Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ROBINS ( ΚΟΚΚΙΝΟΛΑΙΜΗΔΕΣ )

Ενδιαφέροντα γεγονότα για τους 

Αμερικανικούς Robins ( κοκκινολαίμηδες )

Αμερικανική robin
Ο αμερικανικός ( robin ) κοκκινολαίμης  ( Turdus migratorius ) είναι ένα ωδικό πτηνό που ανήκει στην οικογένεια Turdidae.
Είναι εγγενές στην περιοχή της Νεκράκτικης .
Αμερικανικά robin βρίσκονται όλο το χρόνο στο νότιο Καναδά από Newfoundland ως τη Βρετανική Κολομβία, σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και κατά μήκος της Sierra Madre στο νότιο Μεξικό .
 Μεταναστεύουν νότια για το χειμώνα, φτάνοντας μέχρι το νότιο Μεξικό και τη Γουατεμάλα. Το καλοκαίρι βρίσκονται βορειοδυτικά στον βορειότερο Καναδά και την Αλάσκα.
Οι Αμερικανικοί Robins ζουν σε πολλά διαφορετικά ενδιαιτήματα, όπως δασικές εκτάσεις, θάμνους, Τούντρα, κήπους, οπωρώνες, γκαζόν και χωράφια.
Η μακρύτερη γνωστή διάρκεια ζωής στην άγρια ​​φύση ενός αμερικανικού robin είναι 14 χρόνια. Ωστόσο, η μέση διάρκεια ζωής είναι 2 χρόνια στη φύση .
American-robin-2
Το Αμερικάνικο ρομπίν έχει μήκος από 23 έως 28 εκατοστά (9.1 έως 11 ίντσες) από το ράμφος μέχρι την ουρά και ζυγίζει από 59 έως 94 γραμμάρια (2.1 έως 3.3 oz), με άνοιγμα πτέρυγας  από 31 έως 41 cm (12 έως 16 ίντσες ).
Τα αρσενικά είναι  λίγο μεγαλύτερα από τα θηλυκά.
Το  φτέρωμα τους  είναι καστανό στις πλάτες, κοκκινωπό στο στήθος και λευκό στο κάτω μέρος της κοιλιάς και κάτω από τα φτερά της ουράς τους. Οι λαιμοί τους είναι λευκοί, με μαύρες ραβδώσεις. Το κεφάλι ποικίλλει από μαύρο σε γκρίζο με λευκές αψίδες πάνω και κάτω από τα μάτια τους. Τα θηλυκά είναι ελαφρώς πιο ανοιχτά από τα αρσενικά.
Αμερικανική-robin-3
Οι Αμερικανικοί  κοκκινολαίμηδες είναι ημερόβιοι . Είναι κοινωνικά πουλιά , ειδικά κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν συγκεντρώνονται σε μεγάλους αριθμούς στις χειμερινές τους εκτάσεις. Συγκεντρώνονται σε μεγάλα κοπάδια το βράδυ, συχνά σε ένα απομονωμένο βάλτο ή σε μια περιοχή πυκνής βλάστησης, όπου φουσκώνουν στα δέντρα. Αυτά τα χειμερινά σύνολα διαλύονται κατά τη διάρκεια της ημέρας για να τροφοδοτούν σχηματίζοντας μικρότερα κοπάδια. Οι αμερικανικοί κοκκινολαίμηδες υπερασπίζονται τις περιοχές αναπαραγωγής κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και είναι λιγότερο κοινωνικοί κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.
Αμερικανικό κοπάδι ρομπίν
Οι αμερικανικοί κοκκιμολαίμηδες τρέφονται με μείγμα φρούτων, μούρων, γαιοσκωλήκων και εντόμων , όπως κορμοράνες, κάμπιες και ακρίδες . Η διατροφή τους αποτελείται συνήθως από περίπου 40% έντομα και 60% φρούτα και μούρα. Ωστόσο, οι αμερικανοί robins είναι ευέλικτοι και  τρώνε όποια τροφή είναι πιο διαθέσιμη. Οι αμερικανικοί robins λαμβάνουν πολλή υγρασία από τα τρόφιμα που τρώνε, ιδιαίτερα τα ζουμερά μούρα και τα έντομα, αλλά μπορεί επίσης να χρειαστεί να πίνουν ελεύθερα νερό από τις πισίνες.
American-robin-4
Το αρσενικό αμερικανικό robin, όπως και με πολλές τσίχλες, έχει ένα περίπλοκο και σχεδόν συνεχές τραγούδι . Είναι μια σειρά από 10 ή τόσο σαφή σφυρίgmata που συναρμολογούνται από μερικές συχνά επαναλαμβανόμενες συλλαβές και συχνά περιγράφονται ως ευχάριστα, χαρούμενα και εύθυμα. Οι συλλαβές ανυψώνονται και πέφτουν , αλλά μεταδίδονται με σταθερό ρυθμό, με μια παύση πριν το πουλί αρχίσει να τραγουδά ξανά. Το τραγούδι ποικίλλει σε περιφερειακό επίπεδο και το στυλ ποικίλλει ανάλογα με την ώρα της ημέρας. Η περίοδος του τραγουδιού είναι από τα τέλη Φεβρουαρίου ή αρχές Μαρτίου έως τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου. Μερικά πουλιά, ιδιαίτερα στα ανατολικά, τραγουδούν περιστασιακά τον Σεπτέμβριο ή αργότερα.
