Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΟΥ WINDSOR..





Ενδιαφέρουσες πληροφορίες 

για το κάστρο του Windsor


Windsor Castle
Windsor Castle είναι μια βασιλική κατοικία στο Windsor στην αγγλική κομητεία του Berkshire.
Είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο κατοικημένο κάστρο στον κόσμο και ήταν το σπίτι της οικογένειας του βρετανικού βασιλικού οίκου για σχεδόν 1000 χρόνια.
Το αρχικό κάστρο χτίστηκε το 11ο αιώνα , μετά την εισβολή των Νορμανδών της Αγγλίας από τον Γουλιέλμο τον Κατακτητή .
Από την εποχή του Ερρίκου Α ' (1068 - 1135), έχει χρησιμοποιηθεί από όλους τους μονάρχες, και είναι η μεγαλύτερη διάρκεια παραμονής στο ίδιο παλάτι στην Ευρώπη.
Από το 1350 ως το 1370, ο Edward ΙΙΙ ,μετατραπεί το Windsor από μια στρατιωτική οχύρωση σε ένα γοτθικό παλάτι.
Πυρήνα του σχεδιασμού ο Έντουαρντ κράτησε στοιχεία από την περίοδο Tudor , κατά την οποία Henry VIII και Ελισάβετ Α 'έκανε την αυξανόμενη χρήση του κάστρου ως βασιλική αυλή και το κέντρο για τις διπλωματικές σχέσεις και τόπο ψυχαγωγίας.
Windsor-κάστρο-2
Κατά τη διάρκεια του Αγγλικού εμφύλιου πολέμοου (1642-1651) το κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή από τον Charles I καθώς και σαν ένα στρατιωτικό αρχηγείο των Κοινοβουλευτικων  δυνάμεων.
Κατά την αποκατάσταση της μοναρχίας το 1660, ο Charles ΙΙ ανοικοδόμησε μεγάλο μέρος του Κάστρο Windsor με τη βοήθεια του αρχιτέκτονα Hugh May, δημιουργώντας ένα σύνολο από εξωφρενικές μπαρόκ διακοσήσεις στούς εσωτερικούς χώρους που εξακολουθούν να θαυμάζονται.
Μετά από μια περίοδο παραμέλησης κατά τη διάρκεια του 18ου αιώνα, όταν βασίλευαν οι George III και George IV. ανακαινίστηκε και ξαναχτίστηκε το παλάτι επί Καρόλου Β' με μια κολοσσιαία δαπάνη, και δημιουργήθηκε το τρέχον σχέδιο των κρατικών διαμερισμάτων, γεμάτα ροκοκό, γοτθική και μπαρόκ επίπλωση.
Η Βασίλισσα Victoria έκανε μερικές μικρές αλλαγές στο κάστρο, το οποίο έγινε το κέντρο για την βασιλική διασκέδασης, για ένα μεγάλο μέρος της βασιλείας της.
Windsor Castle εναέρια
Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου , το κάστρο χρησιμοποιήθηκε ως το σπίτι σε ολόκληρη την βασιλική οικογένεια κατά τη διάρκεια της γερμανικής επίθεσης  βομβαρδισμού του Λονδίνου...
Η Μεγάλη Πυρκαγιά στο Windsor ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου 1992 . Η πυρκαγιά προκάλεσε μεγάλες ζημιές και καταστράφηκε το 20%  του Κάστρου. Επισκευάσθηκε πλήρως γρήγορα μέσα στα επόμενα χρόνια με κόστος £ 36.500.000.
Το Κάστρο καλύπτει 52.609 τετραγωνικά μέτρα (13 στρέμματα). Μετά από αιώνες με πολλές  αλλαγές  περιέχει περίπου 1.000 δωμάτια .
Είναι στην ουσία ένας γεωργιανός και βικτοριανός σχεδιασμός που βασίζεται σε μια μεσαιωνική δομή, με γοτθικά χαρακτηριστικά που σχεδιάστηκε εκ νέου σε μοντέρνο στιλ.
Η Άνω Ward του Windsor Castle περιλαμβάνει μια σειρά από μεγάλα κτίρια που περικλείονται από το άνω τοίχωμα Bailey, σχηματίζοντας ένα κεντρικό τετράπλευρο.
Windsor Castle άνω θάλαμο
Η Άνω Ward περιλαμβάνει τα Ιδιωτικά Βασιλικά Διαμερίσματα και μεγάλα κρατικά  Διαμερίσματα  συμπεριλαμβανομένου και αυτό του χορού. Το εσωτερικό είναι πλούσια διακοσμημένο με υπέροχα έργα τέχνης από τον Rubens, Rembrandt, Michelangelo και Van Dyck, και άλλους. 
[Φωτο: Το Μεγάλο Αίθουσα Υποδοχής - μέλος Διαμερίσματα]
Windsor κατάσταση κάστρο διαμερίσματα
Στην καρδιά του Κάστρου Windsor είναι η Μέση Ward , ένα εξωτερικό τείχος , (Bailey), σχηματίζεται γύρω από το Motte ή τεχνητό λόφο στο κέντρο του θαλάμου. Το Motte είναι 15 μέτρα (50 πόδια) και είναι κατασκευασμένο από κιμωλία αρχικά ανασκάφηκε από τον περιβάλλοντα χαντάκι. Εντός του Round Tower (κυκλικός πύργος), είναι ο φύλακας ,το Επιμελητήριο, αποδυτήρια και η τραπεζαρία.
