Κυριακή 27 Αυγούστου 2017

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΟΜΥΑΛΓΙΑ

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την ινομυαλγία



Η ινομυαλγία είναι μια χρόνια νόσος που προσβάλλει χιλιάδες ανθρώπους σε όλον τον κόσμο.
Σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι που υποφέρουν από αυτή τη νόσο δεν παρουσιάζουν ορατά συμπτώματα, όμως στην πραγματικότητα πρέπει να αντιμετωπίσουν μια απότομη μείωση της ποιότητας ζωής τους.
Στα αρκετά συμπτώματα αυτής της νόσου περιλαμβάνονται ο πόνος, που προσβάλλει τους μύες, τις αρθρώσεις και τα οστά, η κόπωση, καθώς και πεπτικά και συναισθηματικά προβλήματα.
Το πιο ανησυχητικό γεγονός με την ινομυαλγία είναι ότι αντιμετωπίζεται σχετικά δύσκολα, αφού το άτομο μπορεί να φαίνεται να έχει καλή υγεία, παρόλο που πονάει. Λόγω αυτού, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε λεπτομέρειες σχετικά με αυτή τη νόσο, προκειμένου να αναγνωρίζουμε τα συμπτώματα και να ξέρουμε πώς να τα καταπολεμήσουμε.
Συγκεντρώσαμε μια σειρά σχετικών δεδομένων που θα σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα αυτή την πάθηση.
Ανακαλύψτε τα παρακάτω!
Τι συμβαίνει στο σώμα ενός ατόμου που υποφέρει από ινομυαλγία;
Οι άνθρωποι με αυτή τη νόσο παρουσιάζουν μια σειρά από συμπτώματα που αρχικά είναι δύσκολο να γίνουν κατανοητά λόγω του τρόπου με τον οποίο εμφανίζονται.
Μάλιστα, οι άνθρωποι στο περιβάλλον του ασθενούς με ινομυαλγία μπορεί να πιστεύουν ότι ο ασθενής προσποιείται ότι υποφέρει, επειδή μοιάζει να είναι καλά.
Η αλήθεια είναι ότι τα αισθητήρια νεύρα που στέλνουν σήματα πόνου στον εγκέφαλο αρχίζουν να παρουσιάζουν ελαττώματα. Κατά συνέπεια, πυροδοτούνται άλγη και πόνοι από κρύα και ζεστά ερεθίσματα καθώς και από το άγχος.
Ο πόνος δεν προκαλείται άμεσα στα πάσχοντα μέρη του σώματος αλλά στον εγκέφαλο.
Ποια είναι τα συμπτώματα της ινομυαλγίας;

