Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΤΟΜΑ




Ενδιαφέρουσες πληροφορίες 

για τα έντομα


έντομα
Έντομα είναι μικρά ζώα με ένα σώμα τριών τμημάτων (κεφάλι, θώρακα και την κοιλιά), τρία ζευγάρια αρμό πόδια, μάτια σύνθετες και ένα ζευγάρι κεραιών.
Είναι η πιο ποικιλόμορφη ομάδα ζώων στον πλανήτη , συμπεριλαμβανομένων πάνω από ένα εκατομμύριο περιγράφεται ειδών και αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ήμισυ του συνόλου των γνωστών οργανισμών που ζουν.
Μελέτες εκτιμούν ότι ο συνολικός αριθμός των ειδών στη Γη είναι μεταξύ έξι και δέκα εκατομμύριακαι δυνητικά αντιπροσωπεύουν πάνω από το 90% των διαφορετικών μορφών ζωής των ζώων στη Γη.
Έντομα ζουν σε σχεδόν κάθε οικότοπος στη Γη , από την άμμο του ζεστού ερήμους στο κρύο χιονισμένο βουνό ρεύματα. Τα περισσότερα έντομα ζουν στη γη, στην πραγματικότητα, περίπου 97% κάνει.
Τα έντομα χωρίζονται σε δύο κύριες ομάδες : τα άπτερα έντομα όπως θυσάνουρες και silverfish? και τα φτερωτά έντομα , όπως λιβελλούλες, κατσαρίδες, ακρίδες, ραβδί έντομα, σκαθάρια, μύγες, πεταλούδες και μέλισσες.
Όλα τα έντομα είναι ψυχρόαιμα .
έντομα-2
Τα διάρκεια ζωής των περισσότερων εντόμων είναι μικρότερη από ένα έτος . Με μέση διάρκεια ζωής ενός έως 24 ώρες, mayflies είναι το έντομο με τη μικρότερη διάρκεια ζωής. Τερμιτών βασίλισσες έχουν τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της κάθε έντομο στον κόσμο, με μερικές βασίλισσες ζουν έως και 50 χρόνια.
Ενήλικα έντομα μπορούν να κυμαίνονται σε μέγεθος από μόνο 0.139 milometers (0.0055 ίντσες) σε wairyflies έως 60 εκατοστά (2 πόδια) στα έντομα stick [φωτογραφία παρακάτω]. Τα μεγαλύτερα έντομα μπορεί να ζυγίζει μέχρι 70 γραμμάρια (2,5 ουγγιές).
ραβδί έντομο
Όλα τα έντομα έχουν αισθητήρια όργανα που τους επιτρέπουν να δείτε, οσμή, γεύση, ακούω, και να αγγίξει το περιβάλλον τους .
Τα κύρια όργανα αίσθηση των περισσότερων εντόμων είναι οι κεραίες (κεραίες) στα κεφάλια τους.Αυτά τα συχνά μακρύ και λεπτό προβλέψεις καλυμμένο με μικροσκοπικά ευαίσθητες τρίχες.Λειτουργίες μπορεί ποικιλοτρόπως να περιλαμβάνει αισθητήρες αφής, η κίνηση του αέρα, θερμότητα, κραδασμοί (ήχος), και ιδίως οσμή ή γεύση.
έντομο κλείνω
Αντί των πνευμόνων, έντομα αναπνέουν με ένα δίκτυο μικροσκοπικών σωλήνων που ονομάζεται τραχεία . Αέρας εισέρχεται στους σωλήνες μέσα από μια σειρά από οπές κατά μήκος της κοιλιάς ενός εντόμου. Ο αέρας τότε διαχέεται προς τα κάτω τις τυφλές τραχεία.
Ενήλικα έντομα συνήθως κινούνται γύρω από το περπάτημα , που φέρουν ή μερικές φορές το κολύμπι.
Πολλά έντομα καμουφλαρισμένη , έτσι ώστε τα αρπακτικά ζώα δεν τους βλέπουμε. Μερικά είδη οπλισμένοι με stingers ή άσχημη γεύση δηλητήριο. Πολλές από αυτές έχουν φωτεινά χρώματα, όπως το μαύρο και κίτρινο ρίγες, για να προειδοποιήσει τους εχθρούς μακριά.
Τα έντομα είναι ως επί το πλείστον μοναχικό, αλλά μερικές, όπως ορισμένες μέλισσες, τα μυρμήγκια και οι τερμίτες, είναι κοινωνικά και ζουν σε μεγάλα, καλά οργανωμένη αποικίες .
μυρμήγκια
Τα έντομα έχουν πολλούς διαφορετικούς τρόπους επικοινωνίας . Επικοινωνούν μέσω αφής με τις κεραίες και τα στόματά τους? Οπτικά μέσω συνδυασμών λάμψεις φωτός και συνδυασμούς των χρωμάτων? κάνουν τους ήχους για να προσελκύσουν τους άλλους του είδους τους ή να στείλει μηνύματα σε άλλα είδη? και από τη μυρωδιά : παράγουν χημικές ουσίες που ονομάζονται φερομόνες να αποστείλει μηνύματα μέσα σε είδος και χημικές ουσίες που ονομάζονται αλλομόνες για τα προειδοποιητικά σήματα που στέλνουν τα έντομα σε άλλα είδη.
επικοινωνία των εντόμων
Πολλά ενήλικα έντομα πεθαίνουν το χειμώνα . Τα αυγά τους ή τους νέους να επιβιώσουν σε στεγασμένους χώρους και να βγούμε στην άνοιξη. Μερικά έντομα επιβιώσει το κρύο από την χειμερία νάρκη . Άλλοι, όπως οι πεταλούδες μονάρχης  [φωτογραφία παρακάτω], μεταναστεύουν σε μεγάλες αποστάσεις για να αποφευχθεί η ψύχρα χειμώνα.
