Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΡΚΤΙΚΕΣ ΑΛΕΠΟΥΔΕΣ



Ενδιαφέρουσες πληροφορίες 

για τις αρκτικές αλεπούδες


αρκτική αλεπού
Η Αρκτική αλεπού είναι μια μικρή λευκή αλεπού εγγενής στις αρκτικές περιοχές του Βόρειου Ημισφαιρίου.
Η Αρκτική αλεπού είναι επίσης γνωστή ως λευκή αλεπού, πολική αλεπού ή αλεπού του χιονιού.
Η Αρκτική αλεπού βρίσκεται στην Αλάσκα, τον Καναδά , τη Γροιλανδία , τη Σκανδιναβία και τη Ρωσία .
Στο καλοκαίρι , η αρκτική αλεπού ζει στην τούνδρα στην άκρη του δάσους. Το χειμώνα , βρίσκεται σε όγκους πάγου όπου η λευκή της γούνα χρησιμεύει ως καμουφλάζ.
Η Αρκτική αλεπού είναι καλά προσαρμοσμένη για να ζει σε ψυχρά περιβάλλοντα .
αρκτική αλεπού-2-
Έχει γούνινα πέλματα, μικρά αυτιά και ένα κοντό ρύγχος , όλα αυτά είναι σημαντικές προσαρμογές για το ψυχρό κλίμα.
Η αρκτική αλεπού έχει μια παχιά, πολυεπίπεδη γούνα που παρέχει άριστη μόνωση από το κρύο.
Όπως και σε μια γάτα, η παχιά ουρά της αλεπούς βοηθά την ισορροπία της. Αλλά για μια αρκτική αλεπού η ουρά είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σαν ζεστό κάλυμμα στο κρύο . Χρησιμοποιούν τη παχιά θαμνώδη ουρά τους για να τη τυλίξουν γύρω από τον εαυτό τους.
Η γούνα  της αρκτικής αλεπούς είναι σκούρα γκρι με καφέ έως μπλε-καφέ το καλοκαίρι. Το χειμώνα, η γούνα της είναι λευκή ή κρεμ.
αρκτική αλεπού-3-
Η διάρκεια ζωής της Αρκτικής αλεπούς είναι από 3 μέχρι 6 χρόνια στην άγρια φύση και μέχρι 14 χρόνια σε αιχμαλωσία .
Το μήκος της κεφαλής και του σώματος του αρσενικού είναι από 46 ως 68 εκατοστά (18 έως 27 ίντσες), ενώ το θηλυκό είναι από 41 ως 55 εκατοστά (16 έως 22 ίντσες). Η ουρά είναι περίπου 30 εκατοστά (12 ίντσες) σε μήκος και στα δύο φύλα.
Το ύψος στο ύψος του ώμου είναι 25 με 30 εκατοστά (9.8 έως 11.8 ίντσες).
Το βάρος για τα αρσενικά είναι από 3,2 να 9,4 κιλά (7,1 ως 20,7 λίβρες), ενώ στα θηλυκά το βάρος είναι  από 1,4 ως 3,2 κιλά  (3.1 έως 7,1 λίβρες).
αρκτική αλεπού-4-
Αρκτικές αλεπούδες δεν πέφτουν σε χειμερία νάρκη και είναι ενεργές όλο το χρόνο.
Μαζεύουν  αποθέματα λίπους το φθινόπωρο . Μερικές φορές η αύξηση του σωματικού βάρους τους είναι  περισσότερο από το 50%. Αυτό παρέχει μεγαλύτερη μόνωση κατά τη διάρκεια του χειμώνα και μια πηγή ενέργειας, όταν τα τρόφιμα είναι λιγοστά.
Οι Αρκτικές αλεπούδες έχουν μεγάλη αίσθηση της όσφρησης και εξαιρετική ακοή . Με τα μικρά, μυτερά αυτιά τους μπορούν να ακούσουν τη λεία τους που διακινείται γύρω στις υπόγειες σήραγγες. Όταν μια αρκτική αλεπού ακούει το επόμενο γεύμα του να κινείται κάτω από το χιόνι, που πηδά στον αέρα και  βουτά μέσα από το στρώμα του χιονιού επιδέξια πάνω στο θήραμα που κινείται από κάτω.
αρκτική αλεπού-5-
Είναι πρωτίστως  σαρκοφάγο και η διατροφή τους ποικίλλει από το ένα μέρος του φάσματος στο άλλο.
Οι Αρκτικές αλεπούδες τρώνε γενικά οποιοδήποτε μικρό ζώο μπορούν να βρουν , συμπεριλαμβανομένων των Lemmings , voles, άλλα και τρωκτικά, λαγούς, πουλιά, αυγά, ψάρια, και ψοφίμια.
