Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΛΑΙΣΙΑ


Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη Μαλαισία



σημαία της Μαλαισίας
Η Μαλαισία είναι μια ομοσπονδιακή συνταγματική μοναρχία και βρίσκεται στην Νοτιοανατολική Ασία.
Το επίσημο όνομα της χώρας είναι  Μαλαισία .
Τα σύνορα της Μαλαισίας περιλαμβάνουν χερσαία και θαλάσσια σύνορα με το Μπρουνέι, Ινδονησία και την Ταϊλάνδη επίσης τα κοινά θαλάσσια σύνορα με την Κίνα, τις Φιλιππίνες, τη Σιγκαπούρη και το Βιετνάμ.
Η επίσημη γλώσσα είναι τα Μαλαισιανά .
Από την 1η Ιανουαρίου 2017, η πληθυσμός της Μαλαισίας εκτιμήθηκε ότι είναι 31.035.333 άτομα .
Είναι η 66η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο και καταλαμβάνει περιοχή  330.803 τετραγωνικών χιλιομετρων (127.720 τετραγωνικά μίλια).
Η Κουάλα Λουμπούρ είναι η εθνική πρωτεύουσα της Μαλαισίας, καθώς και μεγαλύτερη πόλη της . Είναι από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μητροπολιτικές περιοχές στη Νοτιοανατολική Ασία, όσον αφορά τον πληθυσμό και την οικονομία.
Κουάλα Λουμπούρ
Περιλαμβάνει στα εδάφη της τις Malaya, Sarawak, και Sabah , Η Μαλαισία εκτείνεται από τη χερσόνησο της Μαλαισίας ως το βορειοανατολικό Βόρνεο στη Νοτιοανατολική Ασία. Το Βόρνεο είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί στον κόσμο, μετά τη Γροιλανδία και τη Νέα Γουινέα. Τρεις χώρες μοιράζονται το νησί: το Μπρουνέι, η Ινδονησία, και τη Μαλαισία.
Το περισσότεροι μέρος από τη Μαλαισία καλύπτεται από δάση, με μια οροσειρά που διατρέχει κατά μήκος την χερσόνησο.
Το Mount Kinabalu σε 4.095 μέτρα (13.435 πόδια) πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας είναι το ψηλότερο βουνό στη Μαλαισία .
mount Kinabalu
Υπάρχουν περισσότερα από 30 εθνικά πάρκα στη Μαλαισία.
Το Kinabalu Πάρκο , καθιερώθηκε ως ένα από τα πρώτα εθνικά πάρκα της Μαλαισίας το 1964, και είναι το πρώτο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Μαλαισίας που έχει οριστεί από την UNESCO το Δεκέμβριο του 2000 για τις "εξαιρετικές οικουμενικές αξίες του" και το ρόλο ως μια από τις πιο σημαντικές βιολογικές περιοχές στον κόσμο, με περισσότερα από 4.500 είδη χλωρίδας και πανίδας, συμπεριλαμβανομένων 326 πουλιών και περίπου 100 είδη θηλαστικών, και πάνω από 110 είδη χερσαίων σαλιγκαριών.
πάρκο Kinabalu
Η Μαλαισία έχει 4 μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO .
Melaka και George Town, Ιστορικών Πόλεων των Στενών της Malacca είναι μια λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO που περιλαμβάνει τα ιστορικά αστικά κέντρα της και δύο πόλεις, Η Melaka [παρακάτω φωτογραφία] και η George Town, που απεικονίζουν 500 χρόνια πολιτιστικών και εμπορικών ανταλλαγών μεταξύ Ανατολής και Δύσης.
Melaka
Οι Petronas Towers , επίσης γνωστοί ως η Petronas Twin Towers  και είναι δίδυμοι ουρανοξύστες στην Κουάλα Λουμπούρ, στη Μαλαισία. Σύμφωνα με το Συμβούλιο σχετικά με ψηλά κτίρια και το Αστικό Περιβάλλον (CTBUH) 's στον επίσημο ορισμό και την κατάταξη, ήταν τα ψηλότερα κτίρια στον κόσμο από το 1998 ως το 2004 και παραμένουν οι πιο ψηλό δίδυμοι πύργοι στον κόσμο.
Petronas πύργους
Το Putra τζαμί είναι το κύριο τζαμί της Putrajaya στη Μαλαισία. Η κατασκευή του τζαμιού άρχισε το 1997 και ολοκληρώθηκε δύο χρόνια αργότερα. Βρίσκεται δίπλα στο Perdana Putra που στεγάζει το γραφείο του Πρωθυπουργού της Μαλαισίας και τη τεχνητή λίμνη  Putrajaya.
Putra τζαμί
Ο KEK Lok Si είναι ο μεγαλύτερος βουδιστικός ναός στη Νοτιοανατολική Ασία, και, αναμφισβήτητα, ένας από τους πιο γνωστούς στην Πενάνγκ. Το συγκρότημα των ναών χτίστηκε κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 1890-1930, μια εμπνευσμένη πρωτοβουλία του ηγούμενου Beow Lean.  Το κύριο μέρος στο συγκρότημα είναι η εντυπωσιακή επταώροφη Παγόδα του Ράμα VI (Παγόδα των Μυρίων Φο) με 10.000 αλαβάστρινα και χάλκινα αγάλματα του Βούδα, και το 30,2 μέτρα (99 πόδια) ψηλό χάλκινο άγαλμα  Kuan Yin, της θεάς του Ελέους...
