Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ ΤΟΥ ΑΧΥΡΩΝΑ






Ενδιαφέρουσες πληροφορίες 

για τις κουκουβάγιες του αχυρώνα



κουκουβάγια αχυρώνα
Η κουκουβάγια αχυρώνα ( Tyto alba ), είναι ένα είδος κουκουβάγιας στο γένος Τίτο.
Είναι τα πιο διαδεδομένα είδη κουκουβάγιας , και ένα από τα πιο διαδεδομένα όλων των πτηνών.
Είναι επίσης γνωστή ως η κοινή κουκουβάγια αχυρώνα , ώστε να διακρίνεται από άλλα είδη στην οικογένεια του, Tytonidae.
Υπάρχουν περίπου 28 υποείδη της κουκουβάγιας του αχυρώνα..
Η κουκουβάγια αχυρώνα έχει βρεθεί σχεδόν παντού στον κόσμο , εκτός από πολικές και περιοχές ερήμων , την Ασία βόρεια των Ιμαλαΐων, το μεγαλύτερο μέρος της Ινδονησίας, και κάποια νησιά του Ειρηνικού.
 Οι Barn Owls (κουκουβάγιες αχυρώνα ) απαιτούν μεγάλες εκτάσεις  ανοικτών χώρων στις οποίες να έχουν την δυνατότητα  να κυνηγήσουν. Αυτό μπορεί να γίνει είτε σε βάλτο, λιβάδια, ή μικτές γεωργικές εκτάσεις.
Μια τυπική διάρκεια ζωής για μια άγρια ενήλικα Τυτώ είναι 4 χρόνια . Ωστόσο, ορισμένα άτομα ζουν για πολλά χρόνια. Η γηραιότερη άγρια κουκουβάγια αχυρώνα έζησε 34 χρόνια.
αχυρώνα-κουκουβάγια-2
Οι Κουκουβάγιες αχυρώνα είναι μεσαίου μεγέθους κουκουβάγια με μακριά πόδια που έχουν φτερά σε όλο το μήκος τους μέχρι τα γκρι δάχτυλα των ποδιών τους.
Τα θηλυκά είναι μεγαλύτερα από τα αρσενικά.
Υπάρχει σημαντική διακύμανση του μεγέθους ανάμεσα στα  υποείδη με ένα τυπικό δοκίμιο διαστάσεων περίπου 33 ως 39 εκατοστά (13 έως 15 in) σε συνολικό μήκος , σε μια πλήρη σειρά 29 έως 44 cm (11 έως 17 in) κατά τον διαχωρισμό  των ειδών.
Οι Κουκουβάγιες αχυρώνα έχουν ένα τυπικό άνοιγμα φτερών περίπου 80 έως 95 cm (31 έως 37 in), με μια πλήρη σειρά των 68 ως 105 cm (27 έως 41).
κουκουβάγια αχυρώνα άνοιγμα φτερών
Το πλήρες γνωστού βάρους εύρος για τα είδη κουκουβάγιας αχυρώνα μπορεί να κυμαίνεται από 224 ως 710 g (7,9 έως 25 οζ).
Τα χρώματα είναι από ανοικτό καφέ ως ανακατεμένο με σκούρο καφέ. Έχουν, επίσης, λευκό χρωματισμό γύρω από το μπροστινό μέρος τους και γκρι ανακατεμενο στο σώμα.
Το χλωμό πρόσωπο με την καρδιά στο σχήμα του και τα μαύρα μάτια δίνουν στο πουλί πετώντας μια χαρακτηριστική εμφάνιση, σαν μια επίπεδη μάσκα με υπερμεγέθη, λοξά μαύρα  μάτια σε σχιστές κόγχες, και την κορυφογραμμή των φτερών πάνω από το ράμφος κάπως να μοιάζει με μύτη.
πρόσωπο κουκουβάγια αχυρώνα
Οι Κουκουβάγιες σιταποθηκών ( αχυρώνων ) είναι μοναχικές , ή βρίσκονται σε ζεύγη .
Οι Κουκουβάγιες αχυρώνα είναι πτηνά μη-εδαφικά . Οι ενήλικες ζουν σε περιοχέςπου προστατεύουν και η καθεμιά  καλύπτει από 300 έως 5.000 εκτάρια (740 έως 12.350 στρέμματα).
