Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ



Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη 

Βόρεια Κορέα


βόρεια σημαία Κορέα
Η Βόρεια Κορέα είναι μια χώρα στην Ανατολική Ασία, στο βόρειο τμήμα της κορεατικής χερσονήσου.
Το επίσημο όνομα της χώρας είναι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας .
Η χώρα συνορεύει με την Κίνα και τη Ρωσία προς τα βόρεια και με τη Νότια Κορέα στο νότο.
Η επίσημη γλώσσα είναι τα Κορεαατικά .
Από την 1η Ιανουαρίου 2017, η πληθυσμός της Βόρειας Κορέας εκτιμάται ότι είναι 25.350.315 άτομα .
Είναι η 97η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο μια περιοχή με  έκταση 120.538 τετραγωνικά χιλιόμετρα (46.540 τετραγωνικά μίλια).
Η Πιονγκγιάνγκ είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη της Βόρειας Κορέας . Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Taedong περίπου 109 χιλιόμετρα (68 μίλια) προς τα πάνω από τις εκβολές  του στη Δυτική Κορεατική Θάλασσα.
Πιονγιάνγκ
Οι οροσειρές είναι το κυρίαρχο φυσικό χαρακτηριστικό του τοπίου της Βόρειας Κορέας, καθώς περίπου το 80% της χώρας αποτελείται από βουνά , λόφους και ορεινές περιοχές.Οι μεγάλες παράκτιες πεδιάδες στα δυτικά είναι ο τόπος που ζει η πλειοψηφία του πληθυσμού της χώρας.
Το Όρος Παεκτού με υψόμετρο 2.744 μέτρα (9.003 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας , είναι το υψηλότερο σημείο στη Βόρεια Κορέα . Δημιουργήθηκε από μια τεράστια ηφαιστειακή έκρηξη, σχηματίζοντας μια μεγάλη λίμνη κρατήρα, που ονομάζεται λίμνη του Ουρανού και βρίσκεται στην ομορφότερη κορυφή του βουνού.
mount Παεκτού
Το περιβάλλον της Βόρειας Κορέας είναι ποικίλο, περιλαμβάνοντας αλπικό, δάσος, χωράφια, γλυκού νερού, και  θαλάσσια οικοσυστήματα.
Η Βόρεια Κορέα έχει 2495  χιλιόμετρα  (1.550 μίλια)  ακτογραμμής .
Οι Προστατευόμενες περιοχές στη Βόρεια Κορέα για τελευταία φορά μετρήθηκαν σε 2,32% της συνολικής έκτασης το 2012, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.
Η Βόρεια Κορέα έχει 2 μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO .
Το Συγκρότημα  Τάφων Goguryeo βρίσκεται στη Βόρεια Κορέα. Τον Ιούλιο του 2004, έγινε η πρώτη παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO στη χώρα. Η περιοχή αποτελείται από 30 επιμέρους τάφους από το μεταγενέστερο βασίλειο Goguryeo, ένα από τα τρία βασίλεια της Κορέας.
Goguryeo τάφο
Τα ιστορικά μνημεία και τοποθεσίες στην Kaesong αποτελούνται από 12 ξεχωριστά συστατικά, που μαζί μαρτυρούν την ιστορία και τον πολιτισμό της δυναστείας Koryo από τον 10ο έως 14ο αιώνα. Η geomantic διάταξη της πρώην πρωτεύουσας της Kaesong, περιλαμβάνει τα παλάτια, των θεσμών και σύνθετους ς τάφους, αμυντικά τείχη και τις πύλες που όλα αυτά ενσωματώνουν τις πολιτικές, πολιτιστικές, φιλοσοφικές και πνευματικές αξίες της σε μια κρίσιμη εποχή στην ιστορία της περιοχής. Ήταν χαραγμένο ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO το 2013.
