Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

JOHN PILGER----John Pilger

John Pilger

07abcc97-de9a-4e71-83f3-8fe878159d43

4 Αυγούστου 2017 Ο 
John Pilger γράφει -

Ο αμερικανός υποβρύχιος καπετάνιος λέει, "Όλοι έχουμε πεθάνει μια μέρα, μερικοί νωρίτερα και μερικοί αργότερα. Το πρόβλημα ήταν πάντα ότι δεν είσαι ποτέ έτοιμος, γιατί δεν ξέρεις πότε θα έρθει. Λοιπόν, τώρα ξέρουμε και τίποτα δεν πρέπει να γίνει γι 'αυτό. "
Λέει ότι θα είναι νεκρός μέχρι τον Σεπτέμβριο. Θα περάσει περίπου μια εβδομάδα για να πεθάνει, αν και κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Τα ζώα ζουν το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Ο πόλεμος τελείωσε σε ένα μήνα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία και η Κίνα ήταν οι πρωταγωνιστές. Δεν είναι ξεκάθαρο αν ξεκίνησε τυχαία ή λάθος. Δεν υπήρξε νικητής. Το βόρειο ημισφαίριο είναι μολυσμένο και άψυχο τώρα.
Μια κουρτίνα ραδιενέργειας κινείται νότια προς την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, τη νότια Αφρική και τη Νότια Αμερική. Μέχρι τον Σεπτέμβριο, οι τελευταίες πόλεις, πόλεις και χωριά θα υποχωρήσουν. Όπως στο βορρά, τα περισσότερα κτίρια θα παραμείνουν ανέγγιχτα, κάποια φωτίζονται από τις τελευταίες αναβοσβήνει του ηλεκτρικού φωτός.
Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο τελειώνει ο κόσμος
Όχι με ένα κτύπημα αλλά με ένα κλαψουρίζω
Αυτές οι γραμμές από το ποίημα του TS Eliot The Hollow Men εμφανίζονται στην αρχή του μυθιστορήματος του Nevil Shute σχετικά με την παραλία, που με άφησε κοντά στα δάκρυα. Οι σημειώσεις στο εξώφυλλο είπαν το ίδιο.
Δημοσιεύθηκε το 1957 στο ύψος του Ψυχρού Πολέμου, όταν πολλοί συγγραφείς ήταν σιωπηλοί ή σιωπηλοί, είναι ένα αριστούργημα. Αρχικά η γλώσσα υποδηλώνει ένα γλυκό λείψανο. Αλλά τίποτα που έχω διαβάσει σχετικά με τον πυρηνικό πόλεμο είναι τόσο άκαμπτο στην προειδοποίησή του. Κανένα βιβλίο δεν είναι πιο επείγον.
Μερικοί αναγνώστες θα θυμούνται την ασπρόμαυρη ταινία του Χόλιγουντ με πρωταγωνιστή τον Γκρέγκορυ Πέκ ως κυβερνήτη του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος παίρνει το υποβρύχιο του στην Αυστραλία για να περιμένει το σιωπηλό, άμορφο φάντασμα που καταλήγει στον τελευταίο του ζωντανό κόσμο.
Διάβασα την Παραλία για πρώτη φορά την άλλη μέρα, τελειώνοντας τη δεδομένου ότι το Κογκρέσο των ΗΠΑ ψήφισε νόμο για να διεξάγει οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία, τη δεύτερη πιο θανατηφόρα πυρηνική δύναμη στον κόσμο. Δεν υπήρξε δικαιολογία για αυτή την παράνοια, εκτός από την υπόσχεση λεηλασίας.
Οι "κυρώσεις" απευθύνονται και στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία, η οποία εξαρτάται από το ρωσικό φυσικό αέριο και τις ευρωπαϊκές εταιρείες που κάνουν νόμιμες επιχειρήσεις με τη Ρωσία. Σε αυτό που πέρασε στη συζήτηση για το Καπιτώλιο, οι πιο τσακιστές γερουσιαστές δεν άφησαν καμία αμφιβολία ότι το εμπάργκο σχεδιάστηκε για να αναγκάσει την Ευρώπη να εισάγει ακριβό αμερικανικό αέριο.
Ο κύριος στόχος τους φαίνεται να είναι ο πόλεμος - ο πραγματικός πόλεμος. Καμία πρόκληση ως ακραία δεν μπορεί να προτείνει τίποτα άλλο. Φαίνεται ότι το θέλουν, αν και οι Αμερικανοί έχουν λίγη ιδέα ποιος είναι ο πόλεμος. Ο εμφύλιος πόλεμος του 1861-5 ήταν ο τελευταίος στην ηπειρωτική χώρα. Ο πόλεμος είναι αυτό που κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε άλλους.