Ο Αμερικανικός κοκκινολαίμης είναι συχνά μεταξύ των πρώτων τραγουδιστών που τραγουδούν με την άνοδο της αυγής ή μερικές ώρες πριν, και το τελευταίο φως το βράδυ. Το robin τραγουδάει επίσης όταν πλησιάζουν οι καταιγίδες και πάλι όταν οι καταιγίδες έχουν περάσει. Συνήθως τραγουδάει από ένα ψηλό κλαδί σε ένα δέντρο.
Εκτός από το τραγούδι του, το αμερικανικό robin έχει μια σειρά από κλήσεις που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία συγκεκριμένων  πληροφοριών. Για παράδειγμα τόσο τα αρσενικά όσο και τα θηλυκά χρησιμοποιούν τσιρίγματα ή ήχο σαν τσούκ για να προειδοποιήσουν για την παρουσία ενός αρπακτικού.
Το αμερικανικό robin αρχίζει να αναπαράγεται λίγο μετά την επιστροφή της ζωής στο καλοκαιρινό εύρος της . Τα αρσενικά και τα θηλυκά σχηματίζουν δεσμό ζεύγους κατά την περίοδο αναπαραγωγής και ενώ μεγαλώνουν τους νέους. Είναι ένα από τα πρώτα είδη πουλιών της Βόρειας Αμερικής που γεννούν αυγά και συνήθως έχει δύο έως τρία αυγά ανά αναπαραγωγική περίοδο, η οποία διαρκεί από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο.
Αμερικανική κοκκινιστή φωλιά κοτόπουλου
Μια νέα φωλιά είναι χτισμένη για κάθε απόθεση αυγών . Η θηλυκή robin χτίζει τη φωλιά. Μια απόθεση αυγών αποτελείται από 3 έως 5 ανοιχτόχρωμα αυγά και επωάζεται μόνο από το θηλυκό . Τα αυγά εκκολάπτονται μετά από 14 ημέρες και οι νεοσσοί αφήνουν τη φωλιά τους δύο εβδομάδες αργότερα. Τα ενήλικα αρσενικά και θηλυκά συμμετέχουν ενεργά στην προστασία και τη διατροφή των νεοσσών, μέχρι να μάθουν να τρέφονται μόνα τους.
Οι νεαροί robins και τα αυγά γίνονται τροφή για  σκίουρους , φίδια και μερικά πουλιά, όπως μπλε τζάες ,  κοινοί κροταλίες και αμερικανικά κοράκια . 
Ο ενήλικος κοκκινολαίμης ξεγελιέται από  γεράκια , γάτες και φίδια (ειδικά φίδια αρουραίων).
Οι Αμερικανικοί κοκκινολαίμηδες μπορούν να κινηθούν, ή να επιτεθούν σε μικρά αρπακτικά ζώα, όπως μπλε τζάες και φίδια.
Το αμερικανικό robin είναι το πουλί του Κονέκτικατ, του Μίτσιγκαν και του Ουισκόνσιν.
Αμερικανική-robin-5
Ο αμερικανικός κοκκινολαίμης έχει μια θέση στην μυθολογία της Αμερικής...
Οι Αμερικανικοί κοκκινολαίμηδες απεικονίζονται συχνά ως εργατικοί, "can-do" πουλιά, που συχνά ανταμείβονται για την εργασιακή τους ηθική.
Σε μερικές φυλές, το έντονο κόκκινο χρώμα του στήθους των Robins συνδέεται με τη φωτιά και οι Robins χαρακτηρίζονται στους θρύλους είτε ως κηδεμόνες είτε ως κλέφτες της φωτιάς.
Σε άλλους θρύλους, παρατηρείται η φροντίδα γονικής συμπεριφοράς των κοκκινολαίμηδων και σε μερικές φυλές θεωρείται καλή τύχη για μια έγκυο γυναίκα να δει τους κοκκινολαίμηδες να ταϊζουν τους νέους τους.
Στη φυλή Blackfoot, οι κοκκινολαίμηδες είναι σύμβολο της ειρήνης και η παρουσία τους λέγεται ότι αποτελεί ένδειξη ότι ένα στρατόπεδο ή ένα χωριό θα ήταν ασφαλές από την επίθεση. Το Hopi βλέπει το robin ως κατευθυντικό φύλακα, που συνδέεται με το νότο. Οι άνθρωποι φων φυλών Tlingit της Βορειοδυτικής Βόρειας Αμερικής το θεωρούσαν ως ήρωα πολιτισμού που δημιούργησε ο Raven για να ευχαριστήσει τους ανθρώπους με το τραγούδι του.
Το robin θεωρείται σύμβολο της άνοιξης . Ένα πολύ γνωστό παράδειγμα είναι ένα ποίημα της Emily Dickinson, "Έχω τρομάξει ότι πρώτος Robin So".
Το μπλε αυγό του Robin είναι ένα χρώμα που χαρακτηριστικά ονομάζεται με τα αυγά του πουλιού.
Interesting facts about American robins | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πώς να πετύχετε σύσφιξη δέρματος μετά από απώλεια βάρους

  Πώς να πετύχετε σύσφιξη δέρματος μετά από απώλεια βάρους Bigstock Αν και αυτό είναι ένα κοινό πρόβλημα μετά την απώλεια βάρους, μπορεί να ...