Λόγω της πολυπλοκότητας της ινομυαλγίας και της ομοιότητάς της με άλλες παθήσεις, συχνά είναι δύσκολο να γίνει σωστή διάγνωση.
Ωστόσο, μερικά από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα είναι τα εξής:
  • Πόνος στους μύες, στις αρθρώσεις και στα οστά.
  • Αίσθηση κόπωσης.
  • Ευερέθιστο παχύ έντερο.
  • Ανησυχία και κατάθλιψη.
  • Υπερευαισθησία στον πόνο.
  • Πονοκέφαλοι και ημικρανίες.
  • Μουδιασμένα χέρια και πέλματα.
Ποια είναι τα αίτια της ινομυαλγίας;
Μέχρι σήμερα, οι ειδικοί δεν έχουν προσδιορίσει την ακριβή αιτία αυτής της νόσου. Ωστόσο είναι γνωστό ότι ορισμένοι παράγοντες σχετίζονται με την εμφάνιση ινομυαλγίας.
  • Κληρονομικότητα από τους γονείς στα παιδιά τους (γενετικοί παράγοντες).
  • Συναισθηματικό τραύμα.
  • Διαταραχές ύπνου.
  • Συνεχής έκθεση σε χρόνιο άγχος.
  • Υπερβολική κατανάλωση οξειδωτικών συστατικών από τους ιστούς, όπως η επεξεργασμένη ζάχαρη.
  • Αυτοάνοσα νοσήματα.
  • Ρευματοειδής αρθρίτιδα.
Ποιος κινδυνεύει περισσότερο από ινομυαλγία;
Η ινομυαλγία μπορεί να προσβάλει άνδρες, γυναίκες, ηλικιωμένους και παιδιά.
Ωστόσο σε έρευνες που έχουν διεξαχθεί σχετικά με την ινομυαλγία έχει διαπιστωθεί ότι περισσότερο προσβάλλονται οι γυναίκες, ειδικά εκείνες άνω των 45 ετών.
Επιπλέον ο κίνδυνος εμφάνισης αυτής της νόσου αυξάνεται αν το άτομο πάσχει από διαταραχές όπως ο ερυθηματώδης λύκος και η αρθρίτιδα.
Μπορεί η ινομυαλγία να προκαλέσει γνωστικά προβλήματα;
Πέρα από τον σωματικό πόνο, μπορεί επίσης να παρουσιαστούν γνωστικά προβλήματα όπως απώλεια μνήμης και δυσκολία συγκέντρωσης, αν πάσχετε από ινομυαλγία.
Είναι γνωστό ότι αυτό συσχετίζεται με την ινονεκτίνη και είναι ο λόγος για τον οποίο οι ασθενείς μπορεί να χάνουν σημαντικά αντικείμενα ή να αισθάνονται αποπροσανατολισμένοι.
Γιατί είναι σημαντικό να αποφεύγουμε το άγχος;
Το συνεχές άγχος δεν αποτελεί μονάχα πιθανή αιτία ινομυαλγίας αλλά μπορεί επίσης να αυξήσει την ένταση των συμπτωμάτων αυτής της νόσου.
Οι άνθρωποι που πάσχουν από ινομυαλγία αισθάνονται περισσότερο πόνο, μεγαλύτερη κούραση και βιώνουν γενική αδιαθεσία αν είναι επίσης αγχωμένοι.
Υπάρχει θεραπεία για την ινομυαλγία;
Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία για την ινομυαλγία, καθώς αποτελεί ένα χρόνιο πρόβλημα που περιλαμβάνει αρκετά είδη ενοχλήσεων.
Εφόσον τα συμπτώματα της ινομυαλγίας είναι παρόμοια με εκείνα άλλων παθήσεων, η διάγνωση είναι συχνά ανακριβής και συνήθως συνιστάται συμβατική φαρμακευτική θεραπεία.
Επίσης οι ασθενείς με ινομυαλγία μπορεί να χρειαστούν ψυχολογική φροντίδα προκειμένου να μάθουν να ζουν με όσα συμβαίνουν στο σώμα τους.
Τα φάρμακα που βοηθούν στη μείωση των αλγών και των πόνων που οφείλονται στην ινομυαλγία περιλαμβάνουν τα αναλγητικά, τα αντισπασμωδικά, τα ηρεμιστικά και τα αντικαταθλιπτικά.
Ωστόσο ο πόνος τείνει να επιστρέφει μετά από λίγο.
Ποια είναι τα κλειδιά για την αντιμετώπιση αυτής της νόσου;
Αν και τα φάρμακα είναι χρήσιμα για τη μείωση του πόνου, είναι κρίσιμο να κάνουν οι ασθενείς αλλαγές στον τρόπο ζωής τους.
Μια ισορροπημένη διατροφή υψηλής ποιότητας θα συμβάλει στην ενίσχυση των οστών, των αρθρώσεων και των μυών.
Είναι επίσης σημαντικό να επιδίδονται οι ασθενείς σε ήπια σωματική άσκηση, κατά προτίμηση υπό την επίβλεψη κάποιου επαγγελματία υγείας ή φυσιοθεραπευτή.
Τέλος είναι ουσιαστικό να έχουν ψυχολογική υποστήριξη για να αντιμετωπίσουν κάθε φάση της νόσου.
ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ
http://diasostesrodou.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

3 τρόποι για να γράψετε μια προσωπική δήλωση αποστολής που καθοδηγεί την καριέρα σας

  3 τρόποι για να γράψετε μια προσωπική δήλωση αποστολής που καθοδηγεί την καριέρα σας Από  την Kally  στις  4 Οκτωβρίου 2024 Στον γρήγορο κ...