Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΧΡΕΪΝ



Ενδιαφέρουσες πληροφορίες 

για το Μπαχρέιν


σημαία Μπαχρέιν
Το Μπαχρέιν ,είναι ένα έθνος το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 30 νησιά στον Περσικό Κόλπο, και βρίσκεται στο κέντρο των μεγάλων εμπορικών δρόμων από την αρχαιότητα.
Το επίσημο όνομα της χώρας είναι,  Βασίλειο του Μπαχρέιν .
Βρίσκεται στον Περσικό Κόλπο, ανατολικά της Σαουδικής Αραβίας και βόρεια του Κατάρ.
Η επίσημη γλώσσα είναι τα αραβικά .
Από την 1η Ιανουαρίου 2016, Ο πληθυσμός του Μπαχρέιν εκτιμάται ότι είναι 1.393.661 άτομα .
Το Μπαχρέιν έχει μια συνολική έκταση των 765 τετραγωνικών χιλιομέτρων (295 τετραγωνικά μίλια) που το καθιστά σαν τρίτο μικρότερο έθνος στην Ασία, μετά τις Μαλδίβες και τη Σιγκαπούρη.
Η Manama είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη του Μπαχρέιν . Το Long ένα σημαντικό εμπορικό κέντρο στον Περσικό Κόλπο και η Μανάμα είναι το σπίτι σε ένα πολύ ποικιλόμορφο πληθυσμό.
Μανάμα
Το Μπαχρέιν είναι ένα γενικά επίπεδο και άγονο αρχιπέλαγος . Αποτελείται από μια χαμηλή πεδιάδα της ερήμου που ανεβαίνει ελαφρά με ένα χαμηλό κεντρικό γκρεμό με το υψηλότερο σημείο των 134 μέτρων (440 πόδια)  που ονομάζεται Βουνό του καπνού.
Το Μπαχρέιν έχει 2 μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO .
To  pearling trail  (γλυστερό μονοπάτι) στο Μπαχρέιν είναι ένα μονοπάτι 3,5 χιλιομέτρων (2,2 μίλια) βρίσκεται στο νησί  Muharraq. Το Pearling στο Μπαχρέιν έχει δημιουργηθεί πριν από το 2000 π.Χ.. Η οδός αποτελείται από 17 κτίρια, 3 εκτροφέιων στρειδιών με μαργαριτάρια, που βρίσκονται στην κοντινή θάλασσα, ένα τμήμα της ακτής και η θάλασσα Bu Mahir το φρούριο στο νότιο άκρο της Muharraq. Η διαδρομή ανακυρήχτηκε ως τοποθεσία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO στις 30 Ιουνίου του 2012.
Μπαχρέιν γλασαρίσματος μονοπάτι
Η Qal'at al-Μπαχρέιν , επίσης γνωστή ως το Μπαχρέιν Φρούριο και στο παρελθόν, σαν  Πορτογαλικό φρούριο είναι ένας χόρος αρχαιολογικών  ανασκαφών (site.Archaeological ) που διεξάγονται από το 1954 και έφεραν στο φως αρχαιότητες από ένα τεχνητό ανάχωμα 12 μέτρα (39 πόδια) ύψος περιέχει επτά κατά σειρά στρώματα, και δημιουργήθηκε από διάφορους κατακτητές από το 2300 π.Χ. έως τον 18ο αιώνα, μεταξύ των οποίων οι Kassites, οι Πορτογάλοι και οι Πέρσες. Ήταν κάποτε η πρωτεύουσα του πολιτισμού με όνομα Dilmun και εγγράφηκε ως παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO το 2005.
Μπαχρέιν φρούριο
Το μεγάλο τζαμί Al Fateh  στο Μπαχρέιν το μεγαλύτερο μέρος λατρείας του Μπαχρέιν και ένα από τα μεγαλύτερα τζαμιά στον κόσμο. Χτίστηκε υπό την αιγίδα του αείμνηστου Σεΐχη Isa bin Salman Al Khalifa το 1987 και ονομάστηκε μετά από Ahmed  "Al Fateh" 
. Το τζαμί μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 7000 προσκυνητές και στέφεται με το μεγαλύτερο θόλο fiberglass στον κόσμο.
Al Fateh τζαμί
