Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΜΑΝ


Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Ομάν





σημαία Ομάν
Το  Ομάν είναι μια αραβική χώρα στη νοτιοανατολική ακτή της Αραβικής Χερσονήσου.
Το επίσημο όνομα της χώρας είναι το Σουλτανάτο του Ομάν .
Συνορεύει με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στα βορειοδυτικά, τη Σαουδική Αραβία προς τα δυτικά, και την Υεμένη στα νοτιοδυτικά.
Η επίσημη γλώσσα είναι τα αραβικά .
Από την 1η Ιανουαρίου 2017, ο πληθυσμός του Ομάν εκτιμάται ότι είναι 5.119.745 άτομα .
Είναι η 70η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο κατέχοντας μια περιοχή με 309.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα (119.500 τετραγωνικά μίλια).
Η Muscat είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη μητροπολιτική πόλη του Ομάν . Τα Χαμηλά σε ύψος λευκά κτίρια χαρακτηρίζουν το περισσότερο από αστικό τοπίο του Μουσκάτ, ενώ το λιμάνι-συνοικία της Muttrah, με το Corniche και το λιμάνι της, αποτελούν τη βόρειο-ανατολική περιφέρεια της πόλης.
μοσχοστάφυλο
Η χώρα αποτελείται από ποικίλα τοπογραφικά χαρακτηριστικά: κοιλάδες και έρημοι καλύπτουν το 82 τοις εκατό της στεριάς, οι οροσειρές το 15 τοις εκατό και η παράκτια πεδιάδα, το 3 τοις εκατό .
Το Jebel Shams με υψόμετρο περίπου 3.000 μέτρων (περίπου 9.800 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας , είναι το υψηλότερο σημείο στο Ομάν .
Shams Jebel
Το Ομάν έχει ακτογραμμή που εκτείνεται σε μια απόσταση 3.165 χιλιομέτρων (1.967 μίλια), συμπεριλαμβανομένων παραλιών με θέα στη Θάλασσα του Ομάν, την Αραβική Θάλασσα και τα Στενά του Ορμούζ στον Βορρά.
Το Ομάν έχει μερικές από τις πιο εντυπωσιακές και απομονωμένες παραλίες που η Αραβική Χερσόνησο έχει να προσφέρει.
παραλία Ομάν
Το Ομάν έχει 4 μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO .
Το Bahla Fort είναι ένα από τα τέσσερα ιστορικά φρούρια που βρίσκονται στους πρόποδες των ορεινών περιοχών Djebel Akhdar στο Ομάν. Χτίστηκε τον 13ο και 14ο αιώνα, όταν η όαση της Bahla ήταν ευημερούσα υπό τον έλεγχο της φυλής Μπάνι Nebhan. Το φρούριο έγινε μια παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO το 1987.
φρούριο Μπάχλα
Οι Αρχαιολογικοί Χώροι της Bat, Al-Khutm και Al-Ayn είναι μια σημαντική ομάδα νεκροπόλεων από την 3η χιλιετία π.Χ., που βρίσκεται κοντά σε ένα φοινικόδασος. Δηλώθηκαν σαν Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά από την UNESCO το 1988.
al khutm
Το Nakhal Fort είναι ένα μεγάλο οχυρωματικό στην Batinah Περιφέρεια Al του Ομάν. Πήρε το όνομά του από την Βιλαγια της Nakhal. Το φρούριο στεγάζει ένα μουσείο, που λειτουργεί από το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, το οποίο έχει εκθέματα όπλα ιστορικής αξίας, επίσης φιλοξενεί  μια εβδομαδιαία αγορά με κατσίκες..
nakhal φρούριο
Το Τζαμί του Σουλτάνου Qaboos  είναι το κύριο Τζαμί στο Σουλτανάτο του Ομάν και βρίσκεται  στην πρωτεύουσα Μουσκάτ. Το τζαμί ολοκληρώθηκε το 2001 και πήρε έξι χρόνια για να κατασκευαστεί. Καλύπτει μια τεράστια έκταση 416.000 τετραγωνικών μέτρων, και μπορεί να χωρέσει  έως και 20.000 προσκυνητές. Το  κτίριο αποτελείται από 300.000 τόνους ψαμμίτη.
σουλτάνος ​​Qaboos Grand Mosque
Το είναι το παλαιότερο ανεξάρτητο κράτος στον αραβικό κόσμο . Το Ομάν είναι μια από τις πιο παραδοσιακές χώρες στην περιοχή του Κόλπου και ήταν, μέχρι τη δεκαετία του 1970, ένα από τα πιο απομονωμένα.
