Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΜΝΗ ΚΟΜΟ


Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη 

Λίμνη Κόμο


λίμνη Κόμο
Η Λίμνη Κόμο είναι μια λίμνη παγόμορφης προέλευσης στη Λομβαρδία της Ιταλίας.
Η λίμνη είναι 46 χιλιόμετρα (28,5 μίλια) μακρά και 4,5 χιλιόμετρα (2,8 μίλια) πλάτος στο ευρύτερο σημείο της .
Έχει έκταση των 146 τετραγωνικών χιλιομέτρων (56 τετραγωνικά μίλια), καθιστώντας την τρίτη μεγαλύτερη λίμνη της Ιταλίας, μετά την Λίμνη Garda και τη λίμνη Maggiore.
Η λίμνη έχει σχήμα σαν ένα ανεστραμμένο γράμμα "Υ".
Λίμνη Κόμο εναέρια
Η επιφάνεια της βρίσκεται 198 μέτρα (650 πόδια) πάνω από το επίπεδο της θάλασσας .
Του μέσο βάθος της είναι 154 μέτρα (505 πόδια).
Με πάνω από 425 μέτρα (1.394 πόδια) βάθος , είναι μια από τις βαθύτερες λίμνες της Ευρώπης.
Το βάθος της λίμνης Κόμο είναι ένας λόγος για εντυπωσιακά καταγάλανα νερά της, τα οποία την έχουν καταστήσει ένα από τα πιο γραφικούς φυσικούς προορισμούς της Ιταλίας.
Έχει μήκος περίπου 160 χιλιόμετρα (100 μίλια) από τις ακτές .
λίμνη Como-2
Ο Όγκος του νερού στο εσωτερικό της λίμνης είναι 22,5 κυβικά χιλιόμετρα (5,4 κυβικά μίλια) ή 22.500 δισεκατομμύρια λίτρα
(6.000 δισεκατομμύρια γαλόνια).
Λίμνη Κόμο έχει ένα χρόνο κατακράτησης (τη μέτρηση του χρόνου ότι το νερό περνά σε μια συγκεκριμένη λίμνη) από 5,5 χρόνια .
Τροφοδοτείται κατά κύριο λόγο από τον ποταμό Adda , ο οποίος εισέρχεται στη λίμνη κοντά στο Colico και ρέει έξω στο Lecco.
 Το Isola Comacina είναι το μοναδικό νησί στη λίμνη Κόμο. Είναι ένα μικρό κατάφυτο νησί που βρίσκεται κοντά στη δυτική όχθη του βραχίονα Κόμο της λίμνης μπροστά από ένα κόλπο γνωστό ως Zoca de l'oli, ένα όνομα Lombard αναφερόμενο στην τοπική παραγωγή μικρής κλίμακας του ελαιολάδου.
Isola Comacina
Η Sacro Monte di Ossuccio ( «Άγιο Όρος της Ossuccio") είναι ένα ιερό που βρίσκεται στην πλαγιά ενός λόφου ανάμεσα σε ελαιώνες και δάση κατά μήκος του δυτικού άκρου της λίμνης Κόμο και αντικρίζει  το Isola Comacina. Δεκαπέντε  από μπαρόκ εμπνευση παρεκκλήσια, που χτίστηκαν μεταξύ 1635 και 1710, και είναι αφιερωμένα στα Μυστήρια του Ροδαρίου διάσπαρτα κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Μοναστήρι. Το κτίριο αυτό είναι το τελευταίο στην αλυσίδα και είναι αφιερωμένο στη Στέψη της Θεοτόκου.
Sacro Monte di Ossuccio
Λίμνη Κόμο υπήρξε ένα δημοφιλές καταφύγιο για τους αριστοκράτες και πλούσιους ανθρώπους από τη Ρωμαϊκή εποχή , καθώς και ένα πολύ δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο με πολλά καλλιτεχνικά και πολιτιστικά έργα τέχνης.
Ως τουριστικός προορισμός, η λίμνη Como είναι δημοφιλής για τα τοπία της, τα άγρια ζώα, και τα spa . Είναι ένας τόπος για ιστιοπλοΐα, windsurfing, και kitesurfing .
