Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

16 ΚΛΑΣΣΙΚΑ ANIMATION ΤΗΣ DISNEY ΓΙΝΟΝΤΑΙ LIVE-- ACTION ΤΑΙΝΙΕΣ

16 κλασσικά animation της Disney γίνονται live-action ταινίες

Η Disney από τη στιγμή της ίδρυσης της  μέχρι σήμερα, μας έχει χαρίσει έναν τεράστιο αριθμό ταινιών κινουμένων σχεδίων. Ταινίες αγαπημένες που μας έχουν κρατήσει συντροφιά από τα παιδικά μας χρόνια. Τώρα τελευταία λοιπόν η εταιρεία το ‘χει ρίξει στις μεταφορές αυτών των κλασσικών ταινιών σε live-action διασκευές με τη βοήθεια ηθοποιών και ειδικών εφέ. Μετά την Maleficent (2014), τη Σταχτοπούτα (2015), το Βιβλίο της Ζούγκλας (2016) και την Πεντάμορφη και το Τέρας (2017) η Disney αποφάσισε να μας χαρίσει και μερικές (δηλαδή πολλές) ακόμη:
1. Aladdin
Την ταινία σκηνοθετικά την έχει αναλάβει ο Guy Ritchie και πραγματικά είμαι πολύ περίεργη για το τελικό αποτέλεσμα! Στους ρόλους του Αλαντίν και της Γιασμίν θα παίξουν οι Mena Massoud και Naomi Scott αντιστοίχως, ενώ το Τζίνι θα υποδυθεί ο Will Smith. Καλύτερος από τον Robin Williams δεν ξέρω αν θα είναι αλλά ελπίζω για ένα τουλάχιστον αξιοπρεπές αποτέλεσμα! Τέλος ο Alan Menken που έχει κερδίσει και Όσκαρ Καλύτερου Πρωτότυπου Τραγουδιού για την animation ταινία του 1992, θα γράψει καινούρια τραγούδια με τους επίσης κατόχους Όσκαρ (για το La La Land) Benj Pasek και Justin Paul. Η ταινία αναμένεται να βγει στις αμερικανικές αίθουσες στις 24 Μαΐου 2019.
Να και η πρώτη φωτογραφία από τα γυρίσματα:

2. The Lion King
Η πολύ αγαπημένη και πολύ επιτυχημένη ταινία του 1994 θα διασκευαστεί από τον Jon Favreau, τον σκηνοθέτη που μας έφερε το Βιβλίο της Ζούγκλας (2016). Το αποτέλεσμα προβλέπεται αρκετά εντυπωσιακό καθώς όλη η ταινία θα είναι βασισμένη στα ειδικά εφέ! Θα περιέχει επίσης τραγούδια από την animation εκδοχή γραμμένα από τους Elton John, Tim Rice και Hans Zimmer. Επρόκειτο να βγει (στις αμερικανικές αίθουσες πάλι) στις 19 Ιουλίου 2019.
Δείτε και μια εικόνα με τους ηθοποιούς που θα δανείσουν τις φωνές τους στους χαρακτήρες:

3. Dumbo
Άλλη μια ταινία για την οποία είμαι αρκετά περίεργη καθώς τον Ντάμπο, το ελεφαντάκι με τα μεγάλα αυτιά θα σκηνοθετήσει ο Tim Burton! Στην ταινία θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων η Eva Green, ο Colin Farrell, ο Michael Keaton και ο Danny DeVito. Ενώ το σενάριο θα το αναλάβει ο Ehren Kruger, σεναριογράφος τριών ταινιών Transformers. Γι’ αυτό το τελευταίο τώρα δεν είμαι σίγουρη ότι χαίρομαι… Η ταινία θα βγει στην Αμερική στις 29 Αυγούστου 2019.

