Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

" ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ " ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ οι επιπτώσεις της ήττας

'Κατακλυσμός' προβλημάτων

Κεράκια


οι επιπτώσεις της ήττας
Κάπως έτσι, λοιπόν, η έλλειψη χρημάτων, η οικονομική κατάρρευση και η καθολική κατάπτωση του επιπέδου ζωής μας, σε κάποια – φαινομενικά – τυχαία στιγμή, φέρνει τους εφιάλτες πιο κοντά.
Κάποτε μας ένωναν κοινά όνειρα, έστω κοινές φιλοδοξίες. Ας το παραδεχτώ … καί κενοδοξίες … δεν πειράζει…
Τώρα μας ενώνουν οι φόβοι:
Τί μπορεί να μου συμβεί σ’ ένα Νοσοκομείο αν χρειαστώ εγχείρηση; 
Θα τη βγάλω καθαρή, οδηγώντας συχνά στις επαρχιακές οδούς;
Αν με χτυπήσει κάποια αναπηρία, τί σόι φροντίδα θα έχω;
Στα γεράματα μου, τί θα γίνει με 400 και λιγότερα ευρώ;
Ανασφάλεια παντού και πλήρως δικαιολογημένη όταν με μια νεροποντή χάνουμε 15 + συνανθρώπους μας.
Το θέμα δεν είναι Πολιτικό στην ουσία του αλλά Εθνικό. Εφόσον υπέγραψαν τις συμφωνίες που υπέγραψαν, με την όποια λογική έγινε αυτό, ΤΩΡΑ αρχίζουμε να βιώνουμε τις επιπτώσεις.
Είναι εθνικό πρόβλημα η μείωση των παροχών, η στενότητα του Κρατικού Ταμείου και η, τις περισσότερες φορές, αυθεντική δυσκολία των όποιων κυβερνώντων να στηρίξουν με τα απαραίτητα χρήματα τις πραγματικές ανάγκες της χώρας.
Λείπουν τα Κονδύλια και αρχίσαμε να ανάβουμε καντήλια. Έτσι σιγά - σιγά και σταδιακά μετατρέπεσαι σε τρίτος κόσμος, και χωρίς να το πολύ καταλάβεις αρχίζεις να ΕΘΙΖΕΣΑΙ ΣΤΟ ΔΡΑΜΑ!
Από κει που σε απασχολούσε το Κυριακάτικο γεύμα με τους φίλους και ένα ωραίο παρεάτο κρασί, τώρα σε πιάνεις να έχεις σκιαχτεί, γιατί η ζωή μας ασχημαίνει, σταθερά και κατά συρροή…
Υπάρχει ένα κρίσιμο σημείο στα αντανακλαστικά κάθε ανοργάνωτης πλειοψηφίας που βάλλεται από οργανωμένες μειοψηφίες. ΔΥΣΤΥΧΩΣ το περάσαμε αυτό το σημείο και τώρα ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ.
Η ήττα - ας το κρατήσουμε αυτό - έχει πολύ χειρότερα ποτήρια πόνου να μας κεράσει από την απλή ταπείνωση του ότι έχασες και έγινες ο loser = Εμπεριέχει αυθεντικό πόνο και ταλαιπωρία η Ήττα! Ας μην το ξεχνάμε αυτό, διότι όταν για δεκαετίες βλέπαμε στην τηλεόραση πόσο άσχημα περνάει ο κόσμος στην Ινδία ή στις φαβέλες, μάλλον δεν είχαμε συνειδητοποιήσει ότι κι αυτοί κάποια στιγμή ηττήθηκαν.
…ΟΥΑΙ ΤΟΙΣ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙΣ…, λοιπόν, και Απολαύστε Υπεύθυνα το κάθε επόμενο πικρόν ποτήριον από ταλαιπωρίες και δράματα.  Στη διαδρομή δε, θα το συνηθίσουμε και θα μας αρέσει – Είναι εθιστική η ήττα βλέπετε γιατί σε ξεκουράζει από την ταλαιπωρία του να Νικάς.
 Έχει τη γλύκα της, μην την υποτιμάς…
http://www.macroskopio.gr/el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Πυραμίδα του Ταΰγετου – Το μεγαλύτερο άλυτο μυστήριο της Ελλάδας

  Η Πυραμίδα του Ταΰγετου – Το μεγαλύτερο άλυτο μυστήριο της Ελλάδας Η κορυφή Ταύγετου η αλλιώς Πυραμίδα βρίσκεται στα 2407 μέτρα υψόμετρο ....