Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΦΙΔΙΑ ( KING SNAKES )

Ενδιαφέροντα γεγονότα σχετικά με τα kingsnakes ( βασιλικά φίδια )  

Κουνέλι
Τα βασιλικά φίδια δεν είναι δηλητηριώδη
Υπάρχουν 10 είδη και 45 υποείδη των kingsnakes .
Έχουν βρεθεί σε όλες σχεδόν τις Ηνωμένες Πολιτείες , τα νότια τμήματα του Οντάριο και του Κεμπέκ, προς τα κάτω μέσα στην Κεντρική Αμερική και τμήματα της Νότιας Αμερικής.
Τα Kingsnakes κατοικούν στις άγονες ερήμους, τα βουνά, τις αγροτικές εκτάσεις, τα λιβάδια, τα πεύκα και τα φυλλοβόλα δάση, στα 2.600 μέτρα στα βράχια και στα 3.050 μέτρα στις Άνδεις και στα παράκτια ενδιαιτήματα.
Kingsnakes είναι μέρος της οικογένειας Colubridae , η οποία είναι μια μεγάλη οικογένεια από μη δηλητηριώδη φίδια.
Τα βασιλικά  φίδια είναι μέλη του γένους Λαμπροπήτλη . Λαμπροπέλιτος σημαίνει  αυτός που έχει"λαμπερή ασπίδα" , ένα όνομα που τους δίνεται σε σχέση με τις ομαλές ραχιαίες κλίμακες.
Kingsnake-2
Υπήρξε μια σχετική αναταραχή στον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες ταυτίζονται με τα βασιλικά φίδια  και αυτό συμβαίνει επειδή έχουν κάνει νέες προόδους στη μοριακή βιολογία. Αρκετά είδη  που κάποτε ήταν συγκεντρωμένα σε ένα είδος έχουν πλέον αναγνωριστεί και ταξινομηθεί ως το δικό τους είδος. Τα κοκκινόψαρα θεωρούνταν κάποτε milksnakes, αλλά τώρα είναι στο δικό τους είδος.
Τα kingsnakes είναι φίδια μεγάλης διάρκειας ζωής . Η διάρκεια ζωής είναι από 20 έως 30 έτη , ανάλογα με το είδος.
Έχουν μέγεθος από 36 έως 213 εκατοστά (14 έως 84 ίντσες), ανάλογα με το είδος.
Η πλειοψηφία των kingsnakes έχουν αρκετά ζωντανά μοτίβα στα δέρματά τους .
Kingsnake-3
Ορισμένα είδη kingsnake, όπως το κόκκινο kingsnake, το μεξικάνικο φίδι γάλακτος και το κόκκινο φίδι γάλακτος, έχουν χρωματισμό και μοτίβο που μπορεί να τους προκαλέσει σύγχυση με τα ιδιαίτερα δηλητηριώδη κοραλλιογενή φίδια. Υπάρχει μια ομοιοκαταληξία που θα σας βοηθήσει να ξεχωρίσετε ένα θανατηφόρο κοραλλιογενές φίδι από τη μη θηλυκή του εμφάνιση: "Κόκκινο σε μαύρο, φίλος του Jack. Κόκκινο με κίτρινο, σκοτώστε έναν συναδέλφους. "   (“Red on black, friend of Jack; Red on yellow, kill a fellow.”)
Τα βασιλικά φίδια έχουν στρογγυλές κόρες (όπως και άλλα μη δηλητηριώδη φίδια), στρογγυλεμένη σιαγόνα και κεφαλή σχήματος κουταλιού .
Τα βασιλικά φίδια είναι κυρίως νυκτερινά . Ωστόσο, σε περιοχές με μέτρια κλίματα, όπως η Νότια Καλιφόρνια, μπορεί να είναι ημερήσια.
Kingsnake-4
Τα Kingsnakes είναι ενεργοί κυνηγοί , αναζητώντας λεία, όχι με ενέδρα  όπως οι κροταλίες .
Τα βασιλικά φίδια  χρησιμοποιούν το σφίξιμο για να σκοτώσουν τη λεία τους και τείνουν να είναι ευκαιριακά όταν πρόκειται για τη διατροφή τους.  Μπορούν να τρώνε και άλλα φίδια , συμπεριλαμβανομένων δηλητηριωδών φιδιών.
Ο "βασιλιάς" στο όνομα (όπως και με το βασιλιά κόμπρα) αναφέρεται σε αυτό το πείσμα όπως και σε άλλα φίδια.
Εκτός από την κατανάλωση άλλων φιδιών, τα kingsnakes τρώνε επίσης σαύρες , τρωκτικά, πουλιά και αυγά, χρησιμοποιώντας το ισχυρό οξύ του στομάχου τους για να διαλύσουν το θήραμά τους.
Kingsnake φαγητό σαύρα
Ανάλογα με το μέγεθος του γεύματος, ο kingsnake δεν μπορεί να φάει και πάλι για αρκετές ημέρες.
Σχεδόν όλα τα ερπετά, συμπεριλαμβανομένων των kingsnakes, είναι ψυχρόαιμα . Ως ψυχρόμορφα πλάσματα, όπως οι κροταλίες εξαρτώνται από τον ήλιο για να τους ζεσταίνουν σε βέλτιστες θερμοκρασίες και σκιερούς χώρους για να κρυώσουν.
Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, τα περισσότερα βασιλικά φίδια βρίσκουν ένα μέρος για να αδρανούν μέχρι την άνοιξη, εκτός αν ζουν σε ένα θερμότερο κλίμα.
