Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017

The Walking Dead: Η Άνοδος του Κυβερνήτη (βιβλίο πρώτο)

The Walking Dead: 

Η Άνοδος του Κυβερνήτη (βιβλίο πρώτο)

γράφει η Αγγελική Δρακάκη
Η πρώτη μου επαφή με τα ζόμπι ήταν όταν ακόμα πήγαινα Δημοτικό. Τότε στο playstasion έπαιζα το θρυλικό παιχνίδι Resident evil με πρωταγωνίστρια την Άλις. Αφού είχα εξοικειωθεί με τον φόβο των απέθαντων τεράτων, ακολούθησαν τα υπόλοιπα παιχνίδια της ίδιας σειράς και η κινηματογραφική μεταφορά. Έπειτα, όταν βγήκε η τηλεοπτική σειρά The Walking Dead, ξεκίνησα να την παρακολουθώ με λαχτάρα, αλλά ποτέ δεν την ολοκλήρωσα. Όπως καταλαβαίνετε μετά από τόσα video games, ταινίες και μία σειρά, έστω μισή, με θέμα τα ζόμπι, δεν θα μπορούσα να μην διαβάσω το βιβλίο The Walking Dead.
twd.jpg
Το βιβλίο περιγράφει την ζωή του Φίλιπ Μπλέικ σε ένα κόσμο που το τέλος έχει ήδη φτάσει. Τα ζόμπι έχουν κάνει την εμφάνισή τους σκορπώντας τον θάνατο και τον τρόμο παντού. Το μόνο που ενδιαφέρει τον Φίλιπ είναι να προστατέψει την κόρη του, Πένι, και είναι αποφασισμένος να κάνει τα πάντα γι’ αυτό. Μαζί με τον αδερφό του και δύο φίλους του θα ξεκινήσουν ένα ταξίδι επιβίωσης όπου τίποτα δεν είναι δεδομένο.
Η αλήθεια ήταν πως στην αρχή, μετά το πρώτο κύμα ενθουσιασμού, είχα ενδοιασμούς για το αν θα διαβάσω το συγκεκριμένο έργο, διότι δεν ήξερα αν οι συγγραφείς θα μπορούσαν να αποτύπωναν στο χαρτί την αίσθηση που είχαν ήδη δημιουργήσει η σειρά, τα παιχνίδια και οι ταινίες. Όμως αποφάσισα να πάρω το ρίσκο και αυτές είναι οι εντυπώσεις μου.
Ξεκινώντας το διάβασμα, συνειδητοποίησα ότι ήταν σαν να βλέπω μια καλογυρισμένη ταινία να εξελίσσετε μπροστά στα μάτια μου. Το συγγραφικό δίδυμο Kirkman και Bonansinga δημιούργησαν μια καινούργια ιστορία με πολύ φόβο, αγωνία, αίμα, στενοχώρια και ένα ανατρεπτικό τέλος. Με τις περιγραφές τους βάζουν τον αναγνώστη τόσο πολύ μέσα στην ιστορία, που σε μερικές σκηνές νιώθει και εκείνος ότι θα πεταχτεί κανένα ζόμπι από την επόμενη γωνία. Νιώθει την θλίψη τους, την αγωνία, την ανάγκη για επιβίωση, την αγάπη, την απελπισία και την τρέλα βαθιά που βιώνουν και εκείνοι. Οι χαρακτήρες είναι καλοδουλεμένοι με έντονη προσωπικότητα, μερικούς θα τους αγαπήσεις και άλλους θα τους μισήσεις.
Συνολικά στην ιστορία η μεγαλύτερη απειλή δεν είναι τα ζόμπι, εκείνα απλά υπάρχουν στο παρασκήνιο, αλλά ο ίδιος ο άνθρωπος. Υπάρχει μια λεπτή γραμμή που χωρίζει την λογική από την τρέλα, το σωστό από το λάθος. Αυτό το μοτίβο θα το δούμε έντονα στο βιβλίο, καθώς οι ήρωες κάνουν τα πάντα για να μην χάσουν τα αγαπημένα τους άτομα, αλλά και για την ίδια την ζωή τους. Πράγματα τρελά και επικίνδυνα σε πολλές περιπτώσεις, πράγματα έξω από τον ανθρώπινο νου, που όμως είναι απόλυτα δικαιολογημένα για μένα.
the_walking_dead___fan_art__video_game__by_zhoujiasheng-d7aowqh
Το The Walking Dead είναι ένα βιβλίο που δεν μπορεί να αφήσει κανείς εύκολα από τα χέρια του, παρά μόνο όταν φτάσει την τελευταία σελίδα. Εκεί, το ανατρεπτικό τέλος νομίζω θα βρει απροετοίμαστους τους περισσότερους αναγνώστες και θα τους στοιχειώσει για τα καλά κάνοντας τους να περιμένουν με ανυπομονησία τα επόμενα βιβλία της σειράς.
Στο βιβλίο παρουσιάζονται καινούργιοι χαρακτήρες και διαφορετικές ιστορίες, οπότε δεν είναι απαραίτητο να έχει δει κανείς την τηλεοπτική σειρά για να το διαβάσει. Το The Walking Dead κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Bell και τα επόμενα τρία μέρη του δεν έχουν έχουν ακόμα μεταφραστεί στα ελληνικά.
https://stylerivegauche.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καθρεφτάκι…

  Καθρεφτάκι… 13 Μαΐου 2024 Απρίλιος ’23 Ένα απόγευμα διαφορετικό από τα άλλα, πίνοντας καφέ και χωρίς τσιγάρο πια, σκέφτομαι ότι έμεινα ακό...