μονάρχη πεταλούδες μετανάστευση
Έντομα τρώνε ένα τεράστιο φάσμα των τροφίμων . Περίπου οι μισοί είναι φυτό-eaters, που τρέφονται με φύλλα, ρίζες, σπόρους, το νέκταρ, ή ξύλο. Υπάρχουν έντομα που τρώνε άλλα έντομα, και μερικά ακόμη πιει το αίμα. Και μερικά έντομα θα φάνε ό, τι υπολείμματα της τροφής που αφήνουν πεταμένα.
μέλισσα διατροφή
Μερικά έντομα πάρει αρκετό νερό από την τροφή τους, είτε πρόκειται για υγρό φυτά ή goo-συμπληρώθηκε θήραμα, αλλά και άλλοι, χρειάζεται να πιει νερό! Δεν χρειάζονται πολλά, ωστόσο: μια απλή σταγόνα βροχής θα κάνει.
μυρμήγκι πόσιμο νερό
Ανάλογα με το είδος, τα έντομα μπορούν να αναπαραχθούν είτε σεξουαλικά ή αγενή .
Όλα τα έντομα περνούν από τον ίδιο κύκλο ζωής . Η ζωή αρχίζει ως αυγό. Οι αυγό εκκολάπτεται και προνύμφη προκύψουν. Οι προνύμφες συνήθως φαίνονται τίποτα σαν το ενήλικο έντομο. Οι προνύμφες εισάγετε μια νύμφη, χρυσαλλίδα ή κουκούλι. Ένα ενήλικο έντομο αναδύεται από τη νύμφη.
έντομο του κύκλου ζωής
Τα περισσότερα έντομα λαμβάνουν ελάχιστη ή καμία μέριμνα μικρά τους, αλλά κοινωνικά έντομα αποτελούν εξαίρεση.
Έντομα εξελίχθηκε από μια ομάδα καρκινοειδών . Αυτά ήταν τα πρώτα ζώα για την ανάπτυξη της πτήσης, περίπου 400 εκατομμύρια χρόνια πριν στην Devonian περίοδο. Το παλαιότερο οριστική ορυκτών εντόμων, Rhyniognatha hirsti, εκτιμάται ότι είναι 407 με 396.000.000 ετών.
Σκαθάρια , του εντόμου τάξης των κολεοπτέρων, είναι οι πιο πλούσιες σε βιοποικιλότητα ομάδα πλάσματα γνωστά, με περισσότερα από 380.000 είδη έχουν περιγραφεί μέχρι σήμερα, που αποτελούν το 40 τοις εκατό όλων των ειδών εντόμων στα βιβλία.
σκαθάρια
Όλα τα ζωύφια είναι έντομα, αλλά δεν είναι όλα τα έντομα είναι σφάλματα . Δεν είναι κάθε έντομο είναι ένα bug. Για να κυριολεκτήσουμε, "σφάλματα" είναι μια τάξη εντόμων που ονομάζεται Hemiptera.
Αράχνες δεν είναι έντομα .
Υπάρχουν περίπου 1,4 δισεκατομμύρια έντομα για κάθε άτομο πάνω στη Γη . Το συνολικό βάρος όλων των εντόμων είναι περίπου 70 φορές όσο όλους τους ανθρώπους.
Μεταξοσκώληκες και οι μέλισσες έχουν χρησιμοποιηθεί εκτενώς από τον άνθρωπο για την παραγωγή του μεταξιού και του μελιού, αντίστοιχα.
μεταξοσκώληκες και τις μέλισσες
Ένας Αυστραλός τίγρης σκαθάρι είναι πιθανώς πιο γρήγορος λειτουργία έντομο στον κόσμο . Μια άγρια κυνηγός, μπορεί να φτάσει ταχύτητες των 9 χιλιόμετρα (5,6 μίλια) ανά ώρα , όταν κυνηγούν το θήραμά.
Το γρηγορότερο ιπτάμενο έντομο είναι αλογόμυγα . Είναι ταχύτερη ταχύτητα εγγραφής έχει μέχρι 145 χιλιόμετρα (90 μίλια) ανά ώρα . Δεν είναι μόνο αυτό έντομο πολύ γρήγορα, αλλά έχει επίσης μεγάλη έλεγχο και τους ελιγμούς στον αέρα.
Ηρακλής σκαθάρια μπορεί να σηκώσει 850 φορές το βάρος τους. Αυτό είναι ισοδύναμο με ένα ανθρώπινο ανύψωσης 10 ελέφαντες.
Ακρίδες μπορεί να φάει το δικό τους βάρος σε τρόφιμα σε μια ημέρα.
Το αλογάκι της Παναγίας είναι το μόνο γνωστό έντομο που μπορεί να γυρίσει το κεφάλι του και να κοιτάξουμε πέρα από τον ώμο του.
Το μόνο έντομο ιθαγενών στην Ανταρκτική είναι η χωρίς φτερά κουνούπι ανταρκτική Belgica .
Σκαθάρια σκαραβαίο που πραγματοποιήθηκε θρησκευτικό και πολιτιστικό συμβολισμό στην παλιά Αίγυπτο, την Ελλάδα και ορισμένες shamanistic πολιτισμούς του Παλαιού Κόσμου.
Σε μερικούς πολιτισμούς, τα έντομα, ειδικά τηγανητά τζιτζίκια, θεωρούνται λιχουδιές, ενώ σε άλλα μέρη που αποτελούν μέρος της κανονικής διατροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα…

  Και τώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… – StavRoula – 20 Σεπτεμβρίου 2024 The Women Tώρα που έμαθα να ζω χωρίς εσένα… Ανακάλυψα μια δυνατή π...