Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΝΙΑ

ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΝΙΑ


Στη Βαρκελώνη, σχηματίστηκε ουρά στο εκλογικό τμήμα

© RIA Novosti / Tatyana Kukushkina
Η ουρά μπροστά από το εκλογικό κέντρο  στην Βαρκελώνη
Barcelona, 1 Οκτωβρίου - RIA Novosti. Η ουρά παρατάσσεται στο εκλογικό κέντρο στο κέντρο της Βαρκελώνης πριν το επερχόμενο δημοψήφισμα  για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.
  Επίσημα, η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 09.00 (10.00 ώρα Μόσχας) και θα συνεχιστεί μέχρι τις 20.00 (21.00), θα ανοίξουν 2315 εκλογικά κέντρα, τα οποία θα μπορούν να ψηφίσουν 5,3 εκατομμύρια ψηφοφόροι.
Περισσότεροι από επτά χιλιάδες εθελοντές θα εργαστούν σε διάφορες θέσεις.  Ωστόσο, κατόπιν αιτήματος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Καταλονίας, οι αρχές επιβολής του νόμου πρέπει να σφραγίζουν όλα τα σχολεία κατά έξι το πρωί και να τα ελέγχουν πλήρως.

 Το βράδυ, το υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε ότι η αστυνομία έκλεισε τα περισσότερα από τα κτίρια όπου πρόκειται να διεξαγάγουν ψηφοφορία, αλλά δεν διευκρίνισε τον αριθμό των σχολείων που εξακολουθούν να έχουν ακτιβιστές που αποφάσισαν να περάσουν εκεί τη νύχτα και να μείνουν μέχρι την Κυριακή το πρωί.
  Τώρα, σε ένα εκλογικό τμήμα παρατάσσονται περίπου  500 άτομα.    Οι άνθρωποι συνεχίζουν να έρχονται και να γεμίζουν το δρόμο, παρεμβαίνοντας στη διέλευση των αυτοκινήτων.
   'Ήρθαμε εδώ το πρωί, επειδή γνωρίζουμε ότι η αστυνομία πρέπει να έρθει και να κλείσει όλα τα εκλογικά κέντρα,  αλλά θα δουν ότι υπάρχουν πολλοί από εμάς και δεν θα μπορέσουν να κάνουν τίποτα ', δήλωσε στο  RIA Novosti ο  Bernat  ένας από εκείνους που επιθυμούν να ψηφίσουν.
 Είπε ότι μαζί με άλλους ακτιβιστές πέρασαν τη νύχτα σε ένα από τα σχολεία της Βαρκελώνης μαζί με τους γονείς και τα παιδιά τους.  Το ίδιο το σχολείο είναι ακόμα κλειστό, αλλά είναι σαφές ότι οι άνθρωποι δεν κοιμούνται, παίζουν επιτραπέζια παιχνίδια και χαμογελούν ο ένας τον άλλον.


Αντιπαράθεση Μαδρίτης και Βαρκελώνης.

 Οι αρχές της Καταλονίας προγραμματίζουν την Κυριακή να διεξαγάγουν δημοψήφισμα με την οποία οι πολίτες της περιοχής καλούνται να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της ανεξαρτησίας της περιοχής από την Ισπανία.  Το συνταγματικό δικαστήριο της Ισπανίας είχε προηγουμένως αναστείλει όλα τα έγγραφα σχετικά με την ψηφοφορία για την ανεξαρτησία την 1η Οκτωβρίου, που εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και το Κοινοβούλιο της Καταλονίας.  Έτσι, όλες οι περαιτέρω ενέργειες των καταλανικών αρχών κατά την προετοιμασία του δημοψηφίσματος είναι παράνομες, η κυβέρνηση της Ισπανίας δήλωσε επανειλημμένα ότι το δημοψήφισμα δεν έχει νομική ισχύ.
  Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η ανεξαρτησία της Καταλονίας υποστηρίζεται από το 41% των κατοίκων της αυτόνομης κοινότητας, ενώ το 49% είναι εναντίον της.  Το 80% των Καταλανών τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για το καθεστώς της αυτόνομης κοινότητας, αλλά οι περισσότεροι πιστεύουν ότι η ψηφοφορία πρέπει να συντονιστεί με τις κεντρικές αρχές της Μαδρίτης.
[ Συνολικά, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Καταλονίας, περίπου 5,3 εκατομμύρια κάτοικοι της περιοχής θα μπορούν να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα.  Η ψήφος, την οποία οι αρχές της Καταλονίας πρόκειται να πραγματοποιήσουν την 1η Οκτωβρίου, σύμφωνα με το 60% των Καταλανών, δεν είναι νόμιμη και δεν μπορεί να έχει νομικές συνέπειες.

© RIA Novosti / Τατιάνα Kukushkin
   Η ουρά  μπροστά  στο  εκλογικό τμήμα της Βαρκελώνης

Ria Novosti/Tatiana Kukushin

Η ουρά μπροστά στο εκλογικό τμήμα της Βαρκελώνης

https://ria.ru/

https://tokoutsavaki.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κατέβασαν ρολά οι εργαστηριακοί γιατροί και στη Μαγνησία- «Μας κλείνουν»

  Κατέβασαν ρολά οι εργαστηριακοί γιατροί και στη Μαγνησία-  «Μας κλείνουν» Δημοσιεύθηκε  08/05/2024 09:23 Τροποποιήθηκε  11:52 Τις κινητοπο...