Η Εθνική Ημέρα του Ομάν εορτάζεται στις 18 Νοεμβρίου. Αυτή η αργία γιορτάζεται για την επέτειο της ανεξαρτησίας  από την Πορτογαλία που είχε τον έλεγχο ως το 1650 .
Η Πολιτική του Ομάν λαμβάνει χώρα σε ένα πλαίσιο απόλυτης μοναρχίας με την οποία ο Σουλτάνος του Ομάν δεν είναι μόνο αρχηγός του κράτους, αλλά και ο επικεφαλής της κυβέρνησης . Αρχηγός του κράτους και κυβέρνησης είναι κληρονομικά από το σουλτάνο Καμπούς μπιν Σαΐντ [φωτογραφία παρακάτω], ο οποίος διορίζει ένα υπουργικό συμβούλιο για να τον βοηθήσει. Ο Σουλτάνος Qaboos είναι επίσης ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός άμυνας, εξωτερικών υποθέσεων, και αυτός που κάνει τη χρηματοδότηση.
Καμπούς μπιν Σαΐντ
Το Ομάν αποδείχθηκε ότι έχει αποθέματα πετρελαίου συνολικά περίπου 5,5 δισεκατομμύρια βαρέλια, τα 25α μεγαλύτερα στον κόσμο.
Η πλειοψηφία των Omaniσ ( κάτοικοι του Ομάν) ζουν από την εκμετάλλευσης της αλιείας και υπάρχει προστασία της αλιείας και των παράκτιων ζωνών.
Ο τουρισμός στο Ομάν έχει αυξηθεί σημαντικά πρόσφατα, και αναμένεται να είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της χώρας.
Η κουζίνα του Ομάν είναι ένα μείγμα διαφόρων συνδισαμών των ασιατικών τροφίμων. Τα πιάτα βασίζονται συχνά σε κοτόπουλο, ψάρι, και αρνί, καθώς επίσης και το βασικό είδος του ρυζιού. Τα περισσότερα πιάτα στο Ομάν τείνουν να περιέχουν ένα πλούσιο μείγμα  μπαχαρικών, βοτάνων, και μαρινάτας.
kabsa
Ο Καφές είναι το εθνικό ποτό, ενώ το τσάι είναι ποτό για τη φιλοξενία .
Το Arabian Oryx είναι το εθνικό ζώο του Ομάν.
Το γεράκι στο εθνικό πουλί του Ομάν.
Στο Ομάν το σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης είναι σχετικά νέο. Το πρώτο δημόσιο πανεπιστήμιο στο Ομάν, ( το πανεπιστήμιο του Σουλτάνου Qaboos) ιδρύθηκε το 1986 .
Μέχρι το 1970, δεν υπήρχαν ξενοδοχεία στη χώρα. Αλλά σήμερα υπάρχουν εκατοντάδες..
ξενοδοχείο στο Ομάν
Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το Ομάν είναι τους χειμερινούς μήνες . Τα καλοκαίρια είναι ιδιαίτερα ζεστά, αλλά οι χειμώνες έχουν ένα σχεδόν μεσογειακό κλίμα.
Στο Ομάν, σχεδόν όλες οι πινακίδες και τα γραπτά εμφανίζονται και στις δύο γλώσσες, αραβικά και αγγλικά.
Το Ομάν εξισορροπεί το παραδοσιακό παρελθόν του με μια πορεία εκσυγχρονισμού και  ανάπτυξης.
Το Ομάν είναι διάσημο για της καθαρής φυλή ( καθαρόαιμα ) αραβικά άλογα και έχει μια ιστορία αναπαραγωγής αυτών των αλόγων για αιώνες. Τα άλογα είναι αρκετά ακριβά και πωλούνται σε όλο τον κόσμο.
Το Ομάν είναι μια από τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου.
Αν θέλετε να αγοράσετε αλκοόλ στο Ομάν, πρέπει να έχετε  άδεια χρήσης. Στους Omanis επιτρέπεται να καταναλώσουν όχι περισσότερο από το 10% του μηνιαίου εισοδήματός τους για το αλκοόλ.
Το " Mountain Dew " είναι το κορυφαίο ποτό σε πώληση στο Ομάν.Τα  Προϊόντα Pepsi είναι πολύ πιο καταναλώσημα  από  ότι τα προϊόντα της Coca-Cola στο Ομάν.

1 σχόλιο:

  1. Και από τον Ιούλιο του 2019 οι αερογραμμές του Ομάν (Oman Air ) θα κάνουν απευθείας πτήσεις από και προς Αθήνα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια

  Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια Αντικλείδι Μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο; Πο...