Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Το Bitcoin ή αλλιώς το 'ψηφιακό Τσουνάμι'

Τί τρέχει προς τα πάνω, είναι άυλο και ξέφρενο;

bitcoins


Το Bitcoin ή αλλιώς το 'ψηφιακό Τσουνάμι'

Το ψηφιακό νόμισμα του μυθικού χαρακτήρα Σατόσι Νακαμότο, του άγνωστου 42-χρονου που κατάφερε να λύσει ένα απίθανο πρόβλημα, έχει πλέον εκτοξευθεί στα δυσθεώρητα ύψη των 11,000 δολαρίων ανά ψηφιακή μονάδα.
Ήδη πλέον έχουμε τη δημιουργία μιας νέας τάξης ψηφιακών δισεκατομμυριούχων, των οποίων η οικονομική ισχύς δεν είναι άμεσα και ξεκάθαρα εξαργυρώσιμη μέχρι το νομικό πλαίσιο στο παγκόσμιο Χρηματοπιστωτικό σύστημα να ξεκαθαρίσει.
Οι εξελίξεις, όμως, είναι σαφέστατα υπέρ τους, καθώς ήδη υπάρχει αποδοχή καί από μεγάλους φορείς. Παρά το απολύτως επαναστατικό υπόβαθρο στα ψηφιακά νομίσματα, τα οποία αυτήν τη στιγμή ξεπερνάνε τα 400 σε αριθμό, αρχίζουν σιγά - σιγά να γίνονται πιο mainstream … του συρμού.
Η Επανάσταση την οποία ευαγγελίζονται είναι απλή και εκρηκτική = ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ για να εγγυηθούν την κυκλοφορία ενός συναλλακτικού μέσου, ΔΙΟΤΙ το Ηλεκτρονικό σύστημα μπορεί να καταγράφει τις συναλλαγές μεταξύ των χρηστών χωρίς να απαιτείται μια Κεντρική Λογιστική Καταγραφή που να είναι Ιδιοκτησία κάποιου μεσάζοντα.
Ακούγεται απλό, αλλά δεν είναι καθόλου απλό σε επίπεδο προγραμματισμού το να ενημερώνονται ταυτόχρονα σχεδόν δισεκατομμύρια ατομικά αρχεία συναλλαγών, τα οποία λειτουργούν ως αποκεντρωμένες ατομικές Τράπεζες, και την ίδια στιγμή αυτά τα αρχεία να συμφωνούν μεταξύ τους!!
Αυτό είναι πραγματικά επανάσταση και πρακτικά καθιστά τις παραδοσιακές Τράπεζες κάτι αντίστοιχο του Τυραννόσαυρου Ρεξ λίγα λεπτά μετά την πρόσκρουση του Μετεωρίτη στην περιοχή που εμείς γνωρίζουμε τώρα ως Κόλπο του Μεξικού.
Το πώς ακριβώς θα προσαρμοστούν τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα στη νέα κατάσταση είναι κάτι που κινείται δυναμικά εν εξελίξει, όμως σίγουρα πλέον συζητάμε για μια νέα Οικονομία, η οποία θα σαρώσει τις εξελίξεις. ΟΚ … υπάρχουν ακόμη αρνητικά σημεία, αλλά η πορεία της τεχνολογίας αυτής φαίνεται να επικρατεί ως κυρίαρχη τάση.
Σκεφτείτε το: Πρακτικά η βασική δουλειά μιας Τράπεζας είναι η καταγραφή του Αρχείου Συναλλαγών. Αυτή είναι ο εγγυητής και ο μεσάζων στη συναλλαγή μεταξύ των ιδιωτών. Αυτό, εδώ και λίγα χρόνια, έχει πάψει πλέον να είναι αναγκαιότητα: Το Bitcoin πρακτικά κατήργησε την ανάγκη αυτήν = και πλέον ΓΑΙΑ ΠΥΡΙ ΜΙΧΘΗΤΩ, καθώς οι επιπτώσεις αυτής της νέας τεχνολογίας είναι εξουθενωτικά σαρωτικές.
Η βάση του Συστήματος είναι το Block chain.  Η νέα αυτή τεχνολογία είναι η βάση της μεγάλης επαναστατικής αλλαγής και αξίζει να αφιερώσετε 17 λεπτά από τη ζωή σας για να το κατανοήσετε.
Η Αποκέντρωση είναι εδώ!

http://www.macroskopio.gr/el



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα…

  Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… – StavRoula – 20 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Tώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… Ανακάλυψα μια δυνατή π...