Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΤΟ ΞΕΝΕΡΩΜΑ

Τo ΞΕΝΕΡΩΜΑ

Απογοητευμένος άνδρας


…πάνω που ήμουν έτοιμος να το αγοράσω το story το καλό…
Η συνέντευξη του σοβαρότατου κ.Σόϊμπλε ήταν χαρακτηριστική της ίδιας της στάσης ζωής των Γερμανών, ενός έθνους που ακμάζει και κυριαρχεί.
Σοβαρότητα, ευθύτητα, κοίταγμα της πραγματικότητας στα μάτια και ελεγχόμενη ένταση στον λόγο, η οποία σε κάποιες κρίσιμες στιγμές του μηνύματος συνοδευόταν από διακριτικές κοφτές χειρονομίες.
Πραγματικός Γερμανός και σύμβολο της δύναμης ενός Έθνους που ουσιαστικά πρωταγωνιστεί στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια πράγματα εδώ και κάποιους αιώνες.
Καθώς τον παρατηρούσα, και προσπαθούσα να αποκωδικοποιήσω τα μηνύματά του ΟΜΩΣ, στις ομολογουμένως εύστοχες ερωτήσεις του Αλέξη Παπαχελά, είδα αυτό που με ενόχλησε σε μια κρίσιμη φράση: “Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο εφιάλτης έχει τελειώσει”,είπε!!!
Εκπληκτική φράση όταν κάποιος παρατηρεί προσεκτικά τους δείκτες της Ελληνικής Οικονομίας και τις όποιες προοπτικές της, και όταν με στοιχειώδη αντικειμενικότητα διαβάσει τους αριθμούς!
Εκεί πάνω, για εμένα, η συνέντευξη τελείωσε!
Εκεί θυμήθηκα το «…εξ όνυχος τον λέοντα…» και έπιασα τον εαυτό μου να μην πιστεύει τις εξηγήσεις για τη σχέση δανεισμού και αγοράς εξοπλιστικών προγραμμάτων που πολύ εύστοχα έθεσε ο κ.Παπαχελάς.
Πάνω που ίσως είχα την ανάγκη να πιστέψω τις καλές και σοφές προθέσεις των Ξένων απέναντι στην εν πολλές αμαρτίες περιπεσούσα Ελλάδα,
ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΜΟΥ ΤΟ ΧΑΛΑΣΕ...
Απογοητεύθηκα την καλύτερη στιγμή, πάνω που ήμουν έτοιμος να αγοράσω το story! - και το λέω εκφράζοντας το αίσθημα που πήρα σαν μέσος Έλληνας που βλέπει τί συμβαίνει γύρω του.
Σε μια Ελλάδα που η μέση τάξη εξαφανίζεται,
σε μια Ελλάδα που ο ιδιωτικός τομέας διαλύεται και οι πραγματικές μεταρρυθμίσεις δεν προχωράνε,
σε μια Ελλάδα που οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό για να πάρουν 4 και 5 φορές μεγαλύτερες αμοιβές,
σε μια Ελλάδα που αποδυναμώνεται στρατιωτικά και απειλείται,
σε μια Ελλάδα που το δημογραφικό πρόβλημα γιγαντώνεται λόγω των Μνημονιακών μέτρων, έδωσε αυτήν την απάντηση;
Όλη αυτή η δυναμικότητα του Γερμανικού προτύπου που τα πρώτα λεπτά παρακολουθούσα με ζήλο, καθώς στην Ελλάδα μας έχει εγκαταλείψει αυτό το νεύρο και ο δυναμισμόςεξαϋλώθηκε και έγινε το ροζ συννεφάκι της σκοπιμότητας.
Γιατί, να το πει αυτό; Γιατί να “πουλήσει” το αφήγημα;
Δεν μπορώ να ξέρω, αλλά μπορώ να ανησυχώ βαθύτατα, καθώς μετά τη χθεσινή συνέντευξη έχω αγχωθεί και περιμένω πραγματικά τα χειρότερα – έτσι το νιώθω!
Με μια φράση μαγική τινάζονται οι προθέσεις στον αέρα, όσο φαινομενικά δίκαιες και αν παρουσιάζονται.
Τα πραγματικά στοιχεία μάλλον δείχνουν ότι ο εφιάλτης ΤΩΡΑ ξεκινάει…
…ANTE PORTAS
http://www.macroskopio.gr/el

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Έτσι θα ήταν η ζωή μας εάν η Γη ήταν πράγματι επίπεδη

Έτσι θα ήταν η ζωή μας εάν η Γη ήταν πράγματι επίπεδη Lab of Datum