ιστορικά μνημεία και τοποθεσίες στην Kaesong
Ο Πύργος Juche είναι ένα μνημείο στην Πιονγκγιάνγκ, τη πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας. Το όνομά του από την ιδεολογία της Juche το εισήγαγε πρώτος ο ηγέτης του Κιμ Ιλ Σουνγκ. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν στις 15 Απριλίου 1982, με την ευκαιρία των 70ων γενεθλίων του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Ιλ Σουνγκ. Ο ψηλός μεταλλικός πύργος 150 μέτρων αποκλίνει  20 μέτρα (66 πόδια) -Βάρους 45 τόνων φωτίζεται . Στο σώμα του πύργου βρίσκονται 70 πλάκες γρανίτη, μια για κάθε έτος της ζωής του Κιμ Ιλ Σουνγκ  μέχρι εκείνη τη στιγμή.
Juche πύργο
Το Kumsusan Παλάτι του Ήλιου , πρώην Kumsusan Μνημείο Παλάτι , και μερικές φορές αναφέρεται ως η Kim Il-sung Μαυσωλείο , είναι ένα κτίριο κοντά στη βορειοανατολική γωνία της πόλης της Πιονγκγιάνγκ που χρησιμεύει ως μαυσωλείο για τον Κιμ Ιλ Σουνγκ,  ιδρυτή και αιώνιο πρόεδρο της Βόρειας Κορέας, και για το γιο του, Κιμ Γιονγκ-ιλ ο οποίος τον διαδέχθηκε ως κυβερνήτης της χώρας.
kumsusan παλάτι του ήλιου
Το εντυπωσιακό μετρό της Πιονγιάνγκ είναι σίγουρα ένα highlight της πρωτεύουσας. Το δίκτυο, το οποίο αποτελείται από δύο γραμμές, έχει μια ταυτόχρονη λειτουργία ως ένα πυρηνικό καταφύγιο σε περίπτωση πολυαναμενόμενης αμερικανικής εισβολής. Οι σταθμοί βαθιά κάτω από το έδαφος και μπορείτε να δείτε ακόμα και πόρτες  που θα κλείσουν, αν η Πιονγκγιάνγκ βρεθεί ποτέ κάτω από συνθήκες  πυρηνικού βομβαρδισμού.
Πιονγκγιάνγκ μετρό
Το 1ο Rungrado του Σταδίου Μαΐου είναι ένα γήπεδο πολλαπλών χρήσεων στην Πιονγκγιάνγκ, Βόρεια Κορέα, και ολοκληρώθηκε την 1η Μαΐου, 1989. Είναι σήμερα το μεγαλύτερο γήπεδο του κόσμου , με χωρητικότητα 114.000, και καταλαμβάνει 20,7 εκτάρια (51 στρέμματα).
rungrado 1η Μαΐου γήπεδο
Η Αψίδα του Θριάμβου είναι μια αψίδα θριάμβου στην Πιονγκγιάνγκ, Βόρεια Κορέα. Χτίστηκε για να τιμήσει την μνήμη της Κορέας για την αντίσταση στην Ιαπωνία από το 1925 έως το 1945. Είναι η δεύτερη ψηλότερη αψίδα θριάμβου στον κόσμο, μετά το Monumento της Επανάστασης στο Μεξικό, και έχε ύψος 60 μέτρα (197 πόδια)  και 50 μέτρα (164 πόδια) πλάτος .
αψίδα του θριάμβου Πιονγκγιάνγκ
Η Βόρεια Κορέα, έγινε ανεξάρτητη από το 1948 και δεν αναγνωρίζεται από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα .
Ο νυν πρόεδρος της Βόρειας Κορέας είναι Κιμ Ιλ Σουνγκ . Ανέλαβε το αξίωμα του Αιώνιου Προέδρου, στις 8 Ιουλίου, 1994, και κατέχει σταθερά το τίτλο στην εξουσία, έστω και αν αυτός είναι νεκρός εδώ και 23 χρόνια. Το γεγονός αυτό καθιστά τη Βόρεια Κορέα τη μόνη necrocracy ( νεκροκρατία) του κόσμου .
Kim-il-sung
Στη Βόρεια Κορέα, το έτος υπολογίζεται μετά τη γέννηση του ιδρυτή της, Kim II-Σουνγκ. Το 2016 ήταν το έτος 105 .
