Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

ΑΘΑΝΑΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

 (και άλλες αριστερές ελληνιές)


0

   Εκατοντάδες χιλιάδες άστεγοι (πιθανότατα κοντά στο εκατομμύριο) δεν θα πάρουν “Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης”


   Άλλη μια αριστερή ελληνιά, αντάξια των καλυτέρων δεξιών κυβερνήσεων τού τριτοκοσμικού ελληνόφωνου ψευδοκράτους: ανεξακρίβωτος αριθμός (μια και το υπουργείο οικονομικών αρνείται να επεξεργαστεί και να δώσει στη δημοσιότητα τα σχετικά στοιχεία) αστέγων, που “φιλοξενούνται” σε άλλα νοικοκυριά δεν δικαιούται ούτε καν το μηνιαίο (ψωρο)επίδομα των διακοσίων (ψωρο)ευρώ “κοινωνικής αλληλεγγύης”. Το εν λόγω μεγαλόσχημο επίδομα είχε αναγγείλει προ καιρού με φανφάρες και τυμπανοκρουσίες η κυβέρνηση αριστερής διαχείρισης των συμφερόντων των Παγκάλων και των εκατομμυρίων αγχωμένων ψηφοπελατών συνδαιτυμόνων τους.
Οι εξαιρούμενοι του επιδόματος είναι άνθρωποι που έμειναν άστεγοι, είτε επειδή έμειναν άνεργοι, είτε επειδή ο μισθός τους μειώθηκε κάτω απ’ τα θεωρούμενα ως όρια της φτώχειας ώστε έχασαν πλέον τη δυνατότητα να πληρώνουν το ενοίκιό τους. Μήν έχοντας πλέον στέγη (=άστεγοι), αναγκάστηκαν να προσφύγουν (=πρόσφυγες) στην εξευτελιστική “λύση” τής αναζήτησης “φιλοξενίας” σε ξένα νοικοκυριά (συγγενικά, φιλικά κλπ.). Μάλιστα πολλοί απ’ αυτούς έχουν οικογένειες που τις έχουν “παρκάρει” επίσης ως “φιλοξενούμενους” σε άλλα νοικοκυριά. Με βάση όμως μια χαρακτηριστικά ελληνική νομικίστικη κουτοπονηριά (=ελληνιά), όλοι αυτοί οι άνθρωποι υποχρεούνται να δηλώνονται στις φορολογικές τους δηλώσεις, όχι ως άστεγοι και ξεσπιτωμένοι (όπως δηλαδή είναι πραγματικά) αλλά κυριολεκτικά ως … φιλοξενούμενοι. Επιπλέον, αυτοί που τους “φιλοξενούν” δεν δικαιούνται καμμίας φορολογικής ελάφρυνσης για τα παραπάνω άτομα με τα οποία επιβαρύνεται το νοικοκυριό τους.


Οι  κουτοπόνηροι γραικύλοι ταγοί (και οι αριστεροί) του τριτοκοσμικού ψευδοκράτους απέδειξαν γιά πολλοστή φορά ότι είναι ικανότατοι να διαστρέφουν την πραγματικότητα, να την παρουσιάζουν αλλοιωμένη, να εξαπατούν, να εμπαίζουν και γενικώς να υποκρίνονται, υπερασπιζόμενοι την καθωσπρεπίστικη “βιτρίνα” του (και τα συμφέροντα των λαμογιών που αυτή κρύβει και εξυπηρετεί).
Την ίδια υποκρισία δείχνουν άλλωστε, όταν εδώ και χρόνια κρύβουν κάτω από το χαλάκι την ύπαρξη δύο+ εκατομμυρίων πραγματικών ανέργων (δηλαδή όχι μόνο των “εγγεγραμμένων” που αναγκαστικά “φαίνονται”, αλλά και των απασχολουμένων περιστασιακά και ατάκτως, ή των “τακτικής” μερικής απασχόλησης, ή τόσων άλλων που για διάφορους νομικίστικους λόγους δεν έχουν δικαίωμα να εγγραφούν στον Ο.Α.Ε.Δ. κλπ.), εμφανίζοντας ως ανέργους μόνο τη μειοψηφία που είναι “εγγεγραμμένη” στον Ο.Α.Ε.Δ.. Και η οποία επίσης, έχει πάψει προ πολλού να παίρνει οποιοδήποτε χτικιάρικο επίδομα, μια και το επίδομα ανεργίας στην Ελλάδα δίνεται μόνο για έναν χρόνο και είναι μικρότερο κι από τον εξίσου χτικιάρικο “βασικό μισθό”.