Είναι νυκτόβιες , και φωλιάζουν κατά τη διάρκεια της ημέρας σε κοιλότητες δέντρων, σχισμές του βράχου, όχθες ποταμών, αχυρώνες, φωλιές
κουτιά, εκκλησίες καμπαναριά, και άλλες τεχνητές κατασκευές.
κουκουβάγια αχυρώνα τη νύχτα
Οι Κουκουβάγιες αχυρώνα επικοινωνούν με φωνές και οπτική επαφή.
Παραδόξως, κουκουβάγιες αχυρώνα δεν κάνουν με τον ήχο καμιά δουλειά . Είναι αντ 'αυτού παράγει το χαρακτηριστικό κραυγή Shree, διαπεραστική και ενοχλητική στα αυτιά σε κοντινή απόσταση, και απόκοσμη, μακράς, διαπεραστική κραυγή.
Έχουν άριστη όραση σε σχεδόν σκοτάδι. Όταν είναι εντελώς σκοτεινά, οι κουκουβάγιες χρησιμοποιούν την εξαιρετική τους ακοής τους για να βρουν θήραμα .
Οι κουκουβάγιες του αχυρώνα έχουν διαφορετικά τα  αυτιά τους ! Το ένα είναι μεγαλύτερο από το άλλο, το οποίο τους βοηθά να εντοπίσουν ακριβώς οπό που προέρχονται οι παραμικροί ήχοι
Έχουν φτερά που έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μια σιωπηλή πτητική ικανότητα  ικανότητα. Αυτό  καθιστά πολύ πιο εύκολο για
αυτλες να βρουν τη λεία τους και να γλιστρήσει επάνω σε αυτήν.
κουκουβάγια αχυρώνα που φέρουν
Αυτό το πουλί μπορεί να στοχεύσει τη λεία του και να βουτήξει στο έδαφος, διεισδύει τα νύχια του μέσα από το χιόνι, το γρασίδι ή πυκνουσ σκληρούς θάμνους για να αρπάξει τα μικρά πλάσματα με θανατηφόρα ακρίβεια.
Οι Κουκουβάγιες Barn κυνηγούν μικρά θηλαστικά όπως ποντίκια , voles, shrews, αρουραίους, μοσχόμυες, λαγούς και κουνέλια . Μπορούν επίσης να έχουν σαν λεία και μικρά πουλιά.
Χρησιμοποιούν τη δύναμή τους για να καταπνίξουν το θήραμα χτυπώντας το στο  πίσω μέρους του κεφαλιού για να το σκοτώσουν, και στη συνέχεια θα το καταπιούν ολόκληρο
κουκουβάγια αχυρώνα φαγητό
Οι Κουκουβάγιες σιταποθηκών εξοικονομούν επιπλέον τροφή για να φάνε αργότερα , ιδίως κατά την περίοδο αναπαραγωγής.
Οι Κουκουβάγιες σιταποθηκών είναι συνήθως μονογαμικές ,με την προσκόλληση σε ένα σύντροφο για όλη τη ζωή, εκτός αν ένας από το ζευγάρι πεθαίνει.
Η αναπαραγωγή λαμβάνει χώρα σε διάφορες χρονικές στιγμές του έτους ανάλογα με την περιοχή , με αποτέλεσμα, κατά μέσο όρο περίπου τέσσερα αυγά, που τοποθετούνται σε μια φωλιά σε ένα κοίλο δέντρο, παλιό κτίριο ή σχισμή σε ένα βράχο.
Το θηλυκό επωάζει τα αυγά για 29 ως 34 ημέρες . Οι νεοσσοί είναι εξαρτώμενοι και πρέπει το θηλυκό για περίπου 25 ημέρες μετά την εκκόλαψη να τους φροντίζει. Αφήνουν τη φωλιά για την πρώτη πτήση τους 50 με 70 ημέρες μετά την εκκόλαψη, αλλά επιστρέφουν στη φωλιά για 7 έως 8 εβδομάδες ακόμη. Οι νεοσσοί συνήθως γίνονται ανεξάρτητα από τους γονείς 3-5 εβδομάδες μετά αρχίζουν φέρουν οι ίδιοι το φαγητό τους.
