Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Η ΜΕΘΟΔΟΣ 15/33 της Shannon Kirk

H Μέθοδος 15/33 της Shannon Kirk

γράφει η Αγγελική Δρακάκη
Ένα βιβλίο που διάβασα πρόσφατα και με εξέπληξε ευχάριστα είναι το «Η μέθοδος 15/33 της Shannon Kirk. Ένα βιβλίο που ομοιό του δεν υπάρχει.
Η ιστορία έχει ώς εξής: Mια έγκυο έφηβη την έχουν απαγάγει και την έχουν κλείσει μέσα σε ένα δωμάτιο και αυτή αντί να αντιδράσει όπως θα έπρεπε κανονικά μένει ψύχραιμη σα να μη συμβαίνει τίποτα. Ο μόνος της σκοπός είναι να απελευθερωθεί,να σώσει το αγέννητο παιδί της και να πάρει εκδίκηση,έτσι αρχίζει να σκέφτεται το σχέδιο αποδρασής της.
Στο βιβλίο τα κεφάλαια εναλλάσονται πότε στην ηρωίδα και τις σκέψεις της και πότε στον αστυνομικό που κάνει έρευνες για να την βρουν. Έτσι βλέπουμε την ηρωίδα να καταστρώνει το σχέδιο αποδρασής της μέρα με την μέρα και τον αστυνομικό τις προσπάθεις που κάνει για να την εντοπίσουν.
Η ηρωίδα μου κάνει μεγάλη εντύπωση που παραμένει ψύχραιμη καθόλη την διάρκεια του εγκλεισμού της και ακολουθεί τις οδηγίες του απαγωγέα, πράγμα πρωτόγνωρο για τα φυσιολογικά ανθρώπινα δεδομένα. Κακά τα ψέματα, αλλά ποιό θύμα απαγωγής μένει ήρεμο χωρίς να φωνάξει, να ζητήσει βοήθεια; Κανείς. Και όμως εκείνη μένει ήσυχη, σκέφτεται και υπολογίζει τα πάντα, κάθε μικρή λεπτομέρια μέχρι την μέρα που θα βάλει σε εφαρμογή το σχεδιό της αποδρασή της. Εκεί την περιμένει μια έκπληξη, όπως και σε αυτό το σημείο περιμένει μια έκπληξη τον ίδιο τον αναγνώστη.
Προσωπικά το θεωρώ και ένα εγχειρίδιο επιβίωσης σε περίπτωση που πέσεις θύμα απαγωγής.
Ποιός είναι το θύμα και ο θήτης; Αυτό θα το αποφασίσεις εσύ φίλε αναγνώστη μόλις διαβάσεις και την τελευταία σελίδα του βιβλίου.

Η Μέθοδος 15/33 είναι το ντεμπούτο της δικηγόρου Shannon Kirk και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.
https://stylerivegauche.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι

Μύδια αχνιστά με τυρί και λεμόνι   Δημοσιεύτηκε   02 Οκτ, 2024 |   In  Ελληνική  |  από   Γιώργος Αναστόπουλος  | Χρόνος προετοιμασίας 10  Λ...