Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΙΑΝΜΑΡ ( ΒΙΡΜΑΝΙΑ)




Ενδιαφέρουσες πληροφορίες 

για τη Μιανμάρ (Βιρμανία)


σημαία Μιανμάρ
Η Μιανμάρ επίσης γνωστή ως Βιρμανία , είναι ένα κυρίαρχο κράτος στη Νοτιοανατολική Ασία.
Το επίσημο όνομα της χώρας είναι η Δημοκρατία της Ένωσης της Μιανμάρ .
Συνορεύει στα βόρεια και βορειοανατολικά με την Κίνα , στα ανατολικά με το Λάος και την Ταϊλάνδη, στο νότο με τη Θάλασσα Andaman και τον Κόλπο της Βεγγάλης και δυτικά με το Μπαγκλαντές και την Ινδία .
Η επίσημη γλώσσα είναι Βιρμανικά..
Από την 1η Ιανουαρίου 2017, η πληθυσμός της Μιανμάρ εκτιμάται ότι είναι 54.549.825 άτομα .
Είναι η 39η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο και κατέχει μια περιοχή με  έκταση 676.578 τετραγωνικά χιλιόμετρα (261.228 τετραγωνικά μίλια).
Η Naypyidaw, είναι η πρωτεύουσα της Μιανμάρ . Έγινε η πρωτεύουσα της Μιανμάρ το 2006, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να μεταφέρει την πρωτεύουσα από την Γιανγκόν με ελάχιστη εξήγηση. Μεγάλο μέρος αυτής της προγραμματισμένης πόλης ολοκληρώθηκε το 2012.
Naypyidaw
Είναι μια γη των λόφων και των κοιλάδων που περιβάλλεται  στα βόρεια, ανατολικά και δυτικά από οροσειρές που σχηματίζουν ένα τεράστιο πέταλο. Περικλείονται εντός των ορεινών εμποδίων οι επίπεδες εκτάσεις του δελφινιού,  Οι Chindwin και Sittaung ποταμός και κοιλάδες όπου είναι συγκεντρωμένο το μεγαλύτερο μέρος της γεωργικής γης και του πληθυσμού της χώρας.
Το Hkakabo Ραζή σε υψόμετρο 5881 μέτρα (19.295 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας , είναι το υψηλότερο σημείο στη Μιανμάρ .
Hkakabo Ραζή
Στο μακρινό νότο, το Mergui Αρχιπέλαγος περιέχει πάνω από 800 νησιά, τα περισσότερα από αυτά εντελώς ακατοίκητα.
Η Μιανμάρ έχει ακτογραμμή 1.930 χιλιομέτρων (1.200 μίλια) κατά μήκος του κόλπου της Βεγγάλης και στη θάλασσα Ανταμάν.
Η Μιανμάρ είναι ο τόπος για μερικές από τις πιο όμορφες και παρθένες παραλίες στον κόσμο . Πολλές από τις παραλίες της Μιανμάρ είναι παρθένες και ανεξερεύνητες και θυμίζουν τις παραλίες της Ταϊλάνδης πριν 20-30 χρόνια.
παραλία Μιανμάρ
Με τα δάση να καλύπτουν το 70% της Βιρμανίας κατά το χρόνο της ανεξαρτησίας (4 Ιανουαρίου 1948), υπήρχαν μόνο λίγο περισσότερο από το 47% της δασικής κάλυψης αριστερά, όπως του 2016. Ο ρυθμός αποψίλωσης των δασών της Μιανμάρ έχει μειωθεί από 0,95% ετησίως στο έτη 1990-2010 σε περίπου 0,3% ετησίως.
Η  Μιανμάρ έχει σήμερα 39 προστατευόμενες περιοχές που καλύπτουν περίπου το 5,6% της χερσαίας έκτασης της χώρας.
Το Alaungdaw Kathapa Εθνικό Πάρκο , με έκταση 1.605 τετραγωνικά χιλιόμετρων, είναι το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο στη Μιανμάρ. Το πάρκο αποτελείται από το Patolon Reserved Δάσος και το διπλανό Taungdwin Reserved Δάσος. Το πάρκο ιδρύθηκε αρχικά στις 21 Ιουλίου 1893 και διευρύνθηκε το 1917.
alaungdaw kathapa εθνικό πάρκο
Η Bagan παλαιότερα γνωστή ως «Pagan» είναι μια αρχαία πόλη που βρίσκεται στην περιοχή Mandalay της Μιανμάρ (Βιρμανία). Η Bagan είναι ο τόπος νε τη  μεγαλύτερη και πυκνότερη συγκέντρωση από βουδιστικούς ναούς, παγόδες, stupas και ερείπια στον κόσμο, με πολλές να χρονολογούνται από τον 11ο και 12ο αιώνα. Από τον 9ο έως τον 13ο αιώνα, η πόλη ήταν η πρωτεύουσα του Βασιλείου του Pagan, το πρώτο βασίλειο για την ενοποίηση των περιοχών που θα αποτελέσουν αργότερα τη σύγχρονη Μιανμάρ.
Bagan
Η Shwedagon ή Μεγαλύτερη Δράκο-Παγόδα θεωρείται ο πιο ιερός τόπος του βουδισμού στη Μιανμάρ, διότι περιέχει ένα τμήμα της τρίχας του Βούδα και άλλα θρησκευτικά κειμήλια. Η 2500 χρόνων παγόδα βρίσκεται στην Singuttara Hill στη Γιανγκόν, τη μεγαλύτερη πόλη της Μιανμάρ.
Shwezigon παγόδα