 

    Όταν στις περισσότερες χώρες της “Ε”.Ε. (ακόμα και σε χώρες λιγότερο πλούσιες από την Ελλάδα, όπως οι σκανδιναβικές) δίνονται στους ανέργους επιδόματα ανεργίας επ’ αόριστον ίσα με το 80% του τελευταίου τους μισθού, επιδόματα 100% τού ενοικίου κλπ., στο Ελλαδιστάν της αφορολόγητης Εκκλησίας Α.Ε., των αφορολόγητων εφοπλιστών, των τζαμπατζήδων μηντιαρχών, των κρατικοδίαιτων εργολάβων της μίζαςπου έβγαλαν το υφαρπαχθέν δημόσιο χρήμα στο εξωτερικό, των χρεωκοπημένων κομματικών συμμοριών, των συνεχώς ανακεφαλαιοποιούμενων τραπεζιτών που χαρίζουν “δανεικά” (κι αγύριστα) σε όλους τους προηγούμενους, δεν δίνονται ουσιαστικά ούτε καν κάποια ισχνά επιδόματα ανεργίας. Σαν αποτέλεσμα, κάποια εκατομμύρια άνθρωποι στην Ελλάδα είναι αφημένοι σαν σκυλιά στην τύχη τους (αν και τελικά είναι πανάξιοι όσων τους συμβαίνουν, αφού ενώ είναι εκατομμύρια δεν αποσταθεροποιούν την “ομαλότητα” του ψευδοκράτους, κάνοντάς τα όλα μπάχαλο). 

 

 

  Στην Ελλάδα, θεωρείται άνεργος μόνο όποιος εκπληρεί τις νομικίστικες προϋποθέσεις του υποκριτικού ψευδοκράτους για εγγραφή στον Ο.Α.Ε.Δ. και όχι οι εκατοντάδες χιλιάδες που “απασχολούνται” δύο ώρες κάθε τρεις μέρες, ή όσοι έχουν εξαναγκαστεί να δουλεύουν στη χάση και στη φέξη, ή όσοι δεν έχουν καν “δικαίωμα” να δηλωθούν ως άνεργοι. 

   Κατά παρόμοιο τρόπο, στην Ελλάδα άστεγος θεωρείται μόνο όποιος μένει στον δρόμο (που κι αυτοί δεν είναι λίγοι: μόνο στην Αθήνα είκοσι χιλιάδες “επισήμως”) και όχι ο κάθε ένας που δεν έχει δυνατότητα διαμονής σε ιδία στέγη (ιδιόκτητη ή επί ενοικίω), άρα μένει χωρίς στέγη και γι’ αυτό ακριβώς αναγκάζεται να “φιλοξενηθεί”. Χώρια που η φιλοξενία (ακόμα και η πολυδιαφημισμένη νεοελληνική εκδοχή της) παύει να είναι τέτοια όταν επεκτείνεται πέραν κάποιου προκαθορισμένου χρονικού διαστήματος: οι δηλωμένοι  ως “φιλοξενούμενοι” είναι τέτοιοι εδώ και κάμποσα χρόνια – και με μαθηματική βεβαιότητα θα παραμείνουν επ’ αόριστον. Όμως, ακόμα και η πιο “ξεχειλωμένη” φιλοξενία έχει τα χρονικά όριά της…

 

    Επειδή τα παθήματα πρέπει να γίνονται μαθήματα, στις επόμενες φορολογικές τους δηλώσεις, οι “φιλοξενούμενοι” θα πρέπει να δηλώσουν άστεγοι (δηλαδή αυτό που είναι πραγματικά) ώστε να ξεμπροστιαστεί το ψευδοκράτος (και οι αριστεροδεξιοί ταγοί του) και να πάρουν έστω κάποια ψίχουλα απ’ αυτό που δικαιούνται. Αν, λοιπόν, τους ζητηθεί “διεύθυνση διαμονής”, να δηλώνουν “όπου βρω”. Έτσι κι αλλιώς, κανείς δεν θα μπορεί να τους ελέγξει.
Ακόμα καλύτερα θα ήταν αν αποδείκνυαν ότι δεν είναι γραικύλοι σαν τουςταγούς τους. Κι αυτό θα το επιτύχουν αν διεκδικήσουν (και με μαζική αυθόρμητη βία, αν χρειαστεί) ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αξιοπρεπούς διαβίωσης για όλους όσους αδυνατούν να έχουν τέτοια. Γιατί: ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!
.

 

http://hypnovatis.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κι αν ζήσεις το παραμύθι… παρακάτω τι;

  Κι αν ζήσεις το παραμύθι… παρακάτω τι; – Θώμη Μπαλτσαβιά – 23 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Το δικό μου παραμύθι το είχα φτιάξει πολύ νωρίς μ...