Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ 1η ΔΟΣΗ



Συνέντευξη έδωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου  στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

Η κα Παπανάτσιου εμφανίστηκε θετική στη μείωση των φόρων, εφόσον συμφωνήσουν και οι δανειστές, σε αυτό το πακέτο είπε

Φορολογικές δηλώσεις

«Οι συγκεκριμένες υπηρεσίες της ΑΑΔΕ είναι επιφορτισμένες με πάρα πολύ δουλειά λόγο και του ασφαλιστικού. Υπολογίζουμε η σχετική διαδικασία να ξεκινήσει τον Απρίλιο, να έχουν αναρτηθεί τα πάντα. Η προθεσμία λήξης θα είναι μέχρι 15 Ιουλίου και αυτή τη φορά δεν θα είναι με παρατάσεις όπως γινόταν. Θα κατατεθεί σχετική τροπολογία στην βουλή με την οποία θα ρυθμίζεται η ημερομηνία λήξης για τα φυσικά πρόσωπα. Για τα νομικά πρόσωπα η καταληκτική ημερομηνία θα είναι η  30 Ιουλίου.

Σε ότι αφορά την καταληκτική ημερομηνία για την πρώτη δόση καταβολής του φόρου θα είναι η 30 Ιουλίου ενώ διευκρίνισε ότι θα παραμείνει το ισχύον σύστημα εξόφλησης του φόρου σε τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Η κα Παπανάτσιου ανέφερε επίσης ότι μελετάται να υπάρξει ευνοϊκή ρύθμιση από την εφορία, προκειμένου αν διευκολυνθούν οι οφειλέτες μικρών ποσών στην καταβολή τους. Αυτό όπως είπε θα γίνει μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Πηγή: Taxheaven © Δείτε περισσότερα https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/33676

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Μίλτος Σαχτούρης – Ὀρυχεῖο

  Μίλτος Σαχτούρης – Ὀρυχεῖο Σοῦ γράφω γεμάτη τρόμο μέσα ἀπὸ μιὰ στοὰ νυχτερινὴ φωτισμένη ἀπὸ μίαν ἐλάχιστη λάμπα σὰ δαχτυλίθρα ἕνα βαγόνι π...