κουκουβάγιες αχυρώνα νεοσσών
Όταν είναι άμεσα διαθέσιμος μεγάλος αριθμός μικρών αρπακτικών, οι  κουκουβάγιες του αχυρώνα μπορούν να επεκτείνουν τον χώρο τυς γρήγορα, και έτσι σε παγκόσμιο επίπεδο το πουλί θεωρείται ότι είναι από τουλάχιστον απο θέματος διατήρησης του είδους εκτός ανησυχίας. Μερικά υποείδη με περιορισμένη ανάπτυξη είναι πιο απειλούμενα.
Αρπακτικά της κουκουβάγιας αχυρώνα περιλαμβάνουν  τα ρακούν , και παρόμοια σαρκοφάγα θηλαστικά, καθώς και αετοί , τα μεγαλύτερα γεράκια και άλλα είδη από κουκουβάγιες.
Το 91% των κουκουβάγιων αχυρώνα βρέθηκαν νεκρές να περιέχουν δηλητήριο αρουραίου . Ορισμένες κουκουβάγιες πεθαίνουν ως άμεσο αποτέλεσμα της
κατανάλωσης τρωκτικοκτόνων φαρμάκων, αλλά τα περισσότερα περιέχουν μη θανατηφόρες δόσεις. Τα αποτελέσματα αυτων των θανάτων παραμένουν άγνωστα.
Το πουλί είναι γνωστό με πολλά κοινά ονόματα που αναφέρονται σε εμφάνιση, κλήση, του περιβάλλοντός της, ή απόκοσμη, της
σιωπηλή πτήση: λευκή κουκουβάγια, ασημένια κουκουβάγια, δαίμονας κουκουβάγια, κουκουβάγια φάντασμα, κουκουβάγια του θάνατου, ξενύχτης, κουκουβάγια αρουραίος, εκκλησία κουκουβάγια,
το σπήλαιο κουκουβάγια, πέτρα κουκουβάγια, μαϊμού-που αντιμετωπίζουν κουκουβάγια, σφύριγμα κουκουβάγια, ξωτικό ή χόμπι κουκουβάγια, Dobby κουκουβάγια, άσπρο-breasted
κουκουβάγια, χρυσή κουκουβάγια, κουκουβάγια scritch, νυχτοπούλι, άχυρο κουκουβάγια, barnyard κουκουβάγια, και λεπτή κουκουβάγια.
Οι κουκουβάγιες αχυρώνα βρίσκονται συνήθως σε υψόμετρα κάτω από 2.000 μέτρα (6.600 πόδια), αλλά περιστασιακά και σε ψηλώτερα μέρη ως 3.000 μέτρα (9.800 πόδια) στους τροπικούς.
Τα φτερά παθαίνουν ζημιές με την πάροδο του χρόνου και όπως όλα τα πτηνά πρέπει να τα αντικαταστήσει κατά διαστήματα . Οι κουκουβάγιες σιταποθηκών εξαρτώνται ιδιαίτερα από την ικανότητά τους να πετούν αθόρυβα και με αποτελεσματικούς ελιγμούς και στις εύκρατες περιοχές  η παρατεταμένη πτερόρροιας τους διαρκεί με τρεις φάσεις σε διάστημα δύο ετών.
Τα φτερά της κουκουβάγιας του αχυρώνα είναι εξαιρετικά μαλακά  και αυτό τις βοηθά  στη σιωπηλή πτήσ, αλλά δεν είναι πολύ αδιάβροχα και γίνονται  μούσκεμα αν βρέχει.
Κατά μέσο όρο ένα άγριο Τυτώ τρώει περίπου 4 μικρά θηλαστικά ανά νύχτα, αυτό σημαίνει 1.460 ετησίως.


http://justfunfacts.com/

http://justfunfacts.com/interesting-facts-about-owls/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

    Η παραλία της Μαγνησίας που σε απορροφά η ηρεμία που εκπέμπει alogoporos.gr Δημοσιεύθηκε  10/05/2024 23:01 Τροποποιήθηκε  23:03 Σε απόστ...