Το μόνο έθνος που χρησιμοποίησε πυρηνικά όπλα εναντίον ανθρωπίνων όντων, έχει καταστρέψει από τότε κυβερνήσεις, πολλές από αυτές τις δημοκρατίες, και έχει σπάσει ολόκληρες κοινωνίες - οι εκατομμύρια θανάτους στο Ιράκ ήταν ένα κλάσμα της σφαγής στην Ινδο-Κίνα, Ο Ρέιγκαν ονόμασε "μια ευγενή αιτία" και ο Πρόεδρος Ομπάμα αναθεωρήθηκε ως τραγωδία ενός "εξαιρετικού λαού". Δεν μιλούσε για τους Βιετναμέζους.
Τραβήξτε το περασμένο έτος στο Μνημείο του Λίνκολν στην Ουάσινγκτον, ακούσατε έναν οδηγό για τις υπηρεσίες των Εθνικών Πάρκων που διδάσκει ένα σχολικό πάρτι νεαρών εφήβων. «Ακούστε», είπε. "Έχουμε χάσει 58.000 νεαρούς στρατιώτες στο Βιετνάμ, και πέθαναν υπερασπιζόμενοι την ελευθερία σας".
Σε ένα εγκεφαλικό επεισόδιο, η αλήθεια ήταν ανεστραμμένη. Δεν υπερασπίστηκε καμία ελευθερία. Η ελευθερία καταστράφηκε. Έπεσε χώρα μια αγροτική χώρα και εκατομμύρια άνθρωποι της σκοτώθηκαν, μοιράστηκαν, εκδιώχθηκαν, δηλητηριάστηκαν. 60.000 από τους εισβολείς πήραν τη ζωή τους. Ακούστε, πράγματι.
Μια λοβοτομία εκτελείται σε κάθε γενιά. Τα γεγονότα καταργούνται. Η ιστορία αποκόπτεται και αντικαθίσταται από αυτό που το περιοδικό Time καλεί "ένα αιώνιο δώρο". Ο Χάρολντ Πίντερ το περιέγραψε ως "χειραγώγηση της εξουσίας σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ μεταμφιέζομαι ως δύναμη για καθολικό καλό, μια λαμπρή, ακόμη και πνευματική, εξαιρετικά επιτυχημένη πράξη ύπνωσης [που σήμαινε] ότι δεν συνέβη ποτέ. Τίποτα δεν έγινε ποτέ. Ακόμα και ενώ συνέβαινε δεν συνέβαινε. Δεν είχε σημασία. Δεν ήταν ενδιαφέρον. "
Όσοι αυτοαποκαλούνται φιλελεύθεροι ή τείνουν "αριστερά" είναι ανυπόμονοι συμμετέχοντες σε αυτή τη χειραγώγηση και την πλύση εγκεφάλου, που σήμερα επιστρέφουν σε ένα όνομα: το ατού.
Το τράμπα είναι τρελός, φασίστας, πανούκλας της Ρωσίας. Είναι επίσης δώρο για «φιλελεύθερους εγκεφάλους που έχουν μαρκαριστεί στη φορμαλδεΰδη της πολιτικής ταυτότητας», έγραψε εκπληκτικά η Λουτσιάνα Μπόνε. Η εμμονή με τον άνδρα Trump - όχι το Trump ως σύμπτωμα και καρικατούρα ενός διαρκούς συστήματος - προκαλεί μεγάλο κίνδυνο για όλους μας.
Ενώ συνεχίζουν τις απολιθωμένες αντι-Ρωσικές ατζέντες τους, τα ναρκισσιστικά μέσα όπως το Washington Post, το BBC και το Guardian καταστέλλουν την ουσία της πιο σημαντικής πολιτικής ιστορίας της εποχής μας, καθώς ζυγίζουν σε κλίμακα που δεν θυμάμαι στη ζωή μου.
Στις 3 Αυγούστου, σε αντίθεση με την έκταση που ο Κηδεμόνας έδωσε για να αναγκάσει τους Ρώσους να συνωμοτούν με το Trump (που θυμίζει την ακροδεξιά επίχριση του John Kennedy ως «σοβιετικό πράκτορα»), το χαρτί θάφτηκε, στη σελίδα 16, Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών αναγκάστηκε να υπογράψει ένα νομοσχέδιο του Κογκρέσου που κήρυξε οικονομικό πόλεμο στη Ρωσία. Σε αντίθεση με κάθε άλλη υπογραφή του Trump, αυτό διεξήχθη σε εικονική μυστικότητα και επισυνάφθηκε με προειδοποίηση από τον ίδιο τον Trump ότι ήταν «σαφώς αντισυνταγματικό».
