Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΟΥΚΑΝΣ





Ενδιαφέρουσες πληροφορίες 

για τα τουκάνς



τουκάνς
Το Toucan είναι ένα μεσαίου μεγέθους πουλί ντόπιος στα τροπικά δάση της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής και της Καραϊβικής.
Toucans είναι τροπικά πουλιά της οικογένειας Ramphastidae .
Υπάρχουν περίπου 40 διαφορετικά είδη των Toucans.
Toucans έχουν διάρκεια ζωής έως και 20 χρόνια στην άγρια φύση . Το παλαιότερο αιχμαλωσία toucan έζησε να είναι 26 ετών.
Είναι λαμπρά σήμανση και έχουν μεγάλα συχνά πολύχρωμα λογαριασμούς.
Κυμαίνονται σε μέγεθος ανάλογα με το είδος.
Το μικρότερο είναι το γράμματα Aracari ( Pteroglossus inscriptus ), ζυγίζει περίπου 130 γραμμάρια (4,6 ουγκιές) και είναι περίπου 29 εκατοστά (11,5 ίντσες) μακριά .
γράμματα Aracari
Η μεγαλύτερη είναι η Toco Toucan ( Ramphastos Toco ), ζυγίζει περίπου 680 γραμμάρια (1,5 κιλά) και είναι περίπου 63 εκατοστά (29 ίντσες) μακριά .
Toco Toucan
Η ουρά είναι στρογγυλεμένο και ποικίλλει σε μήκος, από το ήμισυ του μήκους σε ολόκληρο το μήκος του σώματος. Ο λαιμός είναι κοντός και χοντρός. Τα φτερά είναι μικρά, όπως είναι δάση κατοικία πουλιά που χρειάζεται να ταξιδέψουν μικρές αποστάσεις μόνο, και συχνά έχουν περίπου την ίδια διάρκεια με τις μετρήσεις νομοσχέδιο-άκρη-σε-άκρη της ουράς του πουλιού.
Σχεδόν ολόκληρο το σώμα του Toucan είναι καλυμμένο με μαύρα φτερά (εκτός από το λαιμό, που καλύπτεται με λευκό ή κίτρινο φτερά). Χρώμα των φτερών παρέχει καμουφλάζ.
Το χρώμα του νομοσχεδίου μπορεί να είναι μαύρο, μπλε, καφέ, πράσινο, κόκκινο, λευκό, κίτρινο ή ένας συνδυασμός χρωμάτων.
οπωροφάγο πτηνό με μέγα ράμφο
Μεγάλο νομοσχέδιο τους βοηθά να κρατήσει δροσερό το ζεστό περιβάλλον στο οποίο ζουν . Η προσαρμογή αυτή είναι ένα από τα καλύτερα συστήματα θερμικής ρυθμίσεως σε ολόκληρο το ζωικό βασίλειο. Αρτηρίες τους λογαριασμούς τους να επεκτείνουν, όταν το πουλί ζεσταίνεται? και να απελευθερώσει θερμότητα.
Παρά τη σημαντική μέγεθός του, το ράμφος ζυγίζει λιγότερο από ό, τι μπορείτε να σκεφτείτε . Που αποτελείται από την πρωτεΐνη κερατίνη (το ίδιο πράγμα για τα μαλλιά και τα νύχια μας είναι κατασκευασμένα από), η δομή του ράμφους ενσωματώνει πολλές τσέπες του αέρα επιτρέποντας μια πολύ μικρή μάζα.
Bill έχει διάφορους σκοπούς . Χρησιμοποιείται για τη συλλογή και ξεφλούδισμα των φρούτων, για τον εκφοβισμό των αρπακτικών και για την προσέλκυση των εταίρων του ζευγαρώματος.
Toucan-2
Όταν toucans ύπνο, πιέτα το ράμφος τους κάτω από τα φτερά τους για να τους κρατήσει ζεστό.
Toucans είναι ημερήσιων και παράγουν πολλές διαφορετικές κλήσεις. Είναι θορυβώδες αργά το απόγευμα, όταν άλλα πτηνά καταστεί ανενεργή.
Toucans είναι από τα πιο θορυβώδη του δάσους πουλιά . Τα τραγούδια τους συχνά μοιάζουν κρώζοντας βατράχια . Toucans συνδυάζουν εκτεταμένη φωνητικές κλήσεις τους με το άγγιγμα και clattering ήχους από το λογαριασμό τους. Πολλά Toucan είδη να γαβγίζει, κρώζοντας και γρυλίζει ήχους, και το βουνό toucans κάνουν ογκάνισμα ακούγεται σαν εκείνες ενός γαϊδάρου.
