Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΥΣ ADELIE


Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους πιγκουίνους Adélie


adélie πιγκουίνους
Ο πιγκουίνος Adelie ( Pygoscelis adeliae ) είναι ένα είδος πιγκουίνου κοινό σε ολόκληρη την ακτή της Ανταρκτικής, η οποία είναι η μόνη κατοικία τους.
Είναι από τα πιο νοτιότερα κατανεμημένα σε όλα τα θαλάσσια πτηνά , μαζί με τον πιγκουίνο αυτοκράτορα , το νότιο πολικό skua, τον πετρόλ καταιγισμό του Wilson, τον πετρόλ του χιονιού και τον λαδί της Ανταρκτικής.
Κατά τους θερμότερους μήνες οι πιγκουίνοι Adélie βρίσκονται κυρίως σε αποικίες αναπαραγωγής κατά μήκος στις βραχώδεις ακτές της Ανταρκτικής χωρίς πάγο . Αποικίες εμφανίζονται επίσης σε μερικά νησιά, όπως το Νότιο Σέτλαντ, το Νότιο Ορκενί και τα νησιά του Νότιου Σάντουιτς. Κατά τους χειμερινούς μήνες μεταναστεύουν προς βορρά για να συγκεντρωθούν σε περιοχές ανοιχτού νερού στον πάγο των πακέτων.
Οι πιγκουίνοι Adélie ανακαλύφθηκαν το 1840 από επιστήμονες στη γαλλική Ανταρκτική εκστρατεία με επικεφαλής τον εξερευνητή Jules Dumont d'Urville. Ο D'Urville ονομάστηκε Adélie Land , στη νότια Ανταρκτική, μετά τη σύζυγό του, Adéle. Οι επιστήμονες Jacques Hombron και Charles Jacquinot απέδωσαν επίσης αυτό το όνομα στο είδος.
Η διάρκεια ζωής του πιγκουίνου Adélie είναι περίπου 10-20 χρόνια στην άγρια ​​φύση  και μέχρι 30 χρόνια στην αιχμαλωσία .
adélie penguin
Αυτοί οι πιγκουΐνοι είναι μεσαίου μεγέθους , είναι 46 με 71 cm (18 έως 28 in) σε ύψος και 3,6 6 kg (7,9 έως 13,2 lb) σε βάρος .
Η πλάτη, η ουρά, το κεφάλι και το πρόσωπό τους είναι μαύρα. Έχουν μια λευκή κοιλιά και ένα λευκό δακτύλιο γύρω από τα καστανά μάτια τους. Τα φτερά τους καλύπτουν το ήμισυ του λογαριασμού τους, το οποίο είναι μαύρο με πορτοκαλί βάση. Έχουν θαμπό λευκά έως ροζ πόδια και πόδια με μαύρες σόλες.
Όπως όλοι οι πιγκουίνοι, οι Adélies είναι άριστοι κολυμβητές . Ορισμένα έχουν καταγραφεί κολύμπι μέχρι τα 300 km / 186 μίλια (150 km / 93 μίλια σε κάθε δρόμο) για τη χορτονομή για τους νεοσσούς.
Οι πιγκουίνοι Adélie συνήθως κολυμπούν σε περίπου 8,0 χλμ. / Ώρα (5 μίλια / ώρα). Σε σύντομες εκρήξεις, προκειμένου να αποφευχθεί η αλίευση από σφραγίδες λεοπάρδαλης ή η επιδίωξη θήρας, μπορούν να κινηθούν 5-6 φορές τόσο γρήγορα.
adélie πιγκουίνους κολύμπι
Κανονικά, ο Adélie Penguins, ενώ τρώει , παραμένει βυθισμένος για 2-3 λεπτά , αν και η μεγαλύτερη καταγεγραμμένη υποβάθμιση είναι σχεδόν 6 λεπτά.
Κατά τη διάρκεια αυτών των 2-3 λεπτών , τα πιο συχνά βυθίζονται σε 40-50 μέτρα (130-165 πόδια), αλλά περιστασιακά σε 120-140 μέτρα (395-460 πόδια) βαθιά? η βαθύτερη καταγεγραμμένη κατάδυση από αυτό το είδος είναι 175 μέτρα (575 πόδια).
Κατά τη διάρκεια βαθειών καταδύσεων, οι Adélie Penguins μειώνουν τον καρδιακό τους ρυθμό από 80-100 κτύπους ανά λεπτό (bpm) σε περίπου 20 bpm.
Η κύρια πηγή τροφής για τους πιγκουίνους Adelie είναι το κριλ . Επίσης, καταναλώνουν ψάρια , όπως ψάρια φανάρι και αστακοκαθαρίθια από την Ανταρκτική. Τα καλαμάρια , τα άλλα κεφαλόποδα και οι αμφίποδοι αποτελούν μέρος της κανονικής τους δίαιτας.
Οι πιγκουίνοι του Adelie έχουν ένα παχύ στρώμα φτερών και λίπους που τους κρατά ζεστό. Τρώνε επίσης πολύ για να διατηρήσουν τη θερμότητα του σώματος.
Οι πιγκουίνοι Adélie είναι πολύ κοινωνικά πουλιά . Συνεχώς αλληλεπιδρούν με τους άλλους στη μικρή ομάδα ή την αποικία τους.
adélie-πιγκουίνοι-2
Οι πιγκουίνοι επικοινωνούν με φωνή και με χειρονομίες στο δικαστήριο έναν σύντροφο, αναγνωρίζουν τον σύντροφό τους μετά από μια απουσία, αποτρέπουν τους εισβολείς στην επικράτειά τους και βρίσκουν τη γκόμενα τους στο πλήθος. Αυτές οι συμπεριφορές ονομάζονται κοινωνικές οθόνες.