Ένα πραξικόπημα εναντίον του ανθρώπου στο Λευκό Οίκο βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό δεν οφείλεται στο γεγονός ότι είναι ένας οδυνηρός άνθρωπος, αλλά επειδή έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θέλει πόλεμο με τη Ρωσία.
Αυτή η αναλαμπή της λογικής, ή ο απλός ρεαλισμός, είναι ανάθεμα στους διαχειριστές της «εθνικής ασφάλειας» που φυλάσσουν ένα σύστημα βασισμένο στον πόλεμο, την επιτήρηση, τα όπλα, τις απειλές και τον ακραίο καπιταλισμό. Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τους χαρακτήρισε "τους μεγαλύτερους προμηθευτές βίας στον κόσμο σήμερα".
Έχουν περικυκλώσει τη Ρωσία και την Κίνα με πυραύλους και πυρηνικό οπλοστάσιο. Έχουν χρησιμοποιήσει νεοναζί για να εγκαταστήσουν ένα ασταθές, επιθετικό καθεστώς στη "μεθοριακή περιοχή" της Ρωσίας - τον τρόπο με τον οποίο ο Χίτλερ εισέβαλε, προκαλώντας το θάνατο 27 εκατομμυρίων ανθρώπων. Στόχος τους είναι να αποσυναρμολογήσουν τη σύγχρονη Ρωσική Ομοσπονδία.
Σε απάντηση, η «εταιρική σχέση» είναι μια λέξη που χρησιμοποιείται αδιάκοπα από τον Βλαντιμίρ Πούτιν - τίποτα, φαίνεται ότι θα μπορούσε να σταματήσει μια ευαγγελική προσπάθεια για πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η δυσπιστία στη Ρωσία ίσως τώρα έχει μετατραπεί σε φόβο και ίσως σε κάποιο ψήφισμα. Οι Ρώσοι έχουν σίγουρα πυρηνικές αντιπαραθέσεις με πόλεμο. Οι ασκήσεις αεροπορικής επιδρομής δεν είναι ασυνήθιστες. Η ιστορία τους τους λέει να ετοιμαστούν.
Η απειλή είναι ταυτόχρονη. Η Ρωσία είναι η πρώτη, η Κίνα είναι η επόμενη. Οι ΗΠΑ έχουν μόλις ολοκληρώσει μια τεράστια στρατιωτική άσκηση με την Αυστραλία γνωστή ως Talisman Sabre. Πρόβαλαν έναν αποκλεισμό των στενών της Μαλάκκας και της Θάλασσας της Νότιας Κίνας, μέσω των οποίων περνάει η οικονομική ζώνη της Κίνας.
Ο ναύαρχος που διοικεί τον αμερικανικό στόλο του Ειρηνικού δήλωσε ότι «αν χρειαστεί» θα πυροδοτήσει την Κίνα. Αυτό που θα έλεγε ένα τέτοιο πράγμα δημοσίως στην τρέχουσα ατρόμητη ατμόσφαιρα αρχίζει να κάνει το γεγονός της φαντασίας του Nevil Shute.
Κανένα από αυτά δεν θεωρείται είδηση. Καμία σύνδεση δεν γίνεται καθώς το αίμα της Passchendaele πριν από έναν αιώνα θυμάται. Οι ειλικρινείς αναφορές δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτες σε πολλά από τα μέσα ενημέρωσης. Οι Windbags, γνωστοί ως επικριτές, κυριαρχούν: οι εκδότες είναι ψυχαγωγία ή διαχειριστές γραμμών συμβαλλόμενων μερών. Όπου υπήρχε μία υπο-επεξεργασία, υπάρχει η απελευθέρωση των κλισέ με άξονα-λείανση. Αυτοί οι δημοσιογράφοι που δεν συμμορφώνονται έχουν αποστασιοποιηθεί.
Ο επείγων χαρακτήρας έχει πολλά προηγούμενα. Στην ταινία "Ο ερχόμενος πόλεμος στην Κίνα", ο John Bordne, μέλος του πληρώματος πυραυλικής αεροπορικής δύναμης των ΗΠΑ που εδρεύει στην Οκινάουα της Ιαπωνίας, περιγράφει πώς το 1962 - κατά τη διάρκεια της Κούβας πυραυλική κρίση - ο ίδιος και οι συνεργάτες του " Τους πυραύλους "από το σιλό τους.
