Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Προφιτερόλ με γέμιση σοκολάτας


Μια συνταγή για υπέροχα Προφιτερόλ με σοκολατένια γέμιση και επικάλυψη. Ένα 
αγαπημένο γλυκό για μικρούς και μεγάλους.


Υλικά συνταγής
Για τα σου:
1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
30 γρ. βούτυρο σε κομματάκια 
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
Για τη γέμιση:
375 ml γάλα
6 κρόκοι αυγών
1/3 φλ. τσαγιού αλεύρι
2 καψουλίτσες βανίλιας
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου στον αέρα & τοποθετείτε 
λαδόκολλα σε 2 ταψιά.
Για τα σου: Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρόλα, προσθέτετε 1/2 φλ. τσαγιού νερό
 και προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα
 μέχρι να έχετε μια ζύμη που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα και θα γίνει σαν μια 
μπάλα. Κατεβάζετε από τη φωτιά, το μεταφέρετε σε μπολ και το αφήνετε να κρυώνει.
Μόλις μισοκρυώσει, παίρνετε το “γάντζο” του μίξερ και αρχίζετε να χτυπάτε το μείγμα
 προσθέτοντας ένα ένα τα αυγά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε ένα 
μείγμα παχύ και γυαλιστερό. 
Με ένα κουτάλι [ή κορνέ] βάζετε κουταλιές της σούπας πάνω στη λαδόκολα, 
αφήνοντας αρκετό χώρο μεταξύ τους. Ψήστε για 20′-25′ μέχρι να διογκωθούν και να 
ροδίσουν. * Μόλις είναι έτοιμα, σβήνετε το φούρνο,  βγάζετε τα σου από το φούρνο
 και με τη βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας [ή με καλαμάκι για σουβλάκι] κάνετε μια 
τρύπα σε κάθε σου. Τα ξαναβάζετε στο φούρνο και αφήστε τα να κρυώνουν με τη 
πόρτα του φούρνου ανοιχτή.
Για τη γέμιση: Εν τω μεταξύ, βράζετε το γάλα σε κατσαρολίτσα μέχρι να έλθει σε 
σημείο βρασμού και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία.
Σε μπολ χτυπάτε με το μίξερ χειρός τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να 
ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα και συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας 
σταδιακά το αλεύρι. Μόλις ομοιγενοποηθεί το μείγμα το ρίχνετε σταδιακά, στη 
κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύετε συνεχώς με σύρμα σε χαμηλή φωτιά για 5′ 
περίπου μέχρι να πήξει το μείγμα. Κατεβάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τη βανίλια
 και τα 100 γρ. σοκολάτα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
Μεταφέρετε το σοκολατένιο μείγμα σε ένα μπολ να κρυώσει για 5′ ανακατεύοντας 
ανά διαστήματα. Καλύψτε το μπολ με μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να
 κρυώσει.
Για τη συναρμολόγηση: Κόψτε τα σου οριζόντια στη μέση, λιώστε τα 200γρ.
 σοκολάτα μπέν μαρί και βουτάτε στη λιωμένη σοκολάτα το επάνω μέρος των σου.
 Τα αφήνετε στην άκρη να κρυώσουν.
Όταν η γέμιση είναι έτοιμη, με τη βοήθεια ενός μικρού κουταλιού βάζετε σοκολατένια
 γέμιση τα σκεπάζετε με το άλλο μισό του. Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να 
τελειώσουν όλα.

* Εάν ψήσετε μαζί και τα δύο ταψιά στον αέρα, στο μέσο του ψησίματος ανταλλάξτε
 τα ταψιά το επάνω κάτω και το αντίθετο προκειμένου να ψηθούν ομοιόμορφα.


Read more: http://www.oparlapipas.gr/2017/09/blog-post_713.html#ixzz4tmMeUTRQ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχολεία στη Μαγνησία πάνω σε ρέματα

  Σχολεία στη Μαγνησία πάνω σε ρέματα Σχολείο στην… Ουκρανία θύμισε το 1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, τα εργαστήρια του οποίου ισοπεδώθηκαν στον Daniel ...