Η Kyaiktiyo Παγόδα επίσης γνωστή ως Golden Rock (χρυσός βράχος) είναι ένα φοβερό θέαμα: μια μικρή παγόδα (7,3 μέτρα (24 πόδια)) που κάθεται στην κορυφή ενός τεράστιου βράχου που φαίνεται σαν να είναι έτοιμος να πέσει από την άκρη ενός γκρεμού. Και τα δύο καλύπτονται με φύλλα χρυσού. Οι ντόπιοι πιστεύουν ότι ο ογκόλιθος, που βρίσκεται σε ύψος 1.100 μέτρων (3.600 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, συγκρατείται στη θέση του μέσω ενός θαύματος του Βούδα η παγόδα λέγεται ότι περιέχει ένα τμήμα της τρίχας του.
kyaiktiyo παγόδα
Χτισμένο στην κορυφή ενός ανενεργού ηφαιστείου, το βουδιστικό μοναστήρι της Taung Kalat είναι μια από τις πιο μαγευτικά περιοχές στη Βιρμανία. Για να φτάσουν στο μοναστήρι, οι επισκέπτες πρέπει να ανέβουν τα 777 σκαλοπάτια προς την κορυφή.
Taung μοναστήρι Kalat
Η τεράστια και γαλήνια λίμνη Inle είναι ένα από τα κορυφαία τουριστικά αξιοθέατα στη Μιανμάρ. Εκτός από τη σημαντική φυσική ομορφιά της, η λίμνη προσελκύει τουρίστες και για τα stilt houses (σπίτια σε ξύλινα υπόβαθρα) των Intha,( ιθαγενείς της περιοχής)  απογόνους των Μον που ήρθαν από νοτιοανατολικά.
λίμνη Inle
Η U Bein Bridge είναι μια διασταύρωση που εκτείνεται στη λίμνη Taungthaman κοντά Amarapura στη Μιανμάρ. Η γέφυρα 1,2 χιλιομέτρων (0,75 μίλια) χτίστηκε γύρω στο 1850 και πιστεύεται ότι είναι η παλαιότερη και μεγαλύτερη από ξύλο τικ γέφυρα στον κόσμο.
U bein γέφυρα
Το όνομα «Βιρμανία» ήταν σε χρήση από τη βρετανική αποικιοκρατία. Ωστόσο, το 1989, η στρατιωτική κυβέρνηση άλλαξε την αγγλική εκδοχή της ονομασίας της χώρας από το "Βιρμανία" σε "Μιανμάρ".
Η Βιρμανία (Μιανμάρ) είναι μια χώρα πλούσια σε φυσικούς πόρους με μια ισχυρή γεωργική βάση. Έχει επίσης μεγάλη παραγωγή ξυλείας και αλιευμάτων και είναι μια κορυφαία πηγή  πολύτιμων λίθων και νεφρίτη. Το ενδιαφέρον από τουριστικό δυναμικό είναι μεγάλο, αλλά παραμένει ανεκμετάλλευτο.
Το Mohinga είναι ένα noodle ρυζιού και ψαρόσουπας και είναι ένα ουσιαστικό μέρος της κουζίνας της Μιανμάρ. Θεωρείται από πολλούς ως το εθνικό πιάτο της Μιανμάρ.
mohinga
Το Chinlone είναι το παραδοσιακό άθλημα της Μιανμάρ. Το Chinlone είναι ένας συνδυασμός του αθλητισμού και του χορού, ένα ομαδικό άθλημα χωρίς αντίπαλη ομάδα. Στην ουσία το chinlone είναι μη ανταγωνιστικό, αλλά είναι τόσο απαιτητικό, όπως τα πιο ανταγωνιστικά παιχνίδια με τη μπάλα. Η εστίαση δεν είναι στο να κερδίζεις ή να χάνεις, αλλά πόσο όμορφα  παίζει; το παιχνίδι.
Η Μιανμάρ είναι μία από τις τρεις μόνο χώρες στον κόσμο που δεν έχει υιοθετήσει το κοινό μετρικό σύστημα . Οι άλλες δύο είναι η Λιβερία και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Η κοινή τοπική μονάδα βάρους στη Μιανμάρ είναι η peiktha , που ισοδυναμεί με 1,63 κιλά ή 3,6 λίβρες.
Η παραδοσιακή Βιρμανική φορεσιά είναι η Longyi, ένα wraparound (τυλιχτό γύρω από το σώμα) και φοριέται από τους άνδρες και τις γυναίκες . Οι άνδρες δένουν τα δικά τους μπροστά και οι γυναίκες διπλώνουν το ύφασμα πάνω και το ασφαλίζουν στο πλάι.
Στη Μιανμάρ Οι ημέρες για το γάμο διαλέγονται από έναν αστρολόγο , για να φέρει καλή τύχη για το ζευγάρι.
Τα πολύ μικρά παιδιά φορούν το ιερό νήμα γύρω από το λαιμό ή τον καρπό τους για την προστασία από τα κακά πνεύματα ή τα ξόρκια.
Μιανμάρ είναι πρωτίστως μια κοινωνία Theravada  (συντηρητικοί)  βουδιστές, και αποτελούν περίπου το 89% του πληθυσμού . Οι περισσότεροι κάτοικοι της Βιρμανίας είναι πολύ ευσεβείς, και  έχουν μεγάλο σεβασμό για τους μοναχούς....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι αν ζήσεις το παραμύθι… παρακάτω τι;

  Κι αν ζήσεις το παραμύθι… παρακάτω τι; – Θώμη Μπαλτσαβιά – 23 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Το δικό μου παραμύθι το είχα φτιάξει πολύ νωρίς μ...