Πυρηνικά όπλα, οι πυραύλοι προορίζονταν τόσο στην Κίνα όσο και στη Ρωσία. Ένας μικρός αξιωματικός αμφισβήτησε αυτό και η εντολή τελικά ακυρώθηκε - αλλά μόνο αφού είχαν εκδοθεί με περιστροφικά σέρβις και διατάχτηκαν να πυροβολήσουν σε άλλους σε ένα πλήρωμα πυραύλων αν δεν "σταμάτησαν".
Στο ύψος του Ψυχρού Πολέμου, η αντι-κομμουνιστική υστερία στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν τέτοια που αμερικανικοί αξιωματούχοι που ήταν επίσημα στην Κίνα κατηγορήθηκαν για προδοσία και απολύθηκαν. Το 1957 - το έτος που γράφει ο Shute Στην παραλία - κανένας υπάλληλος στο υπουργείο Εξωτερικών δεν μπόρεσε να μιλήσει τη γλώσσα του πολυπληθέστερου έθνους του κόσμου. Οι ομιλητές της κινεζικής γλώσσας καθαρίστηκαν κάτω από αυστηρές διατυπώσεις, οι οποίες τώρα αντανακλώνται στο νομοσχέδιο του Κογκρέσου που μόλις πέρασε, με στόχο τη Ρωσία.
Ο λογαριασμός ήταν διμερής. Δεν υπάρχει καμία θεμελιώδης διαφορά μεταξύ Δημοκρατών και Ρεπουμπλικάνων. Οι όροι "αριστερά" και "δεξιά" δεν έχουν νόημα. Οι περισσότεροι από τους σύγχρονους πολέμους της Αμερικής ξεκίνησαν όχι από συντηρητικούς, αλλά από φιλελεύθερους δημοκράτες.
Όταν ο Ομπάμα αποχώρησε από το αξίωμα, προήδρευσε έναν επταετή κύκλο πολέμων, συμπεριλαμβανομένου του μακρύτερου πολέμου της Αμερικής και μιας άνευ προηγουμένου εκστρατείας εξωδικαστικών δολοφονιών - δολοφονίας - με αεροσκάφη.
Την περασμένη χρονιά, σύμφωνα με μελέτη του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων, ο Ομπάμα, ο «απρόθυμος φιλελεύθερος πολεμιστής», έπεσε 26.171 βόμβες - τρεις βόμβες κάθε ώρα, 24 ώρες την ημέρα. Έχοντας υποσχεθεί να βοηθήσει "να απαλλαγεί από τον κόσμο" των πυρηνικών όπλων, ο βραβευμένος με Νόμπελ ειρήνης κατασκευάζει περισσότερες πυρηνικές κεφαλές από κάθε πρόεδρο από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Το άγχος είναι ένα wimp για σύγκριση. Ήταν ο Ομπάμα - με τον υπουργό του κράτους Χίλαρι Κλίντον στο πλευρό του - ο οποίος κατέστρεψε τη Λιβύη ως σύγχρονο κράτος και ξεκίνησε την ανθρώπινη καταστροφή στην Ευρώπη. Στο σπίτι, οι ομάδες μετανάστευσης τον γνώριζαν ως "αρχηγό deport".
Μία από τις τελευταίες πράξεις του Ομπάμα ως πρόεδρος ήταν να υπογράψει ένα νομοσχέδιο που έδωσε ρεκόρ 618 δισ. Δολαρίων στο Πεντάγωνο, αντανακλώντας την αυξανόμενη υπεροχή του φασιστικού μιλιταρισμού στη διακυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Το Trump το έχει υποστηρίξει.
Στην λεπτομέρεια ανακαλύφθηκε η δημιουργία ενός «Κέντρου Ανάλυσης και Ανταπόκρισης Πληροφοριών». Αυτό είναι ένα υπουργείο αλήθειας. Είναι επιφορτισμένη με την παροχή μιας «επίσημης αφήγησης γεγονότων» που θα μας προετοιμάσει για την πραγματική πιθανότητα πυρηνικού πολέμου - αν το επιτρέψουμε.
 https://vequinox.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δίκοπο μαχαίρι αυτή η αλήθεια

  Δίκοπο μαχαίρι αυτή η αλήθεια – Joanna Sou – 23 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Ο πόνος και η οργή που βράζει μέσα μας, θολώνει τη κρίση μας. Ξ...