Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗ ΧΙΛΙΑΝΗ ΠΑΤΑΓΩΝΙΑ---Travel to Chilean Patagonia (Torres del Paine) | Full Documentary


..
Ο Torres del Paine National Park βρίσκεται στην χιλιανή Παταγονία, σε μια περιοχή που οι κλιματικές αντιθέσεις που έχουν επιτρέψει μια μεγάλη ποικιλία φυτικών και ζωικών ειδών. Βρίσκεται στη μέση της σειράς των Άνδεων, ο ορεινός όγκος Paine δανείζει το όνομά του στο Εθνικό Πάρκο. Τα βουνά, με κορυφές άνω των 3.000 μέτρων, σηματοδοτούν μια γραμμή κατάδυσης που διαφοροποιεί δύο εντελώς διαφορετικούς τομείς. 
- Στα δυτικά της περιοχής, από την πλευρά του Ειρηνικού, άνεμοι υγρασία-φορτωμένο συγκρούονται με τις πλαγιές και απελευθερώνει τη βροχή τους, που φτάνει σχεδόν ποτέ το άλλο πρόσωπο. Είναι ένα κρύο και υγρή πλευρά, που χαρακτηρίζεται από βράχους, δάση και πάγο. 
- Στην ανατολική πλαγιά, όπου βροχή δεν πέφτει σχεδόν ποτέ, οι μεγάλες πεδιάδες που εκτείνονται μέχρι τον Ατλαντικό, μετατρέπουν τη στέπα βαθμιαία  σε σχεδόν έρημο. 

Ολόκληρη η ανακούφιση της σειράς της Παταγονίας των Άνδεων έχει ένα έντονο χαρακτήρα παγετώνων.
Ξεπαγώνοντας τα νερά  φθάνουν από την οροσειρά του Paine για την άρδευση και στις δύο πλαγιές. Υπάρχει μια πληθώρα  ποταμών και  μεγάλων παγωμένων λιμνών που έχουν εξαπλωθεί σε όλο το πάρκο. 

Υδρόβια πτηνά, ñandues, armadillos, χήνες και οι αλεπούδες είναι μερικά από τα πιο πολυάριθμα είδη του πάρκου, αν και υπάρχει ένα ζώο που ξεχωρίζει πάνω απ 'όλα γιατί είναι το πιο χαρακτηριστικό της Παταγονίας: η γκουανάκο. 

Από τις τέσσερις Νοτιοαφρικάνικές καμήλες, είναι η πιο ευπροσάρμοστη και μπορεί να ζήσει από το επίπεδο της θάλασσας μέχρι το υψόμετρο των 4000 μέτρων. 
Υπάρχει ένα σταθερός πληθυσμός τους σε Torres del Paine. Οι νέοι άρρενες συγκεντρώνονται σε κοπάδια περίπου 30 μέχρι την ηλικία των πέντε ετών, όταν φτάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα. Αυτή τη στιγμή, χωρίζουν και αποτελούν  ομάδα και αναζητούν το δικό τους έδαφος και τα θηλυκά και να σχηματίσουν μια νέα οικογένεια. 

Τα κοπάδια γκουανάκο χωρίζουν το brushland Torres del Paine και προ-έρημο σε σημειωμένεςι εδαφικές περιοχές. Κάθε ομάδα έχει ένα κυρίαρχο αρσενικό, το οποίο δεν επιτρέπει σε κανένα από τους εφήβους να ζευγαρώσει με τα θηλυκά και είναι εγκατεστημένη μια άκαμπτη ιεραρχία. 

Στην εποχή του ζευγαρώματος, το κυρίαρχο αρσενικό πρέπει να επαναβεβαιώσει τη θέση του στο πρόσωπο των νέων υποψηφίων και υπάρχουν συχνές καταδιώξεις, το δάγκωμα, και φτύσιμο των γαστρικών υγρών και μερικώς χωνευμένων τροφών. 

Αν και η κατανομή τους είναι εξαιρετικά περιορισμένη από την πίεση του ανθρώπου, κάτι που του αρχαίου τοτεμικής αφορά τα Νότια Ινδιάνων της Αμερικής συνεχίζει να εμποτίσει το σχήμα του γουανάκο. Μερικοί κάτοικοι της περιοχής εξακολουθούν να προσεγγίζουν περιοχές όπου κοπάδια πέρασαν τη νύχτα για να συλλέξει χώμα μουσκεμένος με ούρα και περιττώματα. Αποτελούν μικρές μπάλες έξω από αυτό και να το χρησιμοποιήσετε με τη μορφή χαπιών ως φάρμακο για διάφορες σωματικές και πνευματικές ασθένειες. 

Με τον ίδιο τρόπο όπως και οι Patagonians θαύμαζε το γουανάκο, οι Ίνκας λάτρευαν τον κόνδορα σαν θεό. Γι 'αυτούς, ήταν ο «Άρχοντας των Άνδεων», ένα μυθικό ζώο που τους ενέπνευσε με σεβασμό και ευλάβεια. 
Ο κόνδορας των Άνδεων είναι το μεγαλύτερο αρπακτικό πουλί στον κόσμο και το μεγαλύτερο πουλί. Με μια έκταση περίπου τεσσάρων μέτρων και βάρους μέχρι 12 κιλά, αυτό το μεγαλοπρεπές φυλλάδιο απαιτεί ρεύματα αέρα για να πετάξει. Τεράστια μύες του επιτρέπουν μόνο να κάνει τριάντα συνεχόμενες κινήσεις πτέρυγα πριν fallin στην εξάντληση, η οποία είναι ο λόγος που είναι γενικά να δούμε πλάνισμα σε κύκλους μέχρι να φτάσει τα ύψη άνω των 6.000 μέτρων.

Ένα video του   Planet Doc, με δυνατότητα εμφάνισης ελληνικών υποτίτλων..

http: //planetdoc.tv/playlist-full-doc .

ισπανικό βίντεο: http: //planetdoc.tv/documental-torres ...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΕΣΡ: Ἀποφασίζομεν καί διατάσσομεν τήν λογοκρισία τοῦ Τύπου!

  ΕΣΡ: Ἀποφασίζομεν καί διατάσσομεν τήν λογοκρισία τοῦ Τύπου! 27 Σεπτεμβρίου, 2024 prodromikos Μανώλης Κοττάκης 5 δημοσιογράφοι, μέλη τῆς ΕΣ...