Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΒΑΣΙΛΕΩΝ του G. R. Martin

Το απόσπασμα της Πέμπτης:

Σύγκρουση βασιλέων του G. R. Martin

Τελικά, μια πελώρια δίφυλλη μπρούντζινη πόρτα φάνηκε στα αριστερά της, πιο μεγαλόπρεπη από τις υπόλοιπες. Άνοιξε καθώς πλησίαζε, και δεν μπόρεσε να μη σταθεί για να κοιτάξει. Πίσω της φάνηκε μια σπηλαιώδης πέτρινη αίθουσα, η μεγαλύτερη που είχε δει ποτέ της. Από τους τοίχους της κρανία δράκων κοίταζαν κάτω. πάνω σ’ έναν πανύψηλο αγκαθωτό θρόνο καθόταν ένας γέρος με πλούσια ενδύματα, ένας γέρος με μαύρα μάτια και μακριά γκρίζα μαλλιά.
“Άσ’ τον να βασιλεύει στα καμένα κόκαλα και το ψημένο κρέας” είπε σε κάποιον από κάτω. “Άσ’ τον να βασιλεύει στις στάχτες.” Ο Ντρόγκον τσίριξε σκάβοντας με τα νύχια του το μετάξι και τη σάρκα, αλλά ο βασιλιάς δεν τον άκουσε από το θρόνο του και η Ντάνυ συνέχισε το δρόμο της.
Βισέρυς, ήταν η πρώτη σκέψη την επόμενη φορά που σταμάτησε, αλλά μια δεύτερη ματιά της έδειξε κάτι άλλο. Ο άντρας είχε τα μαλλιά του αδερφού της αλλά ήταν ψηλότερος, και τα μάτια του σκούρα γαλαζωπά, αντί για το χρώμα του λουλακιού. “Αίγκον” είπε σε μια γυναίκα που νανούριζε ένα νεογέννητο μωρό σ’ ένα μεγάλο ξύλινο κρεβάτι. “Ποιο όνομα θα ήταν καλύτερο για ένα βασιλιά;”
“Θα τον κάνεις τραγούδι;” ρώτησε η γυναίκα.
“Έχει τραγούδι” απάντησε ο άντρας. “Είναι ο υπεσχημένος πρίγκηπας, είναι το τραγούδι του πάγου και της φωτιάς.” Μιλώντας σήκωσε τα μάτια του στη Ντάνυ και φάνηκε σαν να την έβλεπε, εκει που στεκόταν έξω από την πόρτα. “Πρέπει να υπάρχει κι άλλος ένας”, είπε, αν και η Ντάνυ δεν κατάλαβε αν μιλούσε στην ίδια ή στην γυναίκα στο κρεβάτι. “Ο δράκοντας έχει τρία κεφάλια.” Πήγε στο κάθισμα του παραθύρου, πήρε μια άρπα και πέρασε ανάλαφρα τα δάχτυλα του πάνω στις ασημένιες χορδές. Γλυκιά θλίψη γέμισε το δωμάτιο κι ο άντρας, η γυναίκα του και το μωρό χάθηκαν σαν πρωινή πάχνη, και μόνο η μουσική απόμεινε για να τη βιάσει να συνεχίσει το δρόμο της.
G.R. Martin, Σύγκρουση βασιλέων, A Song of Ice and Fire, #2, εκδόσεις Anubis, σελ. 692-693.

Το Τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου είναι σειρά μυθιστορημάτων επικής φαντασίας του Αμερικανού λογοτέχνη Τζωρτζ Ρ.Ρ. Μάρτιν.
Ο Μάρτιν ξεκίνησε να γράφει την σειρά το 1991 προς απάντηση στον περιορισμό της τηλεοπτικής παραγωγής και εξέδωσε το πρώτο βιβλίο, Παιχνίδι του Στέμματος, το 1996.
Η σειρά των βιβλίων προσφάτως μεταφέρθηκε και σε τηλεοπτική σειρά με τον τίτλο Game of Thrones η οποία χαρακτηρίστηκε απο τους Times ως δημοφιλέστερη σειρά του κόσμου.
https://wordpress64426.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρματα μάχης προελαύνουν από το κέντρο του Βόλου – Τι συνέβη

Άρματα μάχης προελαύνουν από το κέντρο του Βόλου – Τι συνέβη  ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ/THENEWSPAPER.GR   28 Σεπτεμβρίου, 2024 10:18 Με απόρροια κοι...