Windsor Castle στρογγυλό πύργο
Η Κάτω Ward βρίσκεται κάτω και στα δυτικά του Round Tower,( κυκλικού πύργου) και έφτανε .ως μέσα από την Πύλη του Νορμανδικού τμήματος. Αρχικά κυρίως λόγω του μεσαιωνικου σχεδιασμού, το μεγαλύτερο μέρος της Κάτω Ward είχε ανακαινισθεί ή ανακατασκευασθεί κατά τη διάρκεια της περιόδου από τα μέσα βικτοριανης εποχής, από τον Anthony Salvin και Edward Blore, για να σχηματίσουν μια «σταθερή Γοτθική  σύνθεση».
Windsor Castle κάτω θάλαμο
Στη βόρεια πλευρά της Κάτω Ward είναι το παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου . Το εκκλησάκι είναι το αρχιτεκτονικό αποκορύφωμα για κάθε επίσκεψη στο κάστρο του Windsor. Αυτό το τεράστιο κτήριο είναι το πνευματικό σπίτι του Τάγματος των Ιπποτών του Garter και χρονολογείται από τα τέλη του 15ου και στις αρχές του 16ου αιώνα, σχεδιασμένο σε στιλ Κάθετη Gothic. Είναι ο τόπος ταφής  δέκα μοναρχών, συμπεριλαμβανομένων των Henry VIII και Charles I.
Windsor Castle St.  παρεκκλήσι Γεωργίου
Η θέση του Κάστρου του Windsor στην κορυφή του απότομου εδάφους σημαίνει ότι οι κήποι του κάστρου είναι σε περιορισμένη κλίμακα. Οι κήποι του κάστρου εκτείνονται ανατολικά από την Άνω Ward σε μια βεράντα του 20ου αιώνα .
Windsor βεράντα του κάστρου
Windsor Castle είναι περιτριγυρισμένο από ένα μεγάλο πάρκο.
Windsor-κάστρο-κεραία-2
40 μονάρχες , συμπεριλαμβανομένων της Αυτού Μεγαλειότητος της Βασίλισσας, έχουν χρησιμοποιήσει το Κάστρο σαν σπίτι
Σήμερα, πάνω από 500 άνθρωποι ζουν και εργάζονται στο Κάστρο του Windsor.
Η Βασιλική σημαία ανεβαίνει στις βασιλικές κατοικίες μόνο όταν η βασίλισσα είναι παρούσα. Αν η σημαία της Ένωσης ανεβαίνει πάνω από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, το κάστρο του Ουίνδσορ ή Sandringham Οικία σηματοδοτεί ότι η βασίλισσα δεν είναι στην κατοικία.
σημαία το Windsor Castle
Μια βασιλική βιβλιοθηκάριος επιβλέπει μια ανεκτίμητη συλλογή από 300.000 βιβλία , χαρακτικά και σχέδια.
Το κάστρο έχει 300 τζάκια τα οποία επιτηρούσαν με πλήρες ωράριο οι Fendersmith, η οικογένεια του οποίου έκαναν τη δουλειά  αυτή για γενιές.
Το κτήμα Κάστρο Windsor (συμπεριλαμβανομένων Windsor Great Park) έχει πάνω από 450 ρολόγια .Όταν η British Summer Time (BST) ( θερινή ώρα) ξεκινά, χρειάζεται ο ρολογάς της Βασίλισσας, 16 ώρες για να μετακινήσει κάθε ρολόι μία ώρα μπροστά. Στο τέλος της BST (θερινής ώρας) χρειάζεται 18 ώρες για να τα ρυθμίσει μία ώρα πίσω (όπως λέει ο ίδιος στην πραγματικότητα έχει να μετακινήσει τους δείκτες προς τα εμπρός 11 ώρες!)
Η μεγάλη κουζίνα είναι η αρχαιότερη κουζίνα σε λειτουργία  στη χώρα και έχει υπηρετήσει 32 μονάρχες, συμπεριλαμβανομένων Αυτής Μεγαλειότητας της Βασίλισσας.
Στο κελάρι του κάστρου , είναι αποθηκευμένα παγκόσμιας κλάσης κρασιά και σαμπάνιες. Πριν από ένα επίσημο δείπνο, οι τέλειες επιλογές απαιτούνταν για  να συμπληρωθεί το γεύμα.
Οι επισκέπτες μπορούν να δουν την αλλαγή της φρουράς στο κάστρο που αποτελεί  ένα από τα ατού της  επίσκεψης στο κάστρο.
Το Windsor Castle είναι ένα δημοφιλές τουριστικό αξιοθέατο , ένας χώρος για τη φιλοξενία αρχηγών κρατών που επισκέπτονται το βασίλειο, και ο προτιμώμενος χώρος διαμονής  για το Σαββατοκύριακο της Ελισάβετ Β '.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο τουρίστες επισκέπτονται το κάστρο του Windsor κάθε χρόνο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διαλείπουσα νηστεία και καρδιά: Τι πρέπει να ξέρετε

  Διαλείπουσα νηστεία και καρδιά: Τι πρέπει να ξέρετε Bigstock Μιχάλης Θερμόπουλος Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2024 18:00 Η διαλείπουσα νηστεία έχ...