Σάββατο 3 Ιουνίου 2017

ΛΙΓΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΙΛΑ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ


Λίγα παραπάνω κιλά συνδέονται με αυξημένη διάρκεια ζωής

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι άνθρωποι που ζυγίζουν μερικά παραπάνω κιλά τείνουν να ζουν περισσότερο από αυτούς που έχουν κανονικό βάρος ή είναι παχύσαρκοι.
ο Steven B. Heymsfield, MD, εκτελεστικός διευθυντής του Pennington Biomedical Research Center στο Baton Rouge, LA Heymsfield, έγραψε ένα κύριο άρθρο στην ανασκόπηση της έρευνας, χωρίς όμως να συμμετέχει σε αυτήν, και επισημαίνει: «Είναι πιθανό ότι, υπό ορισμένες συνθήκες, το να είσαι λίγο υπέρβαρος είναι πιο καλό παρά κακό.»Η αξιολόγηση 97 μελετών, που συμπεριλαμβάνουν 2,88 εκατομμύρια άτομα, αμφισβητεί την ιδέα ότι οι άνθρωποι με φυσιολογικό βάρος ζουν περισσότερο.
Περίπου το 30% των γυναικών και το 40% των ανδρών στις ΗΠΑ είναι υπέρβαροι με βάση το δείκτη μάζας σώματος (ΔΜΣ), ένα μέτρο του μεγέθους που λαμβάνει υπόψη το ύψος και το βάρος ενός ατόμου.
Ενώ μπορεί να μην είναι σε θέση να φορέσουν το αγαπημένο μέγεθος των ρούχων τους, ο κ. Heymsfield λέει ότι δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι πιο άρρωστοι από ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται στο λεγόμενο φυσιολογικό ΔΜΣ.
Θα πρέπει να διαχωριστεί το αισθητικό μέρος από την πραγματική υγεία.

Η αξιολόγηση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, ρίχνει μια φρέσκια ματιά σε σχεδόν δύο δεκαετίες έρευνας για τη σχέση μεταξύ του σωματικού βάρους και του κινδύνου θανάτου.
«Έχουμε ένα τεράστιο όγκο των δεδομένων, διότι συλλέξαμε σχεδόν 100 μελέτες», λέει ο ερευνητής Katherine Flegal, PhD, ένας διακεκριμένος σύμβουλος του Εθνικού Κέντρου Στατιστικής για την Υγείας στο Bethesda, Md.
Τα άτομα με ΔΜΣ κάτω από 30, αλλά πάνω από το φυσιολογικό, ήταν λιγότερο πιθανό να πεθάνουν κατά τη διάρκεια των μελετών σε σύγκριση με άτομα με φυσιολογικό ΔΜΣ.
Η μείωση του κινδύνου θανάτου από όλες τις αιτίες ήταν περίπου 6% για τους ανθρώπους που ήταν υπέρβαροι και ο αριθμός αυτός ήταν εξαιρετικά συνεπής από μελέτη σε μελέτη, λέει ο κ. Flegal.
Όμως, αυτοί οι άνθρωποι που θεωρούνται παχύσαρκοι με βάση το ΔΜΣ, ήταν σε χειρότερη κατάσταση. Είχαν περίπου 18% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από οποιαδήποτε αιτία σε σύγκριση με εκείνους των κανονικών βαρών.
Η έρευνα έχει και προειδοποιήσεις.
Αν και τα ευρήματα είναι προκλητικά, έρχονται με κάποιες σημαντικές επιφυλάξεις.
Η μελέτη εξέτασε μόνο τη σύνδεση μεταξύ του θανάτου και το μέγεθος του σώματος. Δεν περιλαμβάνει άλλα μέτρα για την υγεία που μπορεί να σχετίζονται με το βάρος.
Η συνολική θνησιμότητα [θανάτου από όλες τις αιτίες] είναι σημαντική, αλλά δεν λέει πολλά για την ποιότητα της ζωής», λέει ο Heymsfield. «Δεν εξετάζει αν είστε σε κίνδυνο να αναπτύξετε διαβήτη. Δεν εξετάζει αν είστε σε κίνδυνο για την ανάπτυξη προβλημάτων στις αρθρώσεις.
Η μελέτη δείχνει μια σύνδεση, δεν αποδεικνύει ότι το σωματικό βάρος είναι ο λόγος που μερικοί μεγαλύτεροι άνθρωποι τείνουν να ζουν περισσότερο από εκείνους με κανονικά βάρη.
Για το λόγο αυτό, ο κ. Flegal συμπληρώνει ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να παραιτηθούν από τους στόχους τους για τη σωστή διατροφή και άσκηση.
Δεν προσπαθούμε να κάνουμε οποιεσδήποτε συστάσεις. Δεν προορίζεται ως μια πρόσκληση για κάποιου είδους δράση.
Ωστόσο, τα ευρήματα μπορεί να είναι καθησυχαστικά για τους ανθρώπους που μεταφέρουν κάποιο επιπλέον βάρος, αλλά κατά τα άλλα είναι υγιείς.
«Ίσως μερικά επιπλέον κιλά δεν είναι τόσο θανατηφόρα, όπως έχουμε οδηγηθεί να πιστεύουμε», ολοκληρώνει ο Heymsfield.
Πηγές: www.webmd.com/default.htm
http://ethernews.com/
image: http://mirto.kmfkropenrqxjc5qswrr4mp71wez0ftaimdoekahniox.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/05/extra-pounds.jpg

Read more at http://ethernews.com/%ce%bb%ce%af%ce%b3%ce%b1-%cf%80%ce%b1%cf%81%ce%b1%cf%80%ce%ac%ce%bd%cf%89-%ce%ba%ce%b9%ce%bb%ce%ac-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%b4%ce%ad%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bc%ce%b5-%ce%b1%cf%85%ce%be%ce%b7/#xeQHTwjmQOlYBK5B.99

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αλτσχάιμερ: Πόσα αυγά πρέπει να τρώνε οι άνω των 50 ετών για να μειώσουν κατά 47% τον κίνδυνο

Αλτσχάιμερ: Πόσα αυγά πρέπει να τρώνε οι άνω των 50 ετών για να μειώσουν κατά 47% τον κίνδυνο Μαριάννα Σπανού   Τα   αυγά   αποτελούσαν βασι...