Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΈΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΒΟΥΣ



ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ   ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΑΣΒΟΥΣ



ασβοί
Ασβοί είναι μικρά θηλαστικά στην οικογένεια Mustelidae, η οποία περιλαμβάνει επίσης τις βίδρες , κουνάβια, νυφίτσες και αδηφάγοι .
Υπάρχουν 11 είδη ασβός , ομαδοποιούνται σε 3 τύπους , η Melinae (Ευρασίας ασβοί), Mellivorinae (μέλι ασβός) και Taxideinae (American ασβός).
Ασβοί έχουν βρεθεί στη Βόρεια Αμερική, την Ιρλανδία, τη Μεγάλη Βρετανία και το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Υπάρχουν είδη στην Ιαπωνία, την Κίνα, την Ινδονησία και τη Μαλαισία. Ο ασβός του μελιού βρίσκεται στην υποσαχάρια Αφρική, την Αραβική Έρημο, το Τουρκμενιστάν, και την Ινδία.
Ασβοί προτιμούν να ζουν στην ξηρά, ανοικτά λιβάδια, τα πεδία, και λιβάδια . Βρίσκονται από υψηλής αλπικά λιβάδια στο επίπεδο της θάλασσας.
Ο μέσος όρος ζωής στην άγρια φύση είναι μεταξύ 4 και 10 χρόνια , αλλά μερικές ασβοί μπορεί να ζήσει έως και 14 χρόνια. Έχουν ζήσει να είναι 26 ετών σε συνθήκες αιχμαλωσίας.
ασβός
Ασβοί έχουν μάλλον μικρή, το λίπος σωμάτων, με τα κοντά πόδια για το σκάψιμο. Έχουν επίμηκες κεφάλια νυφίτσα-όπως και με μικρά αυτιά.
Οι περισσότεροι ασβοί έχουν μαύρα πρόσωπα με χαρακτηριστική λευκά σημάδια, γκρι οργάνων τα οποία μπορούν να αναμιχθούν με καφέ, κόκκινο, μαύρο ή ακόμα και κίτρινο και σκούρο πόδια με ανοιχτόχρωμα underbellies.
Ασβοί αυξηθεί σε περίπου 90 εκατοστά (35 ίντσες) σε μήκος συμπεριλαμβανομένης της ουράς. Αυτοίζυγίζουν μεταξύ 9 για να 18 κιλά (18 και 40 κιλά).
Ασβός
Η συμπεριφορά των ασβοί διαφέρει ανά είδος, αλλά όλα καταφύγιο υπόγειο, που ζουν σε λαγούμια που ονομάζεται κυβόλιθους, η οποία μπορεί να είναι πολύ εκτεταμένη. Μερικά είναι μοναχικά , που διακινούνται από σπίτι σε σπίτι, ενώ άλλοι είναι γνωστοί για να σχηματίσουν συμμαχίες που ονομάζεται cetes . Υπάρχουν συνήθως 2-15 ασβούς σε Cete.
Ασβοί είναι εδαφική κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους. Τα περισσότερα εδάφη είναι περίπου 8 έως 10 τετραγωνικά χιλιόμετρα (3 με 4 τετραγωνικά μίλια). Το μέγεθος της περιοχής μπορεί να διαφέρουν κάπως λόγω της διαθεσιμότητας των τροφίμων.
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη κυβόλιθους σε μια περιοχή, αλλά ο κύριος Ρυθμίσεις είναι το μεγαλύτερο. Μερικά κύρια κυβόλιθους είναι εκατοντάδων ετών και να έχουν τις εκατοντάδες των εισόδων και εγώ!
ασβός Ρυθμ
Ασβοί είναι απίστευτα καθαρό και δεν θα αφοδεύσει στο ρυθμ τους - έχουν ειδικές τουαλέτες (κοινόχρηστες τουαλέτες) που αποτελείται από ρηχούς λάκκους τοποθετούνται μακριά από τους κυβόλιθους στην άκρη της επικράτειάς τους. Δεν θα φέρει φαγητό στο ρυθμ είτε.
Ασβοί είναι νυκτόβια , που σημαίνει ότι είναι πιο δραστήρια τη νύχτα και τον ύπνο κατά τη διάρκεια της ημέρας.
ασβός τη νύχτα
Ασβοί έχουν οξεία ακοή και εξαιρετική αίσθηση της όσφρησης , η οποία τους βοηθά να βρουν τροφή, αλλά τα μάτια τους είναι μικρά και η όρασή τους δεν είναι πολύ καλή.