Οι Αρκτικές αλεπούδες ζουν σε μεγάλα κρησφύγετα . Αυτά είναι πολύπλοκα συστήματα σηράγγων που καλύπτουν μέχρι και 1.000 τετραγωνικά μέτρα (10.750 τετραγωνικά πόδια). Έχουν πολλαπλές εισόδους και μπορεί να υπάρξουν για πολλές δεκαετίες και που χρησιμοποιούνται από πολλές γενιές  αλεπούδων.
Οι Αρκτικές αλεπούδες ζουν μια κοινόχρηστη και νομαδική ζωή , συχνά σχηματίζοντας μικρές ομάδες  σαρώνουν για τα τρόφιμα.
αρκτική αλεπού-6-
Χρησιμοποιούν τους φωνή πιο συχνά κατά τη διάρκεια της περιόδου αναπαραγωγής, αλλά θα κραυγάζουν και σαν προειδοποιήσει για τους νέους όταν υπάρχει κίνδυνος. Μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν ένα, κυματιστό  ήχο σαν  κλαψούρισμα  όταν αμφισβητείται το έδαφος της από τις γειτονικές αλεπούδες.
Οι Αρκτικές αλεπούδες έχουν την τάση να σχηματίζουν μονογαμικά ζεύγη κατά την περίοδο αναπαραγωγής και να διατηρούν μια περιοχή γύρω από το κρησφύγετο. Η Αναπαραγωγή συνήθως λαμβάνει χώρα τον Απρίλιο και τον Μάιο, και η περίοδος κύησης είναι περίπου 52 ημέρες . Γεννούν κατά μέσο όρο 5-8 αλεπουδάκια, αλλά κατ 'εξαίρεση μπορεί να φτάσει ως τα 25 (το μεγαλύτερο μέγεθος της γέννας στα σαρκοφάγα ζώα).
Artic μητέρα αλεπού και τα μικρά
 Η μητέρα και ο πατέρας  βοηθούν στο μεγάλωμα τα μικρά  που προκύπτουν στο κρησφύγετο όταν είναι ηλικίας 3 έως 4 εβδομάδων και απογαλακτίζονται από ηλικίας 9 εβδομάδων. Αφήνουν το κρησφύγετο σε 14-15 εβδομάδες. Οι νέες αλεπούδες φθάνουν στη σεξουαλική ωριμότητα μόλις σε 10 μήνες..
Οι  φυσικοί θηρευτές των ενηλίκων αρκτικών αλεπούδων είναι οι άνθρωποι, οι πολικές αρκούδες και οι λύκοι . Τα αρκτικά αλεπουδάκια είναι πιο ευάλωτα και τους φυσικούς εχθρούς που περιλαμβάνουν τα μεγάλα αρπακτικά πουλιά που ζουν στο ίδιο ενδιαίτημα, όπως οι κουκουβάγιες του χιονιού'
Μερικές φορές για να βρεί φαγητό μια αρκτική αλεπού θα ακολουθήσει μια πολική αρκούδα και θα φάει  τα περισσεύματα.
αρκτική αλεπού και πολική αρκούδα
Όταν τα όρια τους επικαλύπτονται, η κόκκινη αλεπού θα ανταγωνιστεί με την Αρκτική αλεπού για τα όρια της φωλιάς τους που οδηγούν  ακόμα και έξω από την περιοχή.
Μια Αρκτική αλεπού μπορεί να επιβιώσει σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες, μερικές φορές φτάνουν τόσο χαμηλά όσο -50 ° C (-58 ° F)!
Η Αρκτική αλεπού μπορεί να τρέξει με ταχύτητα περίπου 48 χιλιόμετρα (30 μίλια) την ώρα .
Η Αρκτική αλεπού είναι το μόνο θηλαστικό της γης που κατάγεται από την Ισλανδία. Κατέληξε στο απομονωμένο νησί του Βορείου Ατλαντικού, στο τέλος της τελευταίας εποχής των παγετώνων,περνώντας με τα πόδια πάνω από την παγωμένη θάλασσα.
Η Αρκτική αλεπού επηρεάστηκε δραματικά από το εμπόριο γούνας, λόγω της εξαιρετικά υψηλής ποιότητας του δέρματος της. 
Ακόμα και τώρα θηρεύονται για τη γούνα τους, ιδιαίτερα από τους αυτόχθονες πληθυσμούς που ζουν κοντά σε αυτά τα μέρη. Το εμπόριο γούνας έχει μειωθεί δραματικά και η Αρκτική αλεπού δεν είναι τόσο ευάλωτη στην υπερεκμετάλλευση  όπως ήταν κάποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πατρικά – Ένα Μεσαιωνικό χωριό της Χίου

on Πατρικά – Ένα Μεσαιωνικό χωριό της Χίου Πατρικά – Ένα Μεσαιωνικό χωριό της Χίου Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα Μαστιχοχώρια της Χίου ...