Ο βασιλιάς Φαχντ Causeway( η ανυψωμένη οδος του βασιλιά Φαχντ) είναι μια σειρά από γέφυρες και διαδρόμων που συνδέουν τη Σαουδική Αραβία με  το Μπαχρέιν. Η ιδέα της κατασκευής του Causeway βασίστηκε στη βελτίωση των δεσμών μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και του Μπαχρέιν. Η τοπογράφων της θάλασσας ξεκίνησε το 1968,  η δε κατασκευή άρχισε το 1981 και συνεχίστηκε μέχρι το 1986, που άνοιξε επίσημα για το κοινό.
βασιλιάς Φαχντ Causeway
Το Δέντρο της Ζωής  στο Μπαχρέιν είναι περίπου 400 χρονών, 9,75 μέτρα (32 πόδια) ύψος, είναι ένα  δέντρο cineraria Prosopis. Το δέντρο βρίσκεται στην κορυφή ενός 7,6 μέτρα (25 πόδια) υψους αμμώδους υψώματος που σχηματίζεται γύρω από ένα 500-year-old φρούριο. Το δέντρο είναι ένα τοπικό τουριστικό αξιοθέατο, που επισκέπτονται περίπου 50.000 τουρίστες κάθε χρόνο.
δέντρο της ζωής Μπαχρέιν
Ένα σημαντικό μέρος της γης Μπαχρέιν είναι κατασκευασμένο έδαφος που γίνεται συμπληρώνοντας τις ρηχές ακτές ή να μεταφορτώσουν άμμο ανα στρώματα ή με υγειονομική ταφή.
Μπαχρέιν τεχνητές νησιά
Γνωστό στην αρχαιότητα ως Dilmun, το Μπαχρέιν ήταν ένα σημαντικό κέντρο του εμπορίου από την 3η χιλιετία π.Χ. Τα νησιά είχαν κατακτηθεί από τους Πέρσες τον 4ο αιώνα μ.Χ., και στη συνέχεια από τους Άραβες μέχρι το 1541, όταν έγινε η πορτογαλική εισβολή στην Περσία και υποστήριξαν και πάλι το Μπαχρέιν το 1602. Το 1783 Αχμάντ ιμπν αλ-Khalifah ανέλαβε, και η αλ-Khalifahs παραμένουν η κυρίαρχη οικογένεια μέχρι σήμερα. Το Μπαχρέιν έγινε βρετανικό προτεκτοράτο το 1820. Δεν αποκτήσει πλήρη ανεξαρτησία μέχρι 14 Αυγούστου, 1971.
Με το νέο σύνταγμα το 2002 προβλέπεται ένα εκλεγμένο κοινοβούλιο και έδωσε στις γυναίκες το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
Στα αραβικά, Bahrayn είναι η διπλή μορφή Bahr ( «θάλασσα»), έτσι Bahrayn σημαίνει " δύο θάλασσες ».
Το Μπαχρέιν έχει φημίζεται από την αρχαιότητα για την  αλιεία μαργαριταριων , που θεωρούνταν τά καλύτερα στον κόσμο στον 19ο αιώνα.
μαργαριτάρι
Από τη δεκαετία του 1930 ο κλάδος του πετρελαίου έχει αντικαταστίσει τις καταδύσεις, για τα μαργαριτάρια και το Μπαχρέιν έχει γίνει ένας οικονομικός και επικοινωνιακός κόμβος.
Από τότε που ανακηρύχθηκε σε βασίλειο το 2002, το Μπαχρέιν υπήρξε μία από τις γρήγορα αναπτυσσόμενες χώρες .
Η κουζίνα του Μπαχρέιν είναι ένα μείγμα αραβικών, περσικών, ινδικών, Balochi, της Αφρικής, της Άπω Ανατολής και των Ευρωπαϊκών τροφίμων λόγω της επιρροής των διαφόρων κοινοτήτων που ζουν εκεί ως συνέπεια του ότι το Μπαχρέιν ήταν ένα σημαντικό λιμάνι στη θάλασσα για  το εμπόριο και το ανακάτεμα των εθνοτήτων από τους αρχαίους χρόνους.
Το Κοτόπουλο Machboos , ή Machboos ala Dajaj ( "καρυκευμένο κοτόπουλο και ρύζι»), είναι το εθνικό πιάτο του Μπαχρέιν.
Qahwah (αραβικό καφέ ) είναι το εθνικό ποτό, ενώ το τσάι είναι το ποτό για τη φιλοξενία.
Το Μπαχρέιν είναι γνωστό για το καυτό καλοκαίρι του, όπου η θερμοκρασία μπορεί να φθάσει μέχρι τους 50 ° C (122 ° F).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια

  Wikipedia ή Facebook; Ξεχωρίστε την αλήθεια από τα παραμύθια Αντικλείδι Μπορείτε να εμπιστευθείτε πλήρως ό,τι διαβάζετε στο διαδίκτυο; Πο...