Σάββατο 26 Αυγούστου 2017

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ

Εικόνες (1)Την Παρασκευή, έτσι υπάρχουν μερικά Διασκεδαστικά Γεγονότα!
Λίγα λίγα κομμάτια καφέ δεν είναι πολύ βαθιά:
  • Οι Άραβες ήταν οι πρώτοι που καλλιέργησαν τον καφέ και οι πρώτοι που έφτιαξαν ποτό από τα φρυγμένα φασόλια γύρω στο 1300 μ.Χ. 
    Ο καφές αρχικά χρησιμοποιήθηκε από μοναχούς και «συνταγογραφήθηκε» από ιατρική άποψη .Turska_kava
  • Σήμερα ο καφές καλλιεργείται σε περισσότερες από 70 χώρες - όλες στις υποτροπικές περιοχές - και περισσότεροι άνθρωποι πίνουν καφέ από οποιοδήποτε άλλο ποτό εκτός από το νερό και ίσως το τσάι.
  • Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταναλώνουν περισσότερο καφέ - 300 εκατομμύρια φλιτζάνια την ημέρα - από οποιαδήποτε άλλη χώρα στο σύνολό της, αλλά άλλες χώρες πίνουν περισσότερα κατά κεφαλήν. Οι μέσοι πολίτες της Φινλανδίας πίνουν περίπου 2,64 φλιτζάνια καφέ την ημέρα, υψηλότερα από οποιοδήποτε άλλο έθνος.
  • Οι εργαζόμενοι που έπιναν τον καφέ αντί να τσιμπήσουν ήταν πιο επιφυλακτικοί και είχαν καλύτερες επιδόσεις στη δουλειά τους, σύμφωνα με μελέτες. 
    Δεν ξέρω πόσο ακριβής είναι αυτό, αλλά αν δεν σκέφτομαι ότι δεν μπορώ να νυχτώ, θα επιλέξω να το πιστέψω.😀_67072652_merchants_getty624
  • Οι περισσότερες έρευνες δείχνουν ότι η κατανάλωση καφέ έχει ποικίλα οφέλη για την υγεία και μπορεί να είναι καλή για την υγεία της καρδιάς.
  • Χρειάζονται περίπου 5000 κιλά κερασιών καφέ για να παράγουν 1.000 λίβρες πράσινων κόκκων καφέ. Τα φασόλια χάνουν άλλο 20 τοις εκατό του βάρους τους στο ψήσιμο.
  • Ο καφές είναι συγγενής οικογένειας φυτών της γαρδένια και πιστεύεται ότι είναι ιθαγενής στην περιοχή της Αφρικής που είναι τώρα η χώρα της Αιθιοπίας. 
    Το λουλούδι είναι επίσης όμορφο και μυρίζει παρόμοια με την Jasmine!
    Κατεβάστε (1)
  • Οι κόκκοι καφέ έχουν μέχρι 800 χαρακτηριστικά γεύσης που οι αισθήσεις μας μπορούν να ανιχνεύσουν. Το κόκκινο κρασί, για λόγους σύγκρισης, έχει μόνο 400. Οι περισσότεροι γνώστες του καφέ προτιμούν τα ήπια ψητά, διότι όσο περισσότερο καβουρντίζει ένας καφές, τα περισσότερα χαρακτηριστικά καίγονται.
  • Ο καφές Espresso έχει μόλις το ένα τρίτο της περιεκτικότητας σε καφεΐνη του συνηθισμένου καφέ. 
    Αυτός είναι ο λόγος που χρησιμοποιώ πάντα καβουρδισμένο καφέ για τα lattes μου και τα cappuccino. Εντάξει η γεύση είναι στην πραγματικότητα γιατί, αλλά hey, καλό να γνωρίζετε καλά!
  • Η διαδικασία ψησίματος αναγκάζει τους κόκκους καφέ να αρχίσουν να απελευθερώνουν διοξείδιο του άνθρακα. Όταν ρίχνετε ζεστό νερό πάνω από φρεσκοκομμένο και αλεσμένο καφέ, όπως σε ένα γαλλικό Τύπο, θα πάρετε ένα αφρώδες κεφάλι σαν αυτό από μια σκοτεινή μπύρα.
  • Ένα δέντρο καφέ ζει για διάστημα μεταξύ 60 και 70 ετών. 
    Ζήστε τον καφέ!
Kauai-the-garden-νησί-20150916-είναι-καφέ-καλό-ή-κακό.jpg
Το εργοστάσιο καφέ είναι ένα INCREDIBLE εδώδιμη, 
ευωδία και εύγευστη δημιουργία!
Υπόμνημα:
Σεϊχ-ΟμάρΥπάρχουν αρχαίοι λογαριασμοί που αποδίδουν την ανακάλυψη του καφέ στον Σεΐχ Ομάρ. Σύμφωνα με το αρχαίο χρονικό (που σώζεται στο χειρόγραφο του Abd-Al-Kadir), ο Omar, ο οποίος ήταν γνωστός για την ικανότητά του να θεραπεύσει τους άρρωστους μέσω προσευχής, εξορίστηκε κάποτε από το Mocha της Υεμένης σε σπηλιά κοντά στο Ousab. Πείνα, ο Όμαρ μασάει μούρα από κοντινούς θάμνους, αλλά τα βρήκε πικρά. Δοκίμασε το ψήσιμο των σπόρων για να βελτιώσει τη γεύση, αλλά έγιναν σκληρά. Στη συνέχεια προσπάθησε να τα βράσει για να μαλακώσουν τους σπόρους, πράγμα που οδήγησε σε αρωματικό καφέ υγρό. Κατά την κατανάλωση του υγρού, ο Omar αναζωογονήθηκε και διατηρήθηκε για μέρες. Καθώς οι ιστορίες αυτού του «θαυματουργού ναρκωτικού» έφτασαν στο Μοχά, ο Όμαρ ζητήθηκε να επιστρέψει και έγινε άγιος.  Από την Αιθιοπία, το εργοστάσιο καφέ εισήχθη στον αραβικό κόσμο μέσω της Αιγύπτου και της Υεμένης.155677098
Ξέρετε κάποια γεγονότα για το καφέ; 
https://cafebookbean.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι   Δημοσιεύτηκε   02 Οκτ, 2024 |   In  Ελληνική  |  από   Γιώργος Αναστόπουλος  | Χρόνος προετοιμασίας 10  Λ...