Η λίμνη είναι γνωστή για τις ελκυστικές βίλες και παλάτια (όπως το Villa Olmo [φωτογραφία παρακάτω], το Villa Serbelloni, και το Villa Carlotta).
Λίμνη Κόμο Villa Olmo
Ένα πλούσια η όχθη της λίμνης  σε βλάστηση πού περιλαμβάνει αμπέλια, συκιές, ροδιές, ελιές, καστανιές και δέντρα πικροδάφνες.
Πολλοί διάσημοι άνθρωποι έχουν ή είχαν τα σπίτια τους στις όχθες της λίμνης Κόμο , όπως ο Matthew Bellamy, John Kerry, Madonna, George Clooney, Gianni Versace, Ροναλντίνιο, Σιλβέστερ Σταλόνε, ο Julian Lennon, ο Richard Branson, ο Ben Spies, και Pierina Λενιάνι.
 Η Άνοιξη στη λίμνη Κόμο είναι πολύ όμορφη, καθώς τα δέντρα και τα λουλούδια αρχίζουν να ανθίζουν. Το καλοκαίρι είναι η πιο δημοφιλής εποχή του χρόνου, με τις υπέροχες καιρικές συνθήκες. Είναι υπέροχο  και το φθινόπωρο , όπως τα φύλλα αρχίσουν να αλλάζουν το χρώμα τους. Το χειμώνα, η λίμνη βοηθά να διατηρήσει μια υψηλότερη θερμοκρασία η γύρω περιοχή.
Στη  λίμνη Como η υπηρεσία πορθμείων είναι ένα ιδιαίτερα εξελιγμένο σύστημα δημόσιων μεταφορών που συνδέουν τις πολλές μικρές πόλεις γύρω από τη λίμνη.
Λίμνη Κόμο πλοίο
Η πόλη Como στο νότιο άκρο της λίμνης είναι η κύρια πόλη της λίμνης. Η πόλη έχει πληθυσμό περίπου 80.000 άτομα και  έχει ρωμαϊκή ή προ ρωμαϊκή προέλευση.
Η ταινία του 1995 Ένα μήνα από την λίμνη γυρίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες γύρω από τη λίμνη Κόμο.
Star Wars: Episode II - Επίθεση των Κλώνων (ταινία του 2002) : Μερικές από τις σκηνές που λαμβάνουν χώρα στον πλανήτη Naboo γυρίστηκαν στο Villa del Balbianello, συμπεριλαμβανομένου και του παράνομου γάμου του Anakin Skywalker και Padme Amidala.
Στην ταινία δώδεκα  ωκεανοί , ο περίφημος κλέφτης Φρανσουά Toulour, γνωστός και ως The Night Fox, κατοικεί στο κτήμα Villa Erba στη λίμνη Κόμο, όπου έχει αρκετές συναντήσεις με τον Daniel Ocean, τoυ αντίπαλου κλέφτης.
Τοποθεσίες γύρω από τη λίμνη Κόμο  έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές στην ταινία του James Bond Casino Royale : Villa del Balbianello στο νοσοκομείο, όπου αναρρώνει ο James Bond, και στην τελική σκηνή, Bond κυνηγάει κ Λευκή στη λίμνη Κόμο περιουσία του, το Villa La Gaeta.
Ο Mark Twain επισκέφθηκε τη λίμνη το 1867, και ο περίφημος Αμερικανός συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουεϊ  περιγράφει τη λίμνη Κόμο στο έργο του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

H ελληνική υπερτροφή που έχει τριπλάσιο ασβέστιο από το γάλα

  H ελληνική υπερτροφή που έχει τριπλάσιο ασβέστιο από το γάλα H ελληνική  υπερτροφή : Τις δύσκολες εποχές από τις αρχές του προηγούμενου αι...