Οι Toucans βρίσκονται συνήθως σε ζεύγη ή μικρές αγέλες .
κοπάδι τουκάνς
Περνούν τη ζωή τους υψηλά στη βροχή δάσος θόλος - σπάνια κάνει ταξίδια στο δασικό πάτωμα.
Toucans είναι παμφάγα πτηνά. Η διατροφή του βασίζεται κυρίως σε φρούτα. Εκτός από τα φρούτα, Toucan τρώει τα μούρα, σπόρους, αυγά, έντομα και μικρά ερπετά.
Toucan-3
Η ζωή δεν είναι όλα τα φρούτα και να παίξουν για τουκάνς. Predators να προσέξετε για περιλαμβάνουν δάσος αετούς , γεράκια και κουκουβάγιες ? βόες, τζάγκουαρ , margays και νυφίτσες , συχνά εισβάλλουν Toucan φωλιές. Τεράστιο νομοσχέδιο τους είναι άχρηστο για την υπεράσπιση από τα αρπακτικά και, στην πραγματικότητα, προσελκύει τους ανθρώπους για να τους πιάσει για το εμπόριο κατοικίδιων ζώων.
Για να προστατεύσουν τον εαυτό τους , εξαρτώνται από τους δυνατές φωνές για να τρομάξει τους εχθρούς και να προειδοποιήσει άλλους τουκάνς στον κίνδυνο.
Toucans χτίσουν τους φωλιά σε κοιλότητες δέντρων, που δημιουργήθηκε από άλλα ζώα, όπως δρυοκολάπτες? γενικά στο τροπικό δάσος θόλος.
Toucan φωλιά
Αν και οι περισσότεροι τουκάνς ζουν σε ομάδες, πιστεύεται ότι είναι μονογαμική , τουλάχιστον κατά την περίοδο αναπαραγωγής και κατά την εκτροφή τους νέους.
Αναπαραγωγής εμφανίζεται κατά τη διάρκεια της άνοιξης . Στη συνέχεια, το θηλυκό γεννά 1-5 λαμπερά άσπρα αυγά βαθιά σε μια κοιλότητα δέντρο? τόσο το αρσενικό και θηλυκό επωάζονται τα αυγά για 15 έως 18 ημερών , ανάλογα με το είδος.
Οι Toucans γεννιούνται πολύ μικρές και δεν φθάνουν σε πλήρες μέγεθος τους για πολλούς μήνες.Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τόσο η μητέρα και ο πατέρας να το προστατεύσει από τα αρπακτικά ζώα.
Toucan μωρό
Ευτυχώς, ο πληθυσμός της toucans εξακολουθεί να είναι μεγάλη και σταθερή και αυτά τα πουλιά είναιδεν είναι στον κατάλογο των απειλούμενων ειδών .
Ίσως το πιο γνωστό τροπικό πουλί, το Toucan είναι ένα σύμβολο του παιγνιώδους και την ευφυΐα που έχει χρησιμοποιηθεί με μεγάλη επιτυχία από τους διαφημιστές και τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων.
Toucans ήταν μερικά από τα πρώτα πουλιά αντιληπτές από τους κατακτώντας τους Ευρωπαίους .Φανταχτερά χρώματα τους και εξωφρενική ράμφη τους έκανε να διασκεδάζει περίεργα στα δικαστήρια της Ευρώπης.
Το ουράνιο τόξο-τιμολογημένο ή καρίνα ράμφος Toucan είναι το εθνικό πουλί του Μπελίζ .
Ενώ συχνά σε σύγκριση με hornbills, toucans είναι στενοί συγγενείς του δρυοκολάπτης .
Από τη δεκαετία του 1960, Toucan του Σαμ , μια μασκότ κινούμενα σχέδια, έχει χρησιμοποιηθεί ως το πρόσωπο το πρωινό δημητριακά Kellogg του Fruit Loops

.
Interesting facts about toucans | Just Fun Facts

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα…

  Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… – StavRoula – 20 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Tώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… Ανακάλυψα μια δυνατή π...