4. Christopher Robin
Το συγκεκριμένο remake του αγαπημένου μας Γουίνι θα βασίζεται στην -ούτε μισάωρη- ταινία του 1966 “Το αρκουδάκι Γουίνι και η παρέα του” (Winnie the Pooh and the Honey Tree). Με σκηνοθέτη τον Mark Forster (World War Z, Finding Neverland) και σεναριογράφο τον Tom McCarthy (Spotlight), η ταινία θα μιλάει για τον -οικογενειάρχη πλέον- Κρίστοφερ Ρόμπιν(Ewan McGregor) που συναντά τον παιδικό του φίλο Γουίνι, ο οποίος τον βοηθά να ξανανακαλύψει τις χαρές της ζωής. Η ταινία θα βγει (στην Αμερική που αλλού;) στις 3 Αυγούστου 2018. Μέχρι τότε υπάρχει και το βιογραφικό Goodbye Christopher Robin που έχει ήδη κυκλοφορήσει (αλλού, στην Ελλάδα άγνωστο πότε).

5. Mulan
Την ιστορία της νεαρής Κινέζας που μεταμφιέστηκε σε άντρα πολεμιστή για να σώσει τον πατέρα της θα σκηνοθετήσει η Niki Caro (The Zookeeper’s Wife), ενώ το σενάριο θα το αναλάβουν οι Rick Jaffa και Amanda Silver. Για το cast δεν έχουμε κάποια πληροφορία, εκτός από το ήδη επιβεβαιωμένο γεγονός πως τους βασικούς ρόλους θα πάρουν Κινέζοι ηθοποιοί (ευτυχώς)! Η ταινία θα βγει (στην Αμερική μη τα ξαναλέμε) κάποτε το 2019.

6. The Little Mermaid
Για το live-action remake της Άριελ, της γοργόνας με τα υπέροχα κόκκινα μαλλιά θα συνεργαστούν ο Lin-Manuel Miranda (ο οποίος έγραψε τη μουσική για τη Moana) και ο Alan Menken ο οποίος έχει κερδίσει δύο Όσκαρ εκ μέρους της animation εκδοχής του 1989. Η ταινία θα περιέχει πολλά παλιά και νέα τραγούδια αλλά δυστυχώς δεν γνωρίζουμε τίποτε άλλο.

7. Prince Charming
Μετά τη Σταχτοπούτα του 2015, ήρθε η ώρα και του Πρίγκιπα! Στη σκηνοθεσία θα δούμε τον Stephen Chbosky τον σκηνοθέτη των Wonder και The Perks of Being a Wallflower. Σύμφωνα με πληροφορίες η ιστορία θα δοθεί από την οπτική γωνία του αδερφού του Πρίγκιπα. Άγνωστο πότε θα τη δούμε βέβαια…

8. Cruella
Η σατανική κακιά από τα 101 σκυλιά της Δαλματίας (1961) Cruella de Vil, θα έχει επιτέλους δικιά της ταινία! Στη σκηνοθεσία θα δούμε τον Alex Timbers (Mozart in the Jungle) ενώ τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει πάρει η Emma Stone (να της πηγαίνει άραγε το άσπρο-μαύρο μαλλί;;). Για το υπόλοιπο cast δεν γνωρίζουμε όπως και για το πότε θα είναι έτοιμη.

9. Peter Pan
Live-action ταινίες με τον Πίτερ Παν έχουν ξαναγίνει, καιρός ήταν να κάνει μία και η Disney (ελπίζω με καλύτερα αποτελέσματα)! Σκηνοθεσία και σενάριο έχει αναλάβει ο David Lowery ο οποίος έχει ξανασκηνοθετήσει ταινία για τη Disney, το Pete’s Dragon (Ο Πιτ και ο δράκος). Να σημειωθεί εδώ πως η animation ταινία του 1953 αποτελεί την πιο επιτυχημένη μεταφορά του βιβλίου, με ήρωα τον Πίτερ Παν του J.M. Barrie, μέχρι και σήμερα.

10. Tinker Bell
Και αφού θα έχει ταινία ο Πίτερ Παν είναι αδύνατον να μην έχει και η Τίνκερ Μπελ, η μικροσκοπική και ζηλιάρα νεραϊδούλα από τη Χώρα του Ποτέ! Τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει πάρει η Reese Witherspoon, ενώ στο σενάριο θα δούμε τον Marti Noxon και τη Victoria Strouse (Finding Dory).