Η Βόρεια Κορέα δεν είναι επίσημα κομμουνιστική. Από το 2009 η ιδεολογία της ονομάζεται " Juche ".
Juche , συνήθως μεταφράζεται ως « αυτοδυναμία », είναι η επίσημη κρατική ιδεολογία της Βόρειας Κορέας, που περιγράφεται από το καθεστώς του Κιμ Ιλ Σουνγκ ως "πρωτότυπο, λαμπρή και επαναστατική συμμετοχή σε εθνική και διεθνή σκέψη". Ισχυρίζεται ότι ένα άτομο είναι «ο κύριος του πεπρωμένου του» και ότι οι κάτοικοι της Βόρειας Κορέας είναι μάζες είναι μάζες που ενεργούν ως «αφέντες της επανάστασης και των κατασκευών».
Η Κορεατική κουζίνα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό σε ρύζι, λαχανικά και κρέατα. Τα παραδοσιακά  γεύματα στο πλάϊ των πιάτων  συνοδεύονται από ρύζι σπειρωτό μαγειρευμένο στον ατμό. Η κουζίνα  της Βόρειας Κορέας είναι παρόμοια με αυτή της Νότιας Κορέας, με λιγότερο έμφαση στα μπαχαρικό και ένα επιπλέον με κρύες χυλοπίτες.
Βόρεια Κορέα κουζίνα
Η Chollima , ένα μυθικό φτερωτό άλογο, είναι το εθνικό ζώο της Βόρειας Κορέας.
Στη Βόρεια Κορέα οι αρχαιολόγοι ανακοίνωσαν  το 2012 ότι ανακάλυψαν φωλιά  μονόκερου  που κυριαρχούσαν την εποχή του θρυλικού Βασιλιά Tongmyung πριν από 2000 χρόνια.
Υπάρχουν αντικρουόμενες αναφορές σχετικά με το νομικό καθεστώς της κάνναβης στη Βόρεια Κορέα . Πολλαπλές αναφορές από αποστάτες και τους τουρίστες ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει κανένας νόμος σχετικά με την κατοχή κάνναβης (ως εκ τούτου, δεν έχει ταξινομηθεί ως φάρμακο) στη Βόρεια Κορέα ή αν υπάρχει, δεν εφαρμόζεται. Ωστόσο, άλλες αναφορές ισχυρίζονται ότι η κάνναβη είναι σίγουρα παράνομη.
Η κατοχή βιβλίων, η παρακολούθηση ταινιών της Νότιας Κορέας και η διανομή πορνογραφίας  τιμωρείται με θάνατο στη Βόρεια Κορέα.
Μόνο οι στρατιωτικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχο μπορούν να κατέχουν  μηχανοκίνητα οχήματα.
Οι Βορειοκορεάτες πρέπει να συμμορφώνονται με ένα από τα 28 εγκεκριμένα κουρέματα.
Το να φοράς τζιν είναι παράνομο στη Βόρεια Κορέα. Η εταιρία Denim συμβολίζει τον εχθρό τους, δηλαδή τις ΗΠΑ..
Αρκετές χιλιάδες τουρίστες ετησίως επισκέπτονται τη Βόρεια Κορέα μέσω της κρατικής εποπτείας σε ομάδες που λειτουργούν  στο Πεκίνο. Οι Νοτιοκορεάτες δεν επιτρέπονται να εισέλθουν στη χώρα, αλλά και ανεπίσημη συζήτηση μεταξύ των ντόπιων και  τουριστών δεν επιτρέπεται:. Είναι ενάντια στο νόμο για τους Βορειοκορεάτες να μιλήσουν σε αλλοδαπούς χωρίς άδεια.
Interesting facts about North Korea | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Φθιώτιδα: Έσκαψαν για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και βρήκαν... αρχαιολογικό «θησαυρό»

Φθιώτιδα: Έσκαψαν για την κατασκευή δικτύου αποχέτευσης και βρήκαν... αρχαιολογικό «θησαυρό» Το σημαντικό για το  Δήμο  είναι ότι δεν πρόκει...