KEK Lok si
Ο Batu Caves είναι ένας λόφος από ασβεστόλιθο που έχει μια σειρά από σπήλαια και ναούς- σπηλιές στο Gombak, Selangor. Το σπήλαιο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή Ινδουιστικά ιερά έξω από την Ινδία, και είναι αφιερωμένο στον Αρχοντα  (θεό)  Murugan. Είναι το κεντρικό σημείο της  Ινδουιστικής γιορτής του Thaipusam στη Μαλαισία.
σπηλιές Batu
Ο πιο γνωστός προορισμός διακοπών της Μαλαισίας,είναι το Λανγκάουι  ένα αρχιπέλαγος 99 νησιών. Βρίσκεται στη δυτική ακτή της Μαλαισίας. Περιτριγυρισμένο από γαλαζοπράσινη θάλασσα. Το εσωτερικό του κύριου νησιού είναι ένα μίγμα γραφικό με ορυζώνες και ζούγκλα απολώμένα στους λόφους.
Λανγκάουι
Το όνομα "Μαλαισία" είναι ένας συνδυασμός της λέξης "Μαλαισίας" και η λατινική-Ελληνική κατάληξη "-sia" / - σία. Η λέξη "Melayu" σε Malay μπορεί να προέρχεται από τις λέξεις Ταμίλ "malai" και "ur" που σημαίνει "βουνό" και "πόλη, τη γη", αντίστοιχα.
Στα μέσα του 19ου αιώνα, το Ηνωμένο Βασίλειο, άρχισε να εισάγει Κινέζους για  να εργαστούν στα ορυχεία κασσίτερου των μουσουλμάνων σουλτανάτων στην Χερσόνησο της Μαλαισίας.  Από τις αρχές του αιώνα στις νέες φυτείες καουτσούκ απασχολούνται  ινδοί εργάτες. Το 1957 η Ομοσπονδία της Malaya απέκτησε την ανεξαρτησία της από τη Βρετανία. Έξι χρόνια αργότερα, οι αποικίες  Sarawak και Sabah, στο νησί του Βόρνεο, και τη Σιγκαπούρη εντάχθηκαν στη Μαλαισία για να σχηματίσουν την Ομοσπονδία της Μαλαισίας. Η  Σιγκαπούρη αποσύρθηκε το 1965.
Η οικονομία της Μαλαισίας είναι η τέταρτη μεγαλύτερη στη Νοτιοανατολική Ασία, μετά την πιο πυκνοκατοικημένη Ινδονησία, την Ταϊλάνδη και τις Φιλιππίνες, και 35η μεγαλύτερη στον κόσμο.
οικονομία
Η Μαλαισία είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς στον κόσμο των συσκευών ημιαγωγών , ηλεκτρικά είδη και συσκευές, και η κυβέρνηση έχει φιλόδοξα σχέδια για να κάνει τη Μαλαισία  κορυφαίο παραγωγό και να ελέγχει τη παραγωγή των προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένου και του λογισμικού.
επεξεργαστή
Το εθνικό πιάτο της Μαλαισίας είναι το Νάση lemak , ένα φαγητό με βάση το ρύζι μαγειρεμένο με γάλα καρύδας και σερβίρεται σε ένα Pandan (φυτό με αρωματικό  φύλλο). Το όνομα μεταφράζεται σε «πλούσιο» ή ρύζι "λιπαρό", ένα όνομα που προέρχεται από τη διαδικασία μαγειρέματος: του ρυζιού στον ατμό και σιγοβράζει σε γάλα καρύδας, δίνοντας του μια πλούσια και κρεμώδη υφή και υπέροχη γεύση.
nasi lemak
Το εθνικό ποτό της Μαλαισίας είναι ένα ζεστό τσάι με γάλα και  ονομάζεται Teh tari .
Το εθνικό ζώο της Μαλαισίας είναι η απειλούμενη Μαλαισιανή τίγρη .
To μεγαλύτερο  θάλαμο σπήλαιο του κόσμου που ανακαλύφθηκε ( μια ενιαία σάλα) είναι το Sarawak Επιμελητήριο, στο Εθνικό Πάρκο Gunung Mulu  στη Μαλαισία.
Το μεγαλύτερο μονοκόμματο φύλλο στον κόσμο, το Alocasia macrorrhiza, προέρχεται από τη Μαλαισία στη περιοχή  Σαμπάχ. Ένα δείγμα που βρέθηκε το 1966 μετρήθηκε 3,02 μέτρα μήκος (9,9 πόδια) και 1,92 μέτρα (6,3 πόδια) πλάτος.
Ο μεγαλύτερος κυκλικός κόμβος στον κόσμο βρίσκεται στο Putrajaya, Μαλαισία. Είναι 3,5 χιλιόμετρα (2,2 μίλια) σε διάμετρο!
Τον Αύγουστο του 1997, ένα μοντέλο της σημαίας της Μαλαισίας , ολοκληρώθηκε, φτιαγμένο από 10.430 δισκέτες.
Ο Μαλαισιανός μονάρχης εκλέγεται για πενταετή θητεία από τη Διάσκεψη των Κυβερνητών

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το Μαλαισία

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

🏅Απίθανα Τυροκούλουρα Χωρίς Φούρνο 😋 Το Τέλειο Σνακ για Σχολείο & Δουλειά

Απίθανα Τυροκούλουρα Χωρίς Φούρνο 😋 Το Τέλειο Σνακ για Σχολείο & Δουλειά LIVE KITCHEN CHANNEL Πεντανόστιμα Τυροκούλουρα Χωρίς Φούρνο Ιδ...