Οι επιστήμονες δεν γνωρίζουν πολλά για το πώς επικοινωνούν μεταξύ τους Χρησιμοποιούν αρωματικούς αδένες για το ζευγάρωμα και για να αποκρούσουν άλλα φίδια. Χρησιμοποιούν επίσης γλωσσικές κινήσεις για την ανίχνευση χημικών σημάτων. Όπως τα περισσότερα φίδια, έχουν εξαιρετική όραση . Δεν μπορούν να "ακούσουν", αλλά είναι πολύ ευαίσθητα στις δονήσεις .
Όπως και άλλα μη δηλητηριώδη φίδια, τα kingsnakes είναι oviparous , που σημαίνει αποθέτουν αυγά.
Kingsnake αυγά
Ένα ενήλικο θηλυκό βάζει ένα σύμπλεγμα αυγών κάτω από τα φύλλα στο έδαφος ή ένα σάπιο κούτσουρο και τα αφήνει.  Εκκολάπτονται αφύλακτα από 2 έως 3 μήνες αργότερα . Τα εκκολαπτήρια κυμαίνονται σε μέγεθος από 10 έως 30 εκατοστά (4 έως 12 ίντσες). Είναι εντελώς ανεξάρτητα από τη στιγμή που σπάζουν το κέλυφος.
Στα φυσικά τους αρπακτικά ζώα περιλαμβάνουν γεράκια , αετούς , κογιότ , ρακούν , αλεπούδες , skunks , bobcats, ακόμα και
άλλα kingsnakes.
Ένα είδος kingsnake είναι ο γαλακίσκος ( Lampropeltis triangulum ), επίσης γνωστός ως τρίχρωμος ή τρίχρωμος βασιλιάς. Ένας κοινός μύθος για τα milksnakes είναι ότι το πιπιλίζουν το γάλα από τους μαστούς της αγελάδας! Πολλά milksnakes βρίσκονται πράγματι σε αχυρώνες, αλλά ψάχνουν για ποντίκια και όχι για γάλα.
Milksnake
Το κοινό kingsnake ( Lampropeltis getula ) είναι γνωστό ότι έχει ανοσία στο δηλητήριο άλλων φιδιών και τρώνε κροταλίες, αλλά δεν είναι αναγκαστικά άνοσοι στο δηλητήριο φιδιών από διαφορετικές περιοχές.
Kingsnakes, όπως ο Kingsnake της Καλιφόρνιας ( Lampropeltis getula californiae ), μπορούν να ασκήσουν διπλάσια δύναμη συστολής σε σχέση με το μέγεθος του σώματος όπως τα ratsnakes και οι πύθωνες. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι τέτοια ισχυρά κουλουριάσματα μπορεί να είναι μια προσαρμογή στο φίδι και σε άλλα ερπετά, τα οποία μπορούν να διατηρήσουν χαμηλότερα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα πριν από την ασφυξία.
Τα μαύρα kingsnakes ( Lampropeltis nigra ) εμφανίζονται σχεδόν σταθερά τζετ μαύρο, αλλά έχουν ίχνη από λευκές ή κίτρινες κηλίδες ή ζώνες και μερικές φορές λευκούς λαιμούς.
Kingsnake μαύρο
Τα περισσότερα είδη τους δεν κινδυνεύουν, αν και οι πληθυσμοί κάποιων μειώνονται, σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN).
Ο βασιλιάς του νησιού Todos Santos ( Lampropeltis herrerae ) βρίσκεται σε κρίσιμο κίνδυνο. Αυτό το είδος βρίσκεται μόνο σε ένα νησί, το Isla Todos Santos, στα ανοικτά των ακτών της Μπάγια Καλιφόρνια του Μεξικού.
Το κράτος της Καλιφόρνιας θεωρεί τον τρελό βασιλιά του Σαν Ντιέγκο ( Lampropeltis zonata pulchra ) ευάλωτο.
Τα Kingsnakes είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και συλλεγμένα είδη των φιδιών λόγω της προσαρμοστικότητάς τους ως κατοικίδια ζώα και την ευκολία της φροντίδας.
Τα δαγκώματα του Kingsnake δεν βλάπτουν, αλλά το σοκ ενός μπορεί να σας κλονίσει λίγο. Τα δόντια Kingsnake δεν προκαλούν μεγάλη ζημιά στο δέρμα σας, αλλά καθώς μπορεί να αιμορραγεί, συνιστάται να θεραπεύετε την περιοχή με αντισηπτικό για να εξασφαλίσετε ότι η πληγή δεν μολύνεται. Μερικές φορές ένα βασιλικό φίδι μπορεί να δαγκώσει και να αρνηθεί να φύγει.
http://justfunfacts.com/interesting-facts-about-kingsnakes/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Απίστευτο: Τι βρήκαν μέσα στο στομάχι γυναίκας που ταξίδευε στο αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ

  Απίστευτο: Τι βρήκαν μέσα στο στομάχι γυναίκας που ταξίδευε στο αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ Η 30χρονη γυναίκα συνελήφθη στο διεθνές αερ...