θηλάζουν περιστασιακά από τη μητέρα πριν να ενταχθούν στο κύριο αγέλη. Τα παλαιότερα μοσχάρια κρατούνται στο κέντρο του κοπαδιού για ασφάλεια.
αφρικανική μητέρα βουβάλου και μοσχάρι
Οι άνθρωποι είναι θηρευτής του Αφρικανικού Μπάφαλο, αλλά έχει λίγους φυσικούς θηρευτές, οι κυριότεροι είναι λιοντάρια , λεοπαρδάλεις και ύαινες . Παίρνει αρκετά λιοντάρια για να μειώσει ένα πλήρως αναπτυγμένο Αφρικανικό Buffalo, αλλά λεοπαρδάλεις και επισημασμένες ύαινες είναι μόνο μια απειλή για τους μόσχους.
Εάν ένα άτομο δέχεται επίθεση από ένα αρπακτικό, το κοπάδι θα βιαστούμε στην άμυνα του θύματος και ένα κοπάδι είναι εύκολα ικανό να απομακρύνει μια ολόκληρη υπερηφάνεια των λιονταριών.
Με την ογκώδη κατασκευή και τα παχιά κέρατα, το αφρικανικό βουβάλι θεωρείται ένα πολύ επικίνδυνο ζώο, καθώς σκοτώνουν και σκοτώνουν πάνω από 200 ανθρώπους κάθε χρόνο .
Ο αφρικανικός βουβάλιος είναι μέλος της λεγόμενης ομάδας " Μεγάλων Πέντε ", με τον ελέφαντα, το ρινόκερο, το λιοντάρι και τη λεοπάρδαλη.
Όντας μέλος της μεγάλης οικογένειας των πέντε παιχνιδιών, ένας όρος που αρχικά χρησιμοποιείται για να περιγράψει τα πέντε πιο επικίνδυνα ζώα για να κυνηγήσουν, το Buffalo είναι ένα περιζήτητο τρόπαιο, με ορισμένους κυνηγούς να πληρώνουν πάνω από $ 10.000 για την ευκαιρία να κυνηγήσουν ένα. Οι μεγαλύτεροι ταύροι στοχεύουν στην αξία των τρόπαιων, αν και σε μερικές περιοχές, βουβάλια εξακολουθούν να θηρεύονται για το κρέας.
Ο αφρικανικός βουβάλιος δεν κινδυνεύει και έχει πληθυσμό 900.000, εκ των οποίων πάνω από τα τρία τέταρτα βρίσκονται σε προστατευόμενες περιοχές.
Interesting facts about african buffalo | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το ξύλινο σπίτι στο βουνό

  Το ξύλινο σπίτι στο βουνό – Χρυσάνθη Σ.  6 Οκτωβρίου 2024 The Women Σαν χθες θυμάμαι την πρώτη μας εκδρομή. Σε είχα ρωτήσει ποιος είναι ο ...