Ο Adélie Penguins δεν μπορεί να δει καλά στο σκοτάδι. Ως εκ τούτου, πρέπει να "ακολουθήσουν τον ήλιο ". Αυτό σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα ο ήλιος δεν υψώνεται νότια του Ανταρκτικού Κύκλου, αλλά ο πάγος της θάλασσας αυξάνεται κατά τους χειμερινούς μήνες και αυξάνεται για εκατοντάδες χιλιόμετρα από την ακτογραμμή και σε περισσότερα βόρεια γεωγραφικά πλάτη, όλα γύρω από την Ανταρκτική, έτσι ώστε όσο οι πιγκουίνοι ζουν στην άκρη του γρήγορου πάγου, θα υπάρχει ηλιακό φως. Καθώς ο πάγος υποχωρεί την άνοιξη, παραμένουν στην άκρη του, μέχρι να ξαναγυρίσουν στην ακτογραμμή κατά τη διάρκεια μιας πιο ηλιόλουστης εποχής. Τα μεγαλύτερα ταξίδια έχουν καταγραφεί στα 17.600 χιλιόμετρα (10.900 μίλια).
adélie-πιγκουίνοι-3
Οι πιγκουίνοι Adélie φτάνουν στους χώρους αναπαραγωγής τους τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο , στο τέλος του χειμώνα και την αρχή της άνοιξης . Κατασκευάζουν φωλιές από τα βότσαλα που βρίσκουν στην ξηρά κατά την άνοιξη. Επιλέγουν μια επικλινή περιοχή έτσι ώστε όταν λιώνει το χιόνι, το νερό τρέχει μακριά από τη φωλιά.
Μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου υπάρχουν δύο αυγά στη φωλιά. Και οι δύο γονείς στρέφονται για να επωάζουν τα αυγά , ενώ ο άλλος πηγαίνει στη θάλασσα για να ταΐσει. Τα αυγά επωάζονται για περίπου 36 ημέρες. Οι γονείς εναλλάσσουν τη φροντίδα για τους νέους για περίπου 4 εβδομάδες μετά την εκκόλαψη , όταν οι νέοι εισέρχονται σε μια κρεατσαρία με άλλους ανήλικους πιγκουίνους Adelie για προστασία . Σε ηλικία 7-9 εβδομάδων είναι έτοιμοι να πάνε στη θάλασσα. Οι περισσότερες νεοσσοί δεν θα επιστρέψουν στην αναπαραγωγική αποικία έως ότου είναι ηλικίας 3-5 ετών και ικανές για αναπαραγωγή.
adelie αποικία πιγκουίνων
Το Adélie είναι το μικρότερο και επίσης το πιο διαδεδομένο είδος πιγκουίνου στην Ανταρκτική.
Μελέτες δείχνουν ότι πολλοί πληθυσμοί αυξάνονται . Μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης οφείλεται στη διάσπαση των πάγων σε ορισμένα τμήματα της ακτής της Ανταρκτικής, ιδιαίτερα στην Ανταρκτική 
Χερσόνησο από τη δεκαετία του 1990. Η απώλεια κάλυψης πάγου δημιούργησε επιπλέον περιβάλλον χωρίς πάγο για τους πιγκουίνους Adélie.
Διανέμονται γύρω από την Ανταρκτική σε περίπου 161 αποικίες περίπου 2,5 εκατομμύρια ζευγών αναπαραγωγής (5 εκατομμύρια πουλιά), καθώς και ίσο αριθμό μη αναπαραγωγών (5 εκατομμύρια). Το σύνολο, λοιπόν, είναι περίπου 10 εκατομμύρια «ενήλικες».
Πολλά ζευγάρια θα μείνουν μαζί για αρκετά χρόνια , αλλά μερικές φορές ένας σύντροφος δεν θα επιστρέψει, έτσι ένας νέος σύντροφος θα βρεθεί.
Οι πιγκουίνοι Adélie μπορούν να κλέψουν τα βράχια από τις φωλιές των γειτόνων τους για να χρησιμοποιήσουν τη δική τους φωλιά.
Οι θηρευτές της πιγκουίνος Adélie είναι σφραγίδες λεοπάρδαλης και φάλαινες δολοφόνων . επίσης πολικές skuas είναι γνωστό ότι θυσιαζόμαστε στα αυγά τους μαζί με νεοσσούς που έχουν απομακρυνθεί από την ομάδα.
Οι πιγκουίνοι στην κινούμενη κινηματογραφική ταινία της Μαδαγασκάρης το 2005 θεωρούνται Adélie Penguins και ο κύριος χαρακτήρας της ταινίας Happy Feet του 2006 είναι ένας αυτοκράτορας πιγκουίνος που συγγραφεί με μια ομάδα Adelie Penguins με μεξικάνικη προφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σελήνιο: Το κλειδί της μακροζωίας;

  Σελήνιο: Το κλειδί της μακροζωίας; Κωνσταντίνα Γ. Παύλου Αρθρογράφος υγείας, MSc 23 Σεπτεμβρίου, 2024, 9:51 πμ Το  σελήνιο , το οποίο κάπο...