Δευτέρα 5 Ιουνίου 2017

ΣΚΑΡΦΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΙΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΠΑΓΕΤΩΝΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ--Climbing the Most Spectacular Glacier in the World




Ο Perito Moreno είναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς παγετώνες στον κόσμο. Το μπροστινό μέρος του παγετώνα είναι 5 χιλιόμετρα πλάτος και 60 μέτρα ύψος. και βρίσκεται κοντά στη χερσόνησο Magallenes.

Αυτός ο  παγετώνας είναι ασυνήθιστος γιατί αντί να κινείται προς τα πίσω, όπως κάνουν οι περισσότεροι από τους παγετώνες του κόσμου αλλά  προχωρεί προς τα εμπρός. 
Αυτό περίεργο φαινόμενο προκαλείται από την ρήξη και αποδέσμευση των γιγαντιαίων μπλοκ του πάγου που πλέουν μακριά στο Canal de los Témpanos. 

Είναι δυνατόν να πάει κάποιος στο εσωτερικό του παγετώνα, αλλά είναι ένα ταξίδι κατάλληλο μόνο για όσους βρίσκονται σε καλή υγεία και με πολλές αντοχές. 
Με την κατάλληλη ενδυμασία και ειδικά υποδήματα, με πεζοπορία για να ολοκληρωθεί η απόσταση  χρειάζονται περίπου 4 ώρες. 
Οι περιπατητές ανταμείβονται με θέα απίστευτη από μπλε λιμνοθάλασσες, βαθιά crevasses και την εκπληκτικές σπηλιές, που δεν τους αφήνουν καμία αμφιβολία ότι είναι στην καρδιά του παγετώνα. 
Τέλος, ανεβαίνουν από ένα από τα  σχεδόν κάθετα τοιχώματα του , στη κορυφή και έχει επιτευχθεί,ο στόχος... Από εκεί μπορεί να παρατηρηθεί όλο αυτό το φυσικό θαύμα. 
Είναι  μια από τις  καλύτερες και πιο εντυπωσιακές εμπειρίες στη φύση.
Ένα υπέροχο video  του Planet Doc, με δυνατότητα εμφάνισης ελληνικών υποτίτλων...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καλά τά ὅπλα, ἀλλά χρειάζονται καί οἱ ἄνθρωποι

Καλά τά ὅπλα, ἀλλά χρειάζονται καί οἱ ἄνθρωποι 30 Σεπτεμβρίου, 2024 prodromikos Δημήτρης Καπράνος «Μηδέν ἐγγραφές μαθητῶν σέ 24 δημοτικά σχο...