Ασβοί είναι παμφάγα τρέφονται κυρίως στους γαιοσκώληκες . Μπορούν επίσης να λάβουν νεαρά κουνέλια, ποντίκια, αρουραίους, voles, κρεατοελιές, σκαντζόχοιροι, βατράχια, γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια. Το φαγητό φυτό που τρώνε περιλαμβάνει περισσότερα φρούτα, βελανίδια, βολβούς, βρώμη και σιτάρι.
ασβός-3
Ασβοί δεν πέφτουν σε χειμερία νάρκη, αλλά μπορεί να γίνει λιγότερο ενεργό το χειμώνα . Ένας ασβός μπορεί να περνούν το μεγαλύτερο μέρος του χειμώνα σε κύκλους της αποχαύνωσης που διαρκεί περίπου 29 ώρες.
Ένα αρσενικό ασβός ονομάζεται μπάλα , το θηλυκό καλείται χοιρομητέρα και ο νεαρός ονομάζονταιμικρά .
Ασβοί γεννούν μεταξύ ενός και πέντε μικρά κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου και του Μαρτίου συνήθως σε υπόγειους θαλάμους. Τα θηλυκά φροντίδα για τα σκουπίδια από τους ίδιους. Cubs παραμένουν εκεί μέχρι να είναι ηλικίας περίπου οκτώ εβδομάδες. Μαθαίνουν να κυνηγούν για τον εαυτό τους από τη στιγμή που είναι 4 μηνών, και το κεφάλι έξω από μόνοι τους σε περίπου 6 μηνών.
Cubs ασβός
Τα πιο κοινά αρπακτικά που τρώνε ασβούς περιλαμβάνουν Μπόμπκατς, χρυσαετοί , cougars και τα κογιότ . Νέοι ασβοί είναι κυρίως σε κίνδυνο να φαγωθούν από αυτά τα ζώα.
Ασβοί μπορεί να είναι έντονος ζώα και θα τον εαυτό τους και τα μικρά τους προστατεύσει με κάθε κόστος, είναι σε θέση να αγωνίζονται για να αποκρούσουν το σκυλί συσκευασίες και αγωνίζονται για να αποκρούσουν πολύ μεγαλύτερα ζώα, όπως οι λύκοι και αρκούδες.
ασβός-4
Στη Βόρεια Αμερική, κογιότ μερικές φορές τρώνε ασβούς και αντίστροφα , αλλά η πλειοψηφία των αλληλεπιδράσεών τους φαίνεται να είναι αμοιβαία ή ουδέτερο. Οι αμερικανικές ασβοί και τα κογιότ έχουν δει το κυνήγι μαζί σε μια συνεταιριστική μόδα.
Οι μεγαλύτερες απειλές για ασβοί είναι τα αυτοκίνητα - είναι πάνω από 50.000 ασβοί σκοτώθηκαν από αυτοκίνητα κάθε χρόνο.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), οι περισσότεροι ασβοί δεν είναι απειλούμενα ή απειλούνται.
ασβός-5
Ασβοί μπορεί να τρέξει σε 30 χιλιόμετρα (19 μίλια) ανά ώρα για σύντομες χρονικές περιόδους.Επίσης, είναι καλό σε αναρρίχηση, και μπορούν να κολυμπήσουν πάρα πολύ.
Η λέξη ασβός λέγεται ότι προέρχεται από το γαλλικό « bêcheur » που σημαίνει « digger ».
Αν και σπάνια καταναλώνονται σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες ή το Ηνωμένο Βασίλειο, ασβοί ήταν κάποτε μια βασική πηγή κρέατος για τις δίαιτες των ιθαγενών Αμερικανών και των λευκών αποίκων.Ασβοί επίσης τρώγονται στη Βρετανία κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου και το 1950. Στη Ρωσία, η κατανάλωση κρέατος ασβός εξακολουθεί να είναι διαδεδομένη.
Στην Ευρώπη, ασβοί παραδοσιακά χρησιμοποιηθεί για να προβλέψει τη διάρκεια του χειμώνα.
Ο ασβός είναι η κατάσταση των ζώων στην πολιτεία του Ουισκόνσιν των ΗΠΑ .
Ασβοί έχουν γνωστό για να γίνει σε κατάσταση μέθης με το αλκοόλ μετά το φαγητό προσβεβλημένους καρπούς.
Το dachshund αναπαρήχθη σε ασβοί κυνήγι. Dachshund στα γερμανικά σημαίνει " ασβός κυνηγόσκυλο ."
Το viral βίντεο Crazy Nastyass Μέλι Ασβός έγινε δημοφιλής το 2011, φθάνοντας πάνω από 79 εκατομμύρια προβολές στο YouTube από Σεπτεμβρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα ποιοτικό άλμα στην Δικαιοσύνη

  Για ένα ποιοτικό άλμα στην Δικαιοσύνη Αντικλείδι Το σύστημα της απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα το 2024, πέραν του ότι δεν έχει κατακτήσ...