11. The Sword in the Stone
Για το remake της ταινίας “Το σπαθί του Βασιλιά Αρθούρου”(The Sword in the Stone) του 1963 δεν γνωρίζουμε και πολλά. Βασικά το μοναδικό που γνωρίζουμε είναι πως με το σενάριο ασχολείται ο Bryan Cogman, σεναριογράφος του Game of Thrones. Για περισσότερες πληροφορίες προφανώς θα χρειαστεί να περιμένουμε.

12. Pinocchio
Οι πληροφορίες που γνωρίζουμε για το remake  του Πινόκιο, της μόλις δεύτερης μεγάλου μήκους ταινίας της Disney(1940) είναι δυστυχώς μηδαμινές. Για την εν λόγω ταινία πάντως έχουν δείξει και άλλα στούντιο ενδιαφέρον μέσω των Guillermo del Toro και Robert Downey Jr.

13. Night On Bald Mountain
Το Night On Bald Mountain θα βασιστεί σε ένα κομμάτι της Fantasia(1940) και θα αναφέρεται σε ένα σκοτεινό, φτερωτό πλάσμα που ανασταίνει πνεύματα νεκρών. Λοιπές πληροφορίες: Ανύπαρκτες!

14. The Jungle Book 2
Είναι δυνατόν μετά το πολύ επιτυχημένο remake του πρώτου μέρους να μην έχουμε και το δεύτερο; Στη σκηνοθεσία ξανά ο John Favreau, στο σενάριο ο Justin Marks, και στο ρόλο του Μόγλη ο Neel Sethi. Ο Favreau όπως είπαμε και πιο πάνω έχει αναλάβει και το Lion King οπότε λογικά την ταινία δεν θα την έχουμε πριν το 2019.

15. Maleficent 2
Ω ναι! Μετά το Maleficent υπάρχει και sequel με τον ομώνυμο ρόλο να έχει φυσικά και πάλι η Angelina Jolie. Επίκεντρο της ταινίας θα είναι η κόρη της Maleficent, ονόματι Malevolent. Τώρα, το κατά πόσο αυτό αποτελεί remake της Ωραίας Κοιμωμένης, δεν είμαι σίγουρη, αλλά αν αυτοί εκεί στη Disney έτσι θέλουν να πιστεύουν ποια είμαι εγώ για να φέρω αντίρρηση;! Στο σενάριο θα ξαναέχουμε τη Linda Woolverton ενώ στη σκηνοθεσία κατά πάσα πιθανότητα τον Joachim Ronning (Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales).

16. Rose Red
Ποια είναι τώρα αυτή; Η αδερφή της Χιονάτης!! Ναι ούτε εγώ ήξερα ότι υπήρχε αλλά από ότι φαίνεται η διασκευή της πρώτης μεγάλου μήκους animation ταινίας της Disney(1937) θα έχει στο επίκεντρο τη Rose Red, η οποία μαζί με τους εφτά νάνους βοήθησε στη διάσωση της αδερφής της, αφού η τελευταία έφαγε το δηλητηριασμένο μήλο. Ούτε και θέλω να ξέρω ποια θα είναι η ελληνική μετάφραση του ονόματός της!
Αυτά τα ολίγα. Φυσικά για να δούμε όοολες αυτές τις ταινίες στη Μεγάλη Οθόνη θα χρειαστεί να περιμένουμε πολύυυυ καιρό! Αυτό που μπορούμε να κάνουμε μέχρι τότε είναι υπομονή, να παρακολουθούμε για τυχόν νεότερα και να ελπίζουμε και να ευχόμαστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι τουλάχιστον αντάξιο των αγαπημένων μας animation!
Πηγές:
https://wordpress64426.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Περιβάλλον εναντίον Φύσης

  Περιβάλλον εναντίον Φύσης  prodromikos – Roberto Pecchioli Στο παρελθόν ήμασταν πεπεισμένοι ότι οι σπασμοί της